Γιατί υποστηρίζω τον συνδυασμό ΄Δικαίωμα για Νέα Βέροια΄ του Γιάννη Παπαγιάννη

Γιατί υποστηρίζω τον συνδυασμό ΄Δικαίωμα για Νέα Βέροια΄ του Γιάννη Παπαγιάννη

Γράφει ο Αντώνης Λιόλιος, Ιατρός, Παραγωγός Ιατρικών Οπτικο-ακουστικών Μέσων

 

Αγαπητοί φίλοι/φίλες,

Με το σημείωμά μου αυτό και αφού είδα, άκουσα και διάβασα πολλά, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζω την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Παπαγιάννη για τη Δημαρχία του Δήμου Βέροιας με τον συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια».

Κατ’ αρχάς δεν θέλω να κρίνω ή να χαρακτηρίσω κανέναν άλλο υποψήφιο. Όπως όλοι οι άνθρωποι, ο καθένας έχει τις δυνατότητές του, αλλά και τα όριά του, τα οποία με την πάροδο του χρόνου γίνονται πλέον εμφανή.

Τον Γιάννη Παπαγιάννη τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Εκτιμώ την επαγγελματική του επιτυχία και την πλούσια ακαδημαϊκή του καριέρα (επ. καθηγητής πανεπιστημίου στην Πάντειο, βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Munster της Γερμανίας όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του, συγγραφέας πολλών σημαντικών νομικών βιβλίων στα Ελληνικά και Γερμανικά, επιστημονικές δημοσιεύσεις  κλπ) στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι είναι σημαντικά εφόδια για όποιον θέλει να διοικήσει αποτελεσματικά. 

Και παραφράζοντας τη γνωστή φράση, στην Ελλάδα τα «πτυχία» δεν μας έφεραν «ως εδώ». Η ανεντιμότητα, η έλλειψη ικανών συνεργατών, η αναξιοκρατία, η ατολμία, συνδυαζόμενα με  την έλλειψη μόρφωσης, γνώσης και ιδεών μας φέρανε. 

Λόγω των σπουδών του, ο Γιάννης έζησε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό (συνολικά 4 χρόνια σε Γερμανία, Λονδίνο, Βρυξέλλες) και από το 1996 κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Βέροια. Στις συχνές συναντήσεις μας, μοιραζόταν μαζί μου την θλίψη του όταν συνέκρινε την πόλη μας με τις αντίστοιχες της Ευρώπης. Ήταν έντονη η επιθυμία του να πλησιάσει, έστω,  η Βέροια το επίπεδο τους. Μου εξέφραζε επανειλημμένα την επιθυμία του να συνεισφέρει ανιδιοτελώς, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά και όχι ως απλός παρατηρητής από τον περίφημο «καναπέ». Προσωπικά τον παρότρυνα να το τολμήσει. 

Αποφάσισε να το κάνει, ιδρύοντας τον συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» χωρίς καμιά κομματική υποστήριξη. Οι προηγούμενες πολιτικές επιλογές του, για μένα δεν ακυρώνουν τον ακομμάτιστο χαρακτήρα του συνδυασμού.

Όσον αφορά τους υποψηφίους του συνδυασμού: Βλέπω ανάμεσα στους υποψήφιους ανθρώπους –ιδιαίτερα νέους- με πηγαία διάθεση να συνεισφέρουν στα κοινά. Ενθουσιώδεις, ικανότατοι άνθρωποι που είτε λόγω μετριοφροσύνης είτε λόγω έλλειψης ενθάρρυνσης ως τώρα, αισθάνονταν αποκλεισμένοι –προσωπικές τους μαρτυρίες- από την  συμμετοχή τους στα κοινά του Δήμου. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά, επαγγελματίες, δημιουργικοί, με συμμετοχή στον εθελοντισμό, στον πολιτισμό και στην κοινωνία γενικότερα. 

Δεν πιστεύω ότι η κακώς εννοούμενη «πολιτική απειρία τους» θα έπρεπε να τους αποθαρρύνει. Θα δεχόμουν κάτι τέτοιο, εφόσον για την συμμετοχή των Δημοτών στα κοινά θα ήταν απαραίτητο το «Πτυχίο Πολιτικού». Εφ΄όσον λοιπόν, απ’ όσο γνωρίζω, στην Ελληνική Δημοκρατία τέτοια προϋπόθεση δεν υπάρχει, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να εκλέγονται συνεχώς τα ίδια άτομα λόγω «πολιτικής εμπειρίας»! Στο κάτω-κάτω «πολιτικά άπειροι» δεν ήταν και οι νυν «έμπειροι» όταν πρωτοξεκίνησαν; Πέρα απ’ αυτό όμως, προσωπικά εκτιμώ πολύ περισσότερο τον συνεπή, αθόρυβο πολίτη που χωρίς τυμπανοκρουσίες θέλει να προσφέρει ειλικρινά στα κοινά. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε τέτοιους ανθρώπους κι αυτό το χαίρομαι. 

Παρακολούθησα την εξαιρετική ομιλία του κ. Παπαγιάννη στο ξενοδοχείο «Αιγές» όπου ανέπτυξε το όραμα του για την Βέροια του μέλλοντος. Μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη του προγράμματος του συνδυασμού επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα http://giannis-papagiannis.gr/politikes-protaseis/.  Μπορείτε επίσης να δείτε ζωντανά την ομιλία υποτιτλισμένη επισκεπτόμενοι την παρακάτω ιστοσελίδα  http://tinyurl.com/lq2kfew ώστε να σχηματίσετε προσωπική γνώμη. Επίσης, μπορείτε να Σήμερα, με την οικονομική κρίση να χτυπάει αλύπητα τους Έλληνες, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε περισσότερo παρά ποτέ νέους ανθρώπους και νέες ιδέες, έναν Δήμο ανοικτό σε όλους. Τις έννοιες αυτές τις εκφράζει πολύ καλά ο κ. Παπαγιάννης στην ομιλία του και στο πρόγραμμά του.

Τέλος, νομίζω ότι όλοι είμαστε απογοητευμένοι από την έλλειψη διαφάνειας στην Ελλάδα. (Η χώρα μας βρίσκεται 80η από τις 147 χώρες στη διαφάνεια, μας περνάνε η Γκάνα, Ναμίμπια, Ρουάντα κλπ (http://cpi.transparency.org/cpi2013/results) Eίναι καιρός ν’ αρχίσουμε απ’ την αυλή μας, εξαφανίζοντας κάθε στοιχείο αναξιοκρατίας και διαφθοράς. Μια τολμηρή απόφαση, καθαρά πολιτική – με την ορθή έννοια του όρου- και χωρίς οικονομικό κόστος. Αντίθετα, με μεγάλο πνευματικό, κοινωνικό αλλά και εν τέλει οικονομικό όφελος.

Φίλοι μου, με το σημείωμα αυτό δεν επιχειρώ να πείσω κανέναν σας. Νομίζω ότι με το να προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις επιλογές μας υποτιμούμε τη νοημοσύνη, κρίση και αξιοπρέπεια όλων μας. Αυτό που κάνω, είναι να εκφράσω την ελπίδα μου για έναν καλύτερο Δήμο και να αιτιολογήσω την προσωπική μου επιλογή για τον επόμενο Δήμαρχο Βέροιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...