Αιτήσεις αμφισβήτησης των οφειλών τους ετοιμάζουν οι χιλιάδες ανασφάλιστοι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ Ημαθίας

Αιτήσεις αμφισβήτησης των οφειλών τους ετοιμάζουν οι χιλιάδες ανασφάλιστοι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ Ημαθίας

Μια άλλη διάσταση με το τι γίνεται με τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) που αφορά τους ασφαλισμένους - ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ έδωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (Ομάδα ανασφάλιστων Ημαθίας) που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Εληά για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κινήσεις τους, όσον αφορά τα θέματα που τους «καίνε». Τα ειδοποιητήρια έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται με την απειλή κατασχέσεων εάν δεν ρυθμίσουν και να δεν πληρώσουν οφειλές μέσα σε 20 ημέρες. «Εμείς έχουμε ήδη ετοιμάσει την αίτηση αμφισβήτησης οφειλής την οποία καταθέτουμε στον ΟΑΕΕ για λογαριασμό του ΚΕΑΟ, μέσα σε 30 μέρες από την στιγμή που θα πάρουμε το ειδοποιητήριο από το Ταχυδρομείο» τόνισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Τ. Κωστόπουλος μιλώντας για το θέμα χθες το πρωί στο ράδιο Τύπος Fm 99,7.

Την εκδήλωση ξεκίνησε η Μαίρη Καμπράνη η οποία αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της ομάδας καθώς και στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Παρότρυνε όλους τους Ελεύθερους επαγγελματίες να ενταχθούν στην ομάδα, ώστε να προστατευθούν από τις απαιτήσεις του ΟΑΕΕ και του ΚΕΑΟ. Επίσης αναφέρθηκε στη κακή αντιμετώπιση της κυβέρνησης προς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, που ενώ αυτοί δεν έχουν έσοδα ,συνεχίζει την απαράδεκτη πολιτική των αυξημένων φόρων και των πιέσεων εναντίον των επαγγελματιών.

Την ενημέρωση για το ΚΕΑΟ έκανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αναστάσιος  Κωστόπουλος ο οποίος τόνισε ότι, η ομάδα περίμενε την κίνηση του ΟΑΕΕ με το ΚΕΑΟ μετά τις δημοτικές εκλογές, για αυτό και δεν ξαφνιάστηκε έχοντας έτοιμο το επόμενο βήμα το οποίο ήταν η ΑΙΤΗΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ, την οποία μπορούν να καταθέσουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ, εφόσον λάβουν το ειδοποιητήριο από το ΚΕΑΟ.

Στη συνέχεια ο ομιλητής συνέστησε την προσοχή των μελών στο γεγονός, ότι αυτή θα πρέπει να κατατεθεί στον ΟΑΕΕ μέσα σε διάστημα 30 ημερών από την ημερομηνία που το παρέλαβαν από τα ΕΛΤΑ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει νόημα να κατατεθεί, αφού έτσι ορίζει ο νόμος και χάνουν το δικαίωμα της νομικής αντίδρασης.

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ασφαλιστική πολιτική που ακολουθείται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πορτογαλία. Ιρλανδία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ιταλία κλπ),τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πουθενά αυτό το σύστημα εισφορών εκτός της Ισπανίας. Όλες οι χώρες, είπε ακολουθούν μια πολιτική απαλλαγής εισφορών κάτω των 7000 ευρώ και υπολογισμού αυτών με βάση την αναλογικότητα και το εισόδημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη Μεγάλη Βρετανία όπου για εισόδημα 10.000 ευρώ οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 900 ευρώ το έτος, ενώ στη Νορβηγία τα παιδιά των ασφαλισμένων έχουν ``προίκα΄΄ 124.000 ευρώ και τα Ελληνόπουλα γεννιούνται με χρέος 35.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι αγώνας έχει θετικά αποτελέσματα, γιατί ο ΟΑΕΕ, κάτω από την πίεση των ανασφάλιστων έχασε δύο προσφυγές σε Πάτρα και Αθήνα , όπου αναγκάστηκε υπό κάποιων προϋποθέσεων να ασφαλίζει οφειλέτες και από την άλλη δύο διαφορετικές ομάδες βουλευτών κατέθεσαν σχέδιο νόμου και ερώτηση στη βουλή (στη δεύτερη συμμετέχει η κα Μπατσαρά) για το θέμα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ. 

Ειδικά η ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών είπε (μέσα σ΄αυτή είναι και ο Βουλευτής του νομού κ. Γιοβανόπουλος), κατέθεσε πρόταση νόμου που ουσιαστικά είναι τα αιτήματα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ

Προχωρώντας την ενημέρωση το μέλος της συντονιστικής επιτροπής απάντησε και σε ισχυρισμούς του υπουργού εργασίας κ. Βούρτση, ο οποίος σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι, δεν του επιτρέπει η συνείδησή του και ο Νόμος να δώσει δωρεάν χρήμα και ότι για την κατάσταση στον ΟΑΕΕ φταίνε οι ασφαλισμένοι οι οποίοι είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός που δεν πληρώνουν ή δεν κρατούν τις ρυθμίσεις γιατί θέλουν να πετύχουν μια νέα ρύθμιση.

Αυτές τις δηλώσεις τις χαρακτήρισε ως συκοφαντία λέγοντας ότι ``Ποια συνείδηση και ποιος νόμος ,του επέτρεψε αυτόν και τους προκατόχους του να χάσουν τα αποθεματικά του ταμείου σε χρηματιστήριο και PSI; Γιατί δεν προχωρά με υπουργική απόφαση σε εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, αφού το Σύνταγμα του δίνει αυτό το δικαίωμα; Γιατί χαρίσανε στις ιδιωτικές τράπεζες 250 δισ που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός και δεν έκανε το ίδια και με τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι 15δ ισ περίπου δηλ. το 6% των χρημάτων που έδωσαν στους ιδιώτες τραπεζίτες;΄΄

Κλείνοντας υπενθύμισε τα βασικά αιτήματα της ομάδας τα οποία είναι:

- Επιλογή ταμείου δημόσιου ή ιδιωτικού για τον κάθε ασφαλισμένο

- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών με βάση το 20% του εισοδήματος των Ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες έπρεπε να γίνει από το 2009.

- Αναλογικότητα στις εισφορές

- Διαγραφή των εισφορών για τον κλάδο υγείας από τις οφειλές.

- Μεγάλη αύξηση των δόσεων (πάνω από 100) για όλους τους οφειλέτες χωρίς προϋποθέσεις, απαλλαγμένες από τις προσαυξήσεις, τόκους, κλάδο υγείας και τη διαφορά που προκύπτει από τις εισφορές οι οποίες έπρεπε να μειωθούν από το 2009.

- Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους με αντίστοιχη σύνταξη των χρόνων που έχει πληρώσει. Κλπ.

Τέλος κάλεσε όλους να συμμετέχουν σ΄αυτόν το αγώνα, ο ποίος δεν θα είναι σύντομος, δεν θα αφορά μόνο το δικαστικό μέρος της υπόθεσης, αλλά θα αφορά και την αντίδραση, την αντίσταση με εκδηλώσεις , μαζικές συγκεντρώσεις οι οποίες θα δίνουν μια απάντηση σ΄όλη αυτή την πολιτική που θέλει να βάλει στο περιθώριο τις ζωές όλων, θέλει να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις και τον ασφαλιστικό φορέα του ΟΑΕΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων ελεύθερων επαγγελματιών σε θέμα που αφορούσαν το χρόνο της προσφυγής, το κόστος αυτής, θέματα τα οποία απάντησε η δικηγόρος κα Ευγενιάδου Ζωή, που συμμετέχει στη νομική ομάδα των Ανασφάλιστων.

Στις τοποθετήσεις ακούστηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για κινητοποιήσεις. Η πρώτη κίνηση είναι το μάζεμα υπογραφών απ΄όλο τον νομό, στο ψήφισμα της Ομάδας των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας και η κατάθεση αυτών σε βουλευτές, δήμους, συνδικαλιστικούς φορείς κλπ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να ενημερωθεί ο εμπορικός κόσμος του Νομού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Νάουσας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Nάουσας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου...

Η επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Ανάδειξη προβλημάτων και εύρεση λύσεων σε αυτά λόγω πανδημίας  COVID-19 μέσω Τηλεδιάσκεψης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ...

Στις 14/04/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του...

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του Προμηθέα

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του...

Με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών ...

Δωρεάν Rapid Test στον οικισμό Μέσης Δήμου Βέροιας

Δωρεάν Rapid Test στον οικισμό Μέσης Δήμου Βέροιας

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου...

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Διονύση Κούγκα

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή...

Την Παρασκευή 16-04-2021 ο Διευθυντής της Διεύθυνσης...

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων...

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών...

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γ. Μούρνος

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γ....

Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γεωρ. Μούρνος....

Πάσχα 2021 - Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Ανοικτές εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα - Ανάσταση στις 21:00 στο προαύλιο

Πάσχα 2021 - Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Ανοικτές...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών ο Δημήτριος Γεωρ. Μούρνος. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Βέροιας. Ηταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και διακρινόταν για τον πράο χαρακτήρα του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα...

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΔΙΣ) συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και αποφάσισε το άνοιγμα των ιερών ναών κατά τη διάρκεια...

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...