Για τις ελλείψεις των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας ενημερώθηκε από Μπούρτσου, Μπίνο και Τσαβδαρίδη η υφυπουργός Υγείας

Για τις ελλείψεις των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας ενημερώθηκε από Μπούρτσου, Μπίνο και Τσαβδαρίδη η υφυπουργός Υγείας

Τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ο Ημαθιώτης στον τομέα της Υγείας είχε την ευκαιρία να ακούσει στο Νοσοκομείο Βέροιας το πρωί της Τρίτης η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα. Την υπουργό υποδέχτηκαν η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ημαθίας Αναστασία Μπούρτσου, ο υποδιοικητής της 3ης υγειονομικής Περιφέρειας κ. Νάνος, ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Μπίνος, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδης και μια σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς επίσης και ο κ. Ιωαννίδης.

 

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας μετέφερε στην υπουργό που είναι υπεύθυνη για τον τομέα της Αιμοδοσίας και της Ψυχικής Υγείας τις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου σε προσωπικό και υποδομές.

«Θέλουμε τη στήριξη για το τμήμα της αιμοδοσίας, λόγω της μεγάλης ανάγκης σε αίμα και αιμοπετάλια για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας ειδικά τώρα εν μέσω θέρους που υπάρχουν πολλά τροχαία ατυχήματα», σημείωσε η διοικήτρια. Επίσης τόνισε την ανάγκη για πρόσληψη γιατρών αιμοδοσίας αλλά και παρασκευαστών καθώς επίσης την έλλειψη αίθουσας όπου θα παίρνουν οι γιατροί τη συνέντευξη από τον εθελοντή αιμοδότη, όπως προβλέπεται από τις εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές. Το τμήμα είπε η κ. Μπούρτσου είναι άρτια εξοπλισμένο και υπάρχει σχέδιο στο νέο ΕΣΠΑ να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αλλά ζήτησε από την Υπουργό μια μικρή επιχορήγηση γα την δημιουργία μιας αίθουσας συνεντεύξεων.

Η διοικήτρια ενημέρωσε την υπουργό το πολύ μεγάλο έργο της επέκτασης του νοσοκομείου Βέροιας σε έκταση 8.000 τ.μ., ένα έργο το οποίο όπως είπε θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια και θα λύσει πολλά από τα προβλήματα χώρου, δίνοντας παράλληλα μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το Νοσοκομείο. Αναφέρθηκε τέλος στη νεοσύσταση μονάδα του ΟΚΑΝΑ, η οποία ήδη από τον πρώτο μήνα λειτουργίας της εξυπηρετεί και βοηθάει 70 περίπου ανθρώπους και η οποία μέσα στις επόμενες ημέρες θα επανδρωθεί με ένα Ψυχίατρο, ο οποίος είναι απαραίτητος στις δομές αυτές, ευχαριστώντας την υπουργό για τη θετική αυτή εξέλιξη που ήταν πάγιο αίτημα του νοσοκομείου.

 

Ο κ. Νάνος, υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας είπε ο σχεδιασμός για το Νοσοκομείο Βέροιας προβλέπει τη δημιουργία όλων εκείνων των αναγκαίων υποδομών και των ειδικοτήτων ώστε να παίξει έναν αναβαθμισμένο ρόλο ενός περιφερειακού Νοσοκομείου, το οποίο δεν θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της Ημαθίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελώντας έναν σταθμό για τους ασθενείς της Κεντρικής Μακεδονίας που κατευθύνονται προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια γίνεται το έργο της επέκτασης του νοσοκομείου καθώς επίσης και μια σειρά από άλλες μεγάλες επενδύσεις με προεξάρχουσα την προμήθεια ενός υπερσύγχρονου Στεφανιογράφου το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βέροια και το οποίο κόστισε περίπου 1.800.000 ευρώ.

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Μπίνος ενημέρωσε την κα Υπουργό για τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο καθώς επίσης για το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου, ο οποίος δεν λειτουργεί εδώ δύο μήνες εξαιτίας μιας χαλασμένης λυχνίας, η οποία πλέον δεν κατασκευάζεται λόγω παλαιότητας του μηχανήματος και έλλειψης ανταλλακτικών. Επίσης ενημέρωσε την υπουργό ότι πολλές προμήθειες εξοπλισμού του νοσοκομείου που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ τελικά απεντάχθηκαν δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε ένα νοσοκομείου που από τη μία ανακαινίστηκε πλήρως και από την άλλη δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να λειτουργήσει. «Από τις 30 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο οι εννιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίνος.

Ο βουλευτής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης επικεντρώθηκε στα προβλήματα του Νοσοκομείου της Νάουσας, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, με πολλούς καλούς γιατρούς, το οποίο δεν μπορούν να διανοηθούν οι πολίτες της Νάουσας να κλείσει. Γι’ αυτό και το υπουργείο τελικά το κράτησε.

 

Ο κ. Τσαβδαρίδης αναφέρθηκε κι αυτός στο πρόβλημα του Αξονικού Τομογράφου που δεν λειτουργεί. “Η Φλώρινα διαθέτει έναν αξονικό τομογράφο, ο οποίος μπορεί να μεταφερθεί στη Νάουσα, είπε ο κ. Τσαβδαρίδης, ζητώντας από την υπουργό να παρέμβει ώστε να γίνει η μεταφορά στη Νάουσα και όχι στο νοσοκομείο της Έδεσσας που επίσης διεκδικεί τον αξονικό τομογράφο.

Ο κ. Συμεωνίδης, Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων του νοσοκομείου Βέροιας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι όπως είπε δεν δίνουν σημασία στα αιτήματά τους.

 

Η υπουργός

Η υπουργός κατά την τοποθέτησή της αναφέρθηκε στις 1.900 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης στην εσωτερική ανακατανομή πόρων από τον προϋπολογισμό προς την υγεία, καθώς όπως είπε η ανθρώπινη ζωή και υγεία αποτελούν αγαθά υπέρτερα κάθε άλλου.

Επίσης η υπουργός δήλωσε ότι πλέον όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι τόσο εκείνοι που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσο και εκείνοι που είχαν και την έχασαν λόγω της οικονομικής κρίσης, θα μπορούν να εξυπηρετούνται και να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας από όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Η φιλοσοφία του υπουργείου, είπε η κ. Παπακώστα είναι να ενισχύσει όλες τις κρατικές δομές καθώς επίσης να δοθεί προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

 

«Θέλουμε να αποφορτίσουμε τα νοσοκομεία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την πρόληψη και την προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για τον λόγο αυτό θα ενισχύσουμε πάρα πολύ την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», είπε η υπουργός, η οποία στη συνέχεια επισκέφτηκε την μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, τον υπερσύγχρονο στεφανιογράφο και τέλος την μονάδα ΟΚΑΝΑ η οποία λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη Βέροια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...