Ο ΛΑΟΣ θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Ο ΛΑΟΣ θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

Πρόταση χρηματοδότησης του δρόμου Πατρίδα-ΣΣ Νάουσας από τις δημοτικές επενδύσεις προς τον υφυπουργό οικονομικών κ. Φώλια θα κάνει ο Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρας προκειμένου να γίνει νέα χάραξη του έργου, δεδομένων των αντιδράσεων των επιχειρηματιών της περιοχής που θίγονται οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες από την προτεινόμενη χάραξη.

 Η ίδρυση ΚΑΠΗ και η δημιουργία Φιλαρμονικής με την μορφή Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου αποφασίστηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.

 Η μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την αμφιδρόμηση της οδού Μητροπόλεως απασχόλησε ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Η μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού η μείζων όσο και ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας εξέφρασαν ενστάσεις και αντιρρήσεις επί της αμφιδρόμησης της οδού.

 Την επιδότηση 130 θέσεων εργασίας στο Νομό, προβλέπει η μελέτη της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης και την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων με την συνεργασία του ΟΑΕΔ.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η προκαταρτική μελέτη για την ανέγερση του Διοικητηρίου στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

 

 

Πριν 20 χρό­νια 

 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο την περιοχή 155 χιλ. βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κάπου στα σύνορα με Σκόπια. Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στη Δυτική Ελλάδα αλλά και την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο και τα νησιά του Αιγαίου.

 Με ποσοστό 15% συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας στην υπό ίδρυση Αναπτυξιακή Εταιρία του Νομού Ημαθίας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των 50 εκ. δρχ.

 Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος στην Ημαθία, για τις θέσεις του Νομάρχη και του Δημάρχου Βέροιας. Υποψήφιος Νομάρχης θα είναι ο Ανδρέας Βλαζάκης και υποψήφιος Δήμαρχος ο Γιάννης Χασιώτης.

 Σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα στις πηγές της Λευκόπετρας Ημαθίας θα προκαλέσει, σύμφωνα με την κοινότητα Γεωργιανών και τους κατοίκους του συνοικισμού, η διάνοιξη της Εγνατίας οδού. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει ότι θα κατασκευασθεί ανισόπεδος κόμβος ακριβώς δίπλα στις πηγές κάτι που θα σημάνει κινδύνους για την καθαρότητα των νερών τους.

 Εκατό στρέμματα βελανιδιές, πουρνάρια και κέδρα κάηκαν στην περιοχή της Καστανιάς, δάσος Αγίου Ιωάννου, στα όρια των Νομών Ημαθίας-Κοζάνης. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, πήραν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα των Δασαρχείων Βέροιας, Κοζάνης και Νάουσας και μεγάλη δύναμη δασοπυροσβεστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η

Η "μαύρη τρύπα" του Σαββατοκύριακου

Οι μελοθάνατοι σε χαιρετούν...Δεν θα πεθάνουμε ποτέ,...

Γιορτάζει σήμερα  το Ελληνικό Εμπόριο

Γιορτάζει σήμερα το Ελληνικό Εμπόριο

Την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου τιμάει σήμερα 22...

«Μπλε τρακτέρ»  προς τιμή  των αμπελουργών

«Μπλε τρακτέρ» προς τιμή των αμπελουργών

Με μία πρωτότυπη ετικέτα κυκλοφόρησε το νέο κόκκινο...

Σπίτια και αρχοντικα, που έγιναν ερείπια

Σπίτια και αρχοντικα, που έγιναν ερείπια

Δημοσιεύουμε την επίκαιρη επιστολή αναγνώστη, την...

Η

Η "μαύρη τρύπα" της Παρασκευής 21/9

ΥπουργόςΕσωτερικών:Υπό εποπτεία οι ΟΤΑ για την τήρηση...

Ανεβαίνει  το ακτινίδιο!

Ανεβαίνει το ακτινίδιο!

 Μπορεί να μην του φαίνεται σε σχέση με άλλα φρούτα,...

Αρχίζει το βαμβάκι

Αρχίζει το βαμβάκι

Ξεκινάει η  περίοδος συγκομιδής της νέας...

Μαύρα και φαρμακερά  τα κουνούπια  αυτές τις μέρες…

Μαύρα και φαρμακερά τα κουνούπια αυτές τις μέρες…

Υποτίθεται ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...