Ο ΛΑΟΣ θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Ο ΛΑΟΣ θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

Πρόταση χρηματοδότησης του δρόμου Πατρίδα-ΣΣ Νάουσας από τις δημοτικές επενδύσεις προς τον υφυπουργό οικονομικών κ. Φώλια θα κάνει ο Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρας προκειμένου να γίνει νέα χάραξη του έργου, δεδομένων των αντιδράσεων των επιχειρηματιών της περιοχής που θίγονται οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες από την προτεινόμενη χάραξη.

 Η ίδρυση ΚΑΠΗ και η δημιουργία Φιλαρμονικής με την μορφή Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου αποφασίστηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.

 Η μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την αμφιδρόμηση της οδού Μητροπόλεως απασχόλησε ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Η μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού η μείζων όσο και ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας εξέφρασαν ενστάσεις και αντιρρήσεις επί της αμφιδρόμησης της οδού.

 Την επιδότηση 130 θέσεων εργασίας στο Νομό, προβλέπει η μελέτη της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης και την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων με την συνεργασία του ΟΑΕΔ.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η προκαταρτική μελέτη για την ανέγερση του Διοικητηρίου στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

 

 

Πριν 20 χρό­νια 

 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο την περιοχή 155 χιλ. βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κάπου στα σύνορα με Σκόπια. Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στη Δυτική Ελλάδα αλλά και την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο και τα νησιά του Αιγαίου.

 Με ποσοστό 15% συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας στην υπό ίδρυση Αναπτυξιακή Εταιρία του Νομού Ημαθίας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των 50 εκ. δρχ.

 Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος στην Ημαθία, για τις θέσεις του Νομάρχη και του Δημάρχου Βέροιας. Υποψήφιος Νομάρχης θα είναι ο Ανδρέας Βλαζάκης και υποψήφιος Δήμαρχος ο Γιάννης Χασιώτης.

 Σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα στις πηγές της Λευκόπετρας Ημαθίας θα προκαλέσει, σύμφωνα με την κοινότητα Γεωργιανών και τους κατοίκους του συνοικισμού, η διάνοιξη της Εγνατίας οδού. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει ότι θα κατασκευασθεί ανισόπεδος κόμβος ακριβώς δίπλα στις πηγές κάτι που θα σημάνει κινδύνους για την καθαρότητα των νερών τους.

 Εκατό στρέμματα βελανιδιές, πουρνάρια και κέδρα κάηκαν στην περιοχή της Καστανιάς, δάσος Αγίου Ιωάννου, στα όρια των Νομών Ημαθίας-Κοζάνης. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, πήραν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα των Δασαρχείων Βέροιας, Κοζάνης και Νάουσας και μεγάλη δύναμη δασοπυροσβεστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν συντρίμμια και πυρομαχικά  από τη Λωρίδα της Γάζας!

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν...

Ο Περ Λόνταμαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην...

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται οι 11...

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατιαΕπιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος –...

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και ζημιές στα πρώιμα κεράσια

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και...

Σε σύσκεψη καλεί τους αγροτικούς συλλόγους  ο...

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών ενώ ίππευαν στο άλσος Αγίου Νικολάου!

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για...

Με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί της...

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Οι παλιότεροι θυμάστε τα Άρλεκιν, τα βιβλιαράκια που...

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη Βέροια

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη...

Από χθες 25 Απριλίου ξεκίνησε  το  εορταστικό ωράριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...