Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον ΥΜΑΘ από τους κτηνοτρόφους για τα προβλήματα του κλάδου τους

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον ΥΜΑΘ από τους κτηνοτρόφους για τα προβλήματα του κλάδου τους

Παράσταση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων με μεγάλη εκπροσώπηση και από την Ημαθία έγινε την Παρασκευή μπροστά στο ΥΜΑΘ, στη Θεσ/νίκη όπου μετά τη συνάντηση του 15μελούς της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων επιδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

«Οι κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την κακή πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης που στέρησε από χιλιάδες οικογένειες βασικά χρήματα συντήρησης και επιβίωσης τόσο των κοπαδιών όσο και των οικογενειών τους.

Επίσης καταγγέλλουμε την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από τον καταρροϊκό πυρετό που κυριολεκτικά θερίζει τα κοπάδια σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη τόσο για τους ίδιους τους κτηνοτρόφους όσο και για την παραγωγή και οικονομία της χώρας.

Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό, τον εμβολιασμό και την αποζημίωση των κοπαδιών μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ, την άμεση καταβολή εδώ και τώρα της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση του θέματος των βοσκοτόπων.

Με πολιτική διαπραγμάτευση να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αυτά που χαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις είναι βοσκήσιμες γαίες των αιγών ελευθέρας βοσκής.

Οι κτηνοτρόφοι έχασαν την υπομονή και την ελπίδα τους και δεν θα συμβιβαστούν με άλλες λύσεις. Δίνουν αγώνα επιβίωσης τόσο των κοπαδιών τους όσο και των οικογενειών τους και δεν μπορούν να περιμένουν.

Ζητούμε άμεση πληρωμή, λήψη μέτρων και αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό.

Ζητούμε την αλλαγή αυτής της πολιτικής και από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης τη μεσολάβηση του για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ζητούμε επίσης άμεση συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ζητούμε την αλλαγή αυτής της πολιτικής και την άμεση ενίσχυση της κτηνοτροφίας ως θεμέλιο λίθο της οικονομίας μας. Η κτηνοτροφία με την ενίσχυση της μπορεί να συμβάλλει στην έξοδο μας από την κρίση. Πρέπει όμως πάνω από όλα να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μας συμπαρασταθούν και να μας στηρίξουν».

Τις επόμενες μέρες το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων Βέροιας θα συναντηθούν με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ για να καταθέσουν προτάσεις και αιτήματα σχετικά με τις ασθένειες των ζώων και ειδικότερα για τον καταρροϊκό πυρετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία  συμμετέχουν αύριο οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν αύριο οι...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ) με...

Παγκόσμια  ημέρα  Νοσηλευτή

Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή

Κάθε χρόνο σαν σήμερα , 12 Μαΐου, γιορτάζουμε την ημέρα...

Το Δημαρχείο Νάουσας επισκέφθηκαν μαθητές του Ιταλικού σχολείου Riccardo Gulia

Το Δημαρχείο Νάουσας επισκέφθηκαν μαθητές του...

Μαθητές του Σχολείου  Riccardo Gulia της ιταλικής πόλης Sora...

Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη η εκδήλωση  του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη «ΝΙΚΗ» Γεωργίου Ανθρακέα στο ΣΤΑΡ

Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη η εκδήλωση του υποψήφιου...

 Το απόγευμα της Δευτέρας αρκετός κόσμος παραβρέθηκε...

Στα Τίρανα ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την Κοινοβουλευτική  Συνέλευση του ΟΣΕΠ

Στα Τίρανα ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την...

Ως μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση...

7η Art-Thessaloniki:  Με έργα Νικόλα  Μπλιάτκα και Αγγέλικας  Παναγιωτίδου Πράπα, συμμετέχει η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ

7η Art-Thessaloniki: Με έργα Νικόλα Μπλιάτκα και Αγγέλικας ...

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στην 7η  Art-Thessaloniki παρουσιάζει...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Καθαρισμός  οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων  εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων...

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής...

Γιάννης Μυλόπουλος: «Ουδέν νεότερο για τη γέφυρα Κρασοπούλι στον Π. Πρόδρομο Ημαθίας» -Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας»  προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη

Γιάννης Μυλόπουλος: «Ουδέν νεότερο για τη γέφυρα...

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση κατέθεσε η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...