Χαβιέ Κάμπορα: ΄Η Βέροια έχει ακόμα πολλά να δώσει΄

Χαβιέ Κάμπορα: ΄Η Βέροια έχει ακόμα πολλά να δώσει΄

Ως μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα χαρακτήρισε τη «βασίλισσα του Βορρά» ο Αργεντινός επιθετικός Κάμπορα. Την πεποίθησή του πως οι παίκτες της Βέροιας μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα της ομάδας εξέφρασε ο Χαβιέ Κάμπορα, που τόνισε ωστόσο πως άπαντες στην «βασίλισσα του Βορρά» πρέπει να παραμείνουν ταπεινοί παρά το πολύ καλό ξεκίνημα.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «Live Sport»:

Μετά από δύο «άσφαιρες» αγωνιστικές έχεις πάρει μπρος και στα τελευταία τέσσερα ματς (μαζί με εκείνο με την Ερμιονίδα για το Κύπελλο) μετράς τρία τέρματα... «Είναι πολύ σημαντικό για έναν επιθετικό να σκοράρει. Ζούμε από το γκολ και εμένα αυτή η εκκίνηση μου δίνει εμπιστοσύνη, ηρεμία, σιγουριά και δύναμη για τη συνέχεια».

Πήρες εύκολα την απόφαση να γυρίσεις στην Ελλάδα; «Η δυσκολία είχε να κάνει με την οικογένειά μου, αφού τα παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο και θα έρθουν τον Δεκέμβριο. Είναι σκληρό να είμαι μακριά τους. Αγαπάμε όλοι την Ελλάδα παρά πολύ, η πρώτη εμπειρία μού άφησε πολύ όμορφες αναμνήσεις, και θέλαμε να γυρίσουμε κάποια στιγμή».

Μήπως έπαιξε κάποιο ρόλο και το γεγονός ότι στη Βέροια θα έβρισκες αρκετά γνώριμα πρόσωπα από τη θητεία σου στον Άρη; «Ήταν πολύ σημαντικό που ο σχεδιασμός της ομάδας μού παρουσιάστηκε από τον Κίκε Ερνάντεθ και τον Αντώνη Σαριόγλου, με τους οποίους συνεργάστηκα στον Άρη και τους εμπιστεύομαι. Χάρη σε αυτούς μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά σε αυτήν την απίστευτα όμορφη χώρα».

Μια και αναφερθήκαμε σε αυτό... Όταν αγωνίστηκες στον Άρη ήσουν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Πώς θυμάσαι το πέρασμά σου από το Χαριλάου; «Ήταν δύο υπέροχα χρόνια. Δέθηκα παρά πολύ και τώρα που είμαι ξανά στην Ελλάδα είναι όλα τόσο έντονα. Είχα την ευκαιρία να ξαναπάω στο γήπεδο και να δω τον Άρη να αγωνίζεται στο “Κλ. Βικελίδης”. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα να ξαναβρεθώ στο γήπεδο και να ξανανιώσω την αγάπη του κόσμου».

Ας επιστρέψουμε στο παρόν και τη Βέροια. Περίμενες να βρίσκεστε στη 2η θέση μετά από πέντε αγωνιστικές; «Η αλήθεια είναι πως όχι. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και νέο προπονητή. Πολλοί από εμάς ήρθαμε αργά, επομένως πίστευα πως θα χρειαστεί χρόνος για να δέσουμε. Όμως, δόξα τω Θεώ, όλα κυλάνε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε».

Οι στόχοι άλλαξαν σε σχέση με τους αρχικούς; «Ο στόχος παραμένει ξεκάθαρος: να βελτιωνόμαστε κάθε φορά, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παίρνουμε τους περισσότερους βαθμούς που μπορούμε από κάθε παιχνίδι».

Σε προσωπικό επίπεδο; «Να αγωνιστώ πολλά λεπτά, να σημειώσω όσο περισσότερα γκολ μπορώ και να προσφέρω την εμπειρία μου προς όφελος της ομάδας. Εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό με τη Βέροια».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σημείο της ομάδας; «Είμαστε ένα συμπαγές σύνολο, μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Έχουμε παρά πολύ καλούς ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο και πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουν αποδώσει αυτά που μπορούν. Έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε. Αρκεί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να μένουμε ταπεινοί, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να πατάμε γερά στα πόδια μας».

Πιστεύεις ότι η Βέροια μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να μπει στην πεντάδα; «Είναι ακόμα παρά πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Όπως είπα προηγουμένως, πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να πατάμε στη γη, να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ως ομάδα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο». Οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον κόουτς Γκρανέρο; «Έχει συγκεκριμένη μεθοδολογία δουλειάς που εμένα μου αρέσει παρά πολύ. Θέλει να δώσει συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα και πάνω σε αυτό δουλεύει πολύ σκληρά και δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε λεπτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...