Δόξα Ιτσκάρα: Πρόκληση για τα σημερινά δεδομένα η αντιμισθία σε πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας

Δόξα Ιτσκάρα: Πρόκληση για τα σημερινά δεδομένα η αντιμισθία σε πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας

Με μια ανακοίνωση της, στην σελίδα της στο facebook, η τέως πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας  Νάουσας και τέως δημοτικής συμβούλου της "Δημοτικής Ανανέωσης" κ. Δόξα Ιτσκάρα αναφέρεται σε θέμα που αφορά την ατζέντα του Νομικού Προσώπου του δήμου Νάουσας, το οποίο συνεδριάζει αύριο Δευτέρα και αφορά την εισήγηση για αντιμισθία της προέδρου του! Η κ.Ιτσκάρα,η οποία προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στον χώρο αυτό, πάντοτε εθελοντικά, αναφέρει ότι τέτοια πράξη είναι πρόκληση για τα σημερινά δεδομένα. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Δόξας. Θεωρούμε ότι χρήζει απάντησης από τη σημερινή δημοτική αρχή.

 

 

"Όπως είχα υποσχεθεί στην λήξη της θητείας μας , παραμένω ενεργός πολίτης, θεωρώ υποχρέωση μου να σχολιάσω το θέμα της αντιμισθίας της νέας πρόεδρου του ΝΠΔΔ που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της προσεχής Δευτέρας . 

Για μένα δεν ήταν έκπληξη νομίζω ότι άργησε, γιατί οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν αναδρομική ισχύ πέρασε ήδη ένας μηνάς και δεκαπέντε μέρες άμισθη!!! Άλλωστε οι βαθιά γνώση και οι εμπειρία στα θέματα διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να πληρωθεί. 

Θεωρούσα και θεωρώ το αξίωμα τιμητικό και ουδέποτε δεν έχω λάβει κανενός είδους αντιμισθία από το Ν.Π.Δ.Δ. ούτε εγώ ούτε και κανένας άλλος πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΗ) 

Μετά από 12 χρόνια αμίσθων προέδρων ήρθε και η σειρά των έμμισθων .EINAI

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων παραθέτω την νομολογία που διέπει το παρόν θέμα:

Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Μέλη Δ.Σ. Δημοτικού Ιδρύματος

Το αξίωμα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου ιδρύματος είναι τιμητικό και άμισθο. Απαγορεύεται να παρέχεται αμοιβή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για οποιαδήποτε υπηρεσία τους προς το ίδρυμα. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ανήκουν στο προσωπικό του, με οποιαδήποτε σχέση, εισπράττουν τις αποδοχές τους. (παρ 1 άρθρο 230 Ν. 3463/06)

Επίσης ο ίδιος νόμος προέβλεπε ότι: 

Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού ΝΠΔΔ 

Στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου επιτρέπεται να καταβάλλονται έξοδα παράστασης, ύστερα από απόφαση του οικείου δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, όταν ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους υπερβαίνει τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (300.000 Ε). Το ύψος των εξόδων παράστασης καθορίζεται με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Τα ανωτέρω έξοδα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αντίστοιχων του οικείου Δημάρχου ή Προέδρου της Κοινότητας. (παρ 1 άρθρο 242 Ν. 3463/06) ο υπολογισμός των εξόδων παράστασης γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 242 του Ν. 3463/2006

γ) σύμφωνα με το άρθρο 242, παρ. 1 του Κ.Δ.Κ. στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του νομικού προσώπου επιτρέπεται να καταβάλλονται έξοδα παράστασης, ύστερα από απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, όταν ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Η διάταξη επομένως ερίζει την καταβολή των εξόδων παράστασης στα ανωτέρω πρόσωπα στην έκδοση αντίστοιχης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική για το δημοτικό συμβούλιο, υπό την προϋπόθεση της υπέρβασης του συγκεκριμένου ποσού του οικονομικού απολογισμού του προηγούμενου, της καταβολής των εξόδων παράστασης, έτους του νομικού προσώπου και εντός του οικονομικού πλαισίου που θέτει η κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.) που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση του δευτέρου εδαφίου της ανωτέρω παραγράφου.

Ακολούθως, ως διοικητική πράξη η εν λόγω απόφαση ταυ δημοτικού συμβουλίου ρυθμίζει θέματα για το μέλλον, και επομένως δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, εφόσον τούτο δεν προβλέπεται ρητά στην εξουσιοδοτική διάταξη (ΣτΕ 2031/2009).»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφήμεριδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (20/5/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφήμεριδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (20/5/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφήμεριδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (20/5/2024)

Λαμπρός εορτασμός των Μυροφόρων στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας προεξάρχοντος του κ. Παντελεήμονος

Λαμπρός εορτασμός των Μυροφόρων στην Αλεξάνδρεια της...

Το πρωί της Κυριακής, 19ης Μαΐου, στην πανηγυρίζουσα...

Ευρωεκλογές 2024: Ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα - Αποχή σημαίνει ότι αποφασίζουν άλλοι για μας!

Ευρωεκλογές 2024: Ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, έχει...

  Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της...

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή χώρων στους συμμετέχοντες στις Ευρωεκλογές

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Πρόσκληση σε σύσκεψη για κατανομή...

Καλούνται από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας οι εκπρόσωποι...

Β. Μεϊμαράκης από την Παναγία Σουμελά:Αγωνιζόμαστε για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την διεθνή κοινότητα

Β. Μεϊμαράκης από την Παναγία Σουμελά:Αγωνιζόμαστε για...

Στην Παναγία Σουμελά, στη Βέροια όπου χτυπά η καρδιά...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και στο 1ο Δημοτικό Βέροιας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Νηπιαγωγείο και...

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, μέλη του ΔΣ του Λ.Ε.Β....

Μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα από την Παναγία Σουμελά: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα από την Παναγία Σουμελά:...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις...

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με το σήμα « eTwinning School Label»

Σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση του 4ου Δημοτικού...

Από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ανακοινώνονται τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...