Άμεση λύση στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της Ημαθίας υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Άμεση λύση στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της Ημαθίας υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Λύση στο πρόβλημα του στεφανιογράφου με την άμεση πρόσληψη ενός επικουρικού επεμβατικού καρδιολόγου (μαζί με την εξέταση του αιτήματος μετακίνησης του γιατρού από το νοσοκομείου Έβρου), στα ζητήματα που τέθηκαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ημαθίας για έναν επικουρικό αναισθησιολόγο και έναν δερματολόγο, καθώς και σ’ αυτά τη γυναικολογικής, της νεφρολογικής και της μονάδας εντατικής θεραπείας, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στον Χώρο Τεχνών, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι τέσσερις παλιές θέσεις γιατρών που εκκρεμούν θα υπογραφτούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας μάλιστα ότι με τα νέα δεδομένα στην Υγεία και τις συνοπτικές κρίσεις μέσω ΥΠΕ οι προσλήψεις θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα (2-3 μήνες).

Μιλώντας για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού ο κ. Γρηγοράκος απάντησε ότι θα εισηγηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη στο νοσοκομείο Ημαθίας και ελπίζει να εισακουστεί.

Αναφερόμενος στις μονάδες υγείας της Ημαθίας ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι μεγάλα και ανυπέρβλητα, ενώ έχουν νοικοκυρεμένα τα οικονομικά τους και έχουν πιάσει τους στόχους που τέθηκαν.

Ειδικότερα για το νοσοκομείο Νάουσας σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση αποδυνάμωσης αλλά ενίσχυσης, ενώ για το αίτημα του δήμου Βέροιας για το νοσοκομείο ανάσχεσης απάντησε ότι δεν αρκεί η δυναμική του πληθυσμού της περιοχής για να αναπτυχθεί μια τέτοια προοπτική.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Λάκων υπουργός τόνισε ότι για λόγους ευελιξίας θα υπάρχει στο εξής για τον ασθενή η δυνατότητα να εξετάζεται στον τόπο κατοικίας του από ιδιώτη γιατρό σε σύμβαση με το νοσοκομείο (μπλοκάκι).

 

Επιστημονική νοσηλευτική ημερίδα

Η έλευση του αναπληρωτή υπουργού στη Βέροια έγινε με αφορμή την επιστημονική νοσηλευτική ημερίδα (ξεκίνησε από το πρωί τις εργασίες της) και στην οποία νωρίτερα κήρυξε την έναρξη των εργασιών, ευχόμενος καλή επιτυχία και σχολιάζοντας ότι με δράσεις όπως αυτή αναβαθμίζεται ο ρόλος των ιδρυμάτων που υπηρετούν οι νοσηλευτές.

Τη διημερίδα χαιρέτισαν και οι κ.κ. Βοργιαζίδης και Καλαϊτζίδης, με τον δήμαρχο Βέροιας να ζητά την ενίσχυση του νοσοκομείου πριν την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασής του, και τον αντιπεριφερειάρχη να θυμάται την άριστη αντιμετώπιση του πρόσφατου τροχαίου στην Εγνατία παρά τις ελλείψεις και να ζητά πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στις μονάδες Βέροιας και Νάουσας.

 

Όλους του παρισταμένους (μεταξύ αυτών εκπρόσωποι της εκκλησίας και του στρατού, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος 3ης ΥΠΕ και 4ης ΥΠΕ, διοικητές νοσοκομείων της Κ. Μακεδονίας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.) καλωσόρισε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ημαθίας Αναστασία Μπούρτσου, ευχόμενη η διημερίδα να γίνει θεσμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....