Η μεταφορά των μαθητών  και τα φαινόμενα  υποσιτισμού σε σχολεία  της Βέροιας, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η μεταφορά των μαθητών και τα φαινόμενα υποσιτισμού σε σχολεία της Βέροιας, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Υπέρ του ψηφίσματος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το βράδυ της Δευτέρας, με μόνη επιφύλαξη (Βοργιαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Παπαγιάννης) την αναφορά στη δημιουργία κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών. Ο Γιώργος Μελιόπουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης υιοθέτησε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος.

Για ανάγκη κατάργησης της ΚΥΑ και του ορίου των χιλιομετρικών αποστάσεων μίλησε ο κ. Βοργιαζίδης, κάνοντας λόγο για μαθητές δύο και περισσότερων ταχυτήτων.

Με νόμο και διά παντός ρύθμιση της κατάστασης ζήτησε ο κ. Καραπαναγιωτίδης, σχολιάζοντας: «Δεν είναι δωρεάν παιδεία αυτή…»

«Ζητάμε το αυτονόητο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος κ. Σοφιανίδης, ζητώντας ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων για να μην αφεθούν οι γονείς μόνοι τους και να ανατραπεί η ΚΥΑ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μίλησαν ο πρόεδρος  Γιώργος Αρβανίτης και η Παναγιώτα Βλαχοπούλου, εστιάζοντας στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και στη συνέχιση των κινητοποιήσεων αν δεν λυθούν.

 Φαινόμενα υποσιτισμού

 σε σχολεία της Βέροιας

Σε φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών σε ολοήμερα σχολεία της Βέροιας αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νίκος Μπέκης, ζητώντας συνεργασία του δήμου, καταγραφή των προβλημάτων και άμεση λύση τους.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης σημείωσε ότι πράγματι εντοπίστηκε ζήτημα υποσιτισμού 9 μαθητών σε σχολείο του δήμου και μερικά ακόμη μεμονωμένα σε άλλα σχολεία, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

«Έχουμε παιδιά και στα λύκεια που υποσιτίζονται και τα αναλαμβάνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων», είπε επί του θέματος η πρόεδρος του συλλόγου γονέων β΄βάθμιας εκπαίδευσης Βέροιας Παναγιώτα Βλαχοπούλου.

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη

Κατά πλειοψηφία το Σώμα έκανε δεκτή την εισήγησητης Οικονομικής Επιτροπής για μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, ενώ τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων ομογενοποιούνται στα 90 ευρώ ανά κατάστημα.

 Ευχές δημάρχου στη νέα διοίκηση 

του χιονοδρομικού

Ευχές στη νέα διοίκηση του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου του Σελίου και τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη έδωσε στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Μίλησε για δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, σε μια εποχή όπου υπάρχει υποχρηματοδότηση παντού και ελλείψεις προσωπικού.

«Εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον να είναι ο καιρός βοηθός, δεδομένου ότι πέρυσι δεν είχαμε καθόλου χιόνι και υπέστη πλήγμα η αγορά μας», σημείωσε ο δήμαρχος, θέτοντας τον εαυτό του και τον δήμο στη διάθεση της νέας διοίκησης.

 Νέοι ειδικοί συνεργάτες

Τους ειδικούς του συνεργάτες ανακοίνωσε ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε προηγούμενη συνεδρίαση. Είναι οι δύο ‘παραμένοντες’ από την προηγούμενη διοίκηση Στράτος Τάκης και Γιάννης Μαντζέλας, προσλήφθηκαν δύο ακόμη, οι Θόδωρος Χαρτοματζίδης και Σοφία Ουστά (κτηνίατρος), ενώ παραμένει μία κενή θέση ειδικού συνεργάτη, όπως κι αυτή του γενικού γραμματέα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...