Δεν τα κατάφερε στη Λεωφόρο η «βασίλισσα» ΠΑΟ – Βέροια 2-1

Δεν τα κατάφερε στη Λεωφόρο η «βασίλισσα» ΠΑΟ – Βέροια 2-1

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 της Βέροιας χάρη σε γκολ των Πράνιτς και Μπεργκ ενώ η Βέροια μείωσε με τον Καλτσά. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω σωστής αποβολής του Μαλόν στο 26’

 

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα επί της Βέροιας με 2-1 πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός που σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος πιάνοντας την Καλλονή. Το τριφύλλι απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 καθώς ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο δυο φορές από την Βέροια.

Οι πράσινοι βρήκαν τα δυο γκολ με τους Πράνιτς και Μπεργκ που συνέχισε να σκοράρει μετά το ματς με την Ντιναμό ενώ η Βέροια μείωσε από ένα γκολ του Καλτσά σε μια φάση που προήλθε από μια αδράνεια στην άμυνα του τριφυλλιού.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας με τον Έλληνα τεχνικό να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Στιλ, Κουτρουμπή, Μπούι, Ζέκα, Πράνιτς και Κλωναρίδη θέλοντας να δώσει μια φρεσκάδα στην ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε το τριφύλλι σε ένα σχήμα 4-4-2 με τους παίκτες στο κέντρο να παίζουν σε σχήμα ρόμβου.

Από την άλλη η Βέροια παρατάχθηκε με όλα της τα όπλα στην αναμέτρηση και με τους Μπεν, Ντουμίτρου στην κορυφή της επίθεσης ενώ ο Χοσέ Γκρανέρο είχε κατεβάσει την ομάδα της Ημαθίας με ένα 4-5-1 με τον Μπεν να παίζει πίσω από τον Ντουμίτρου. Αυτό μέχρι την φάση του πέναλτι και την αποβολή καθώς εν συνεχεία με αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα της Βέροιας άλλαξε τον σχηματισμό της.

Οι πράσινοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα δυνατά με σκοπό να βάλουν ένα γκολ που θα τους φέρει σε θέση οδηγού και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αμυντικές διατάξεις και περιμένοντας το τριφύλλι στο δικό τους μισό.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας στις τάξεις του το όπλο που λέγεται Μάρκους Μπεργκ, έπαιξε πιο ορθολογικά, όλοι έψαχναν να βρουν με σωστό τρόπο τον Σουηδό και αυτός πότε τελείωνε τις φάσεις, πότε έσπαγε την μπάλα και πότε απειλούσε απλά και μόνο με τις κινήσεις του όπως στην φάση του πέναλτι που κέρδισε στο 25’.

Ένα καθοριστικό σημείο γιατί εκεί το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Πράνιτς και η Βέροια έμεινε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μετά την αποβολή του Μαλόν.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν πιο εύκολο για το τριφύλλι που έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και να χτυπήσει στους κενούς χώρους που θα έβρισκε εκμεταλλευόμενος τον Μπεργκ αλλά και την ταχύτητα του Κλωναρίδη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήρθε μάλιστα ένα ακόμα τέρμα για τους πράσινους από τον Μπεργκ το οποίο έδωσε αέρα δυο τερμάτων στον Παναθηναϊκό που έδειχνε ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς. 

Μια αδράνεια στην άμυνα του τριφυλλιού όμως στο 67’ έφερε την μείωση του σκορ για την Βέροια με τον Καλτσά και έδωσε μια άλλη τροπή στο ματς μέχρι το τέλος της αναμέτρησης χωρίς όμως να αλλάζει το τελικό σκορ.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Μπούι (63’ Πέτριτς), Πράνιτς, Κλωναρίδης (73’ Καρέλης), Μπεργκ (84’ Δώνης), Ζέκα.

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Όστοιτς, Μπράβο, Καλτσάς΄(76’ Εσπάρθα), Μπαλάφας, Μπατιόν, Γεωργιάδης (38’ Βάσκες), Μπεν, Ντουμίτρου (63’ Μπαργκάν)

Γκολ: 26’ Πράνιτς, 48’ Μπεργκ/67’ Καλτσάς

Κίτρινες: 24’ Μπούι, 59’ Ζέκα/59’ Ραούλ Μπράβο, 78’ Μπαργκάν

Κόκκινες: 25’ Μαλόν

 

Κάρλος Γκρανέρο: «Μας στοίχισε

η γρήγορη αποβολή»

Στην εικόνα της Βέροιας με δέκα ποδοσφαιριστές στάθηκε ο Χοσέ Γκρανέρο μετά την ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό με 2-1.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά» στη συνέντευξη Τύπου:

«Θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι με πολλά… παιχνίδια μέσα στο ενενηντάλεπτο. Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο. Αμυνθήκαμε σωστά. Από το πέναλτι και την αποβολή άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Έπρεπε να κάνουμε διαφορετικό παιχνίδι, να προσέξουμε την άμυνα να μην δεχτούμε άλλο γκολ. Θεωρώ ότι οργανωθήκαμε καλά με την άμυνα μας. Μας παρουσιάστηκε νέα κατάσταση μετά το 2-0. Φαινόταν ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά το παλέψαμε και είμαι χαρούμενος για τους ποδοσφαιριστές μου. Κάπως έτσι η ομάδα μου πάλεψε μέχρι τέλους και έως το 94’ διεκδικήσαμε κάτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...