Ξάνθη – Βέροια 2-2

Ξάνθη – Βέροια 2-2

Μοναδική ευκαιρία να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς έχασε χθες η Βέροια παίζοντας στα Πηγάδια με την Ξάνθη αφού έμεινε στο άδικο 2-2. Η Βέροια ήταν κυρίαρχη του αγώνα και ιδιαίτερα μετά το 30 ‘λεπτό και την αποβολή του Μπαξεβανίδη με 2η κιτρίνη κάρτα.  Όμως δεν μπόρεσε  να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της με τις καλές χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά δεν  πήρε την νίκη που δικαιούταν. 

 

Είναι κρίμα να χάνονται τέτοια παιχνίδια έστω και αν η ομάδα αγωνιζόταν εκτός έδρας  στην έδρα της φορμαρισμένης Ξάνθης.  Όμως οι επιθετικοί παίκτες όπως ο Μπαργκάν και ο Παυλίδης έχασαν κλασσικές ευκαιρίες  να πετύχουν και ένα και δύο γκολ σε φάσεις εύκολες . όμως και σε δύο περιπτώσεις η άμυνα της Βέροιας δέχθηκε δύο γκολ από παιδαριώδη λάθη του Καντιμοίρη δεν έκανε έξοδο και του Αμαραντίδη που άφησε μόνο του τον σκόρερ της Ξάνθης Καπετάνιο. 

Η Βέροια και χθες έδειξε ότι ανεβάζει ‘στροφές’ και στην συνέχεια του πρωταθλήματος θα πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται  Είχε την υπεροχή με πολλές εναλλαγές της μπάλας , σωστή ανάπτυξη χωρίς όμως τελική προσπάθεια  Πρέπει κάποιοι παίκτες να γίνουν πιο απλοί και ομαδικοί ώστε να μπορεί η ομάδα με τέτοιες εμφανίσεις να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν αντίπαλο. 

Όλοι οι παίκτες αγωνίσθηκαν με πάθος και δύναμη παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο και όπως είπαμε αδικούνται από το τελικό 2-2.

 

Τα γκολ 

Η Βέροια προηγήθηκε στο 35’ λεπτό όταν ‘ύστερα από σέντρα ακριβείας του Καλτσά ο Μπέν στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κυριακίδη. Όμως από ένα τραγικό λάθος της άμυνας στο 37’ ο Καπετάνιος αμαρκάριστος με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.  Στο β’ ημίχρονο από κακή συνεργασία αμυντικών και Καντιμοίρη ο Γούτας με κεφαλιά από κοντά ανατρέπει το σκορ γράφοντας το 2-1 για την Ξάνθη. Τελικά στο 58’ λεπτό και πάλι η Βέροια ύστερα από φάουλ του Μπέν παρεμβλήθηκε ο Καλτσάς και με την ‘κοιλιά’ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ξάνθης γράφοντας το τελικό 2-2.  Στην συνεχεία όπως είπαμε είχαμε αρκετές ευκαιρίες για το 2-3 αλλά στάθηκαν άτυχοι οι Μπαργκάν και Παυλίδης.

 

Συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λουσέρο (84’ Μπέλιτς), Βάλτερ (59’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (44’ Σολτάνι), Λισγάρας.

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μπράβο, Βέρτζος (64’ Κάμπορα), Μπατιόν, Καλτσάς, Αμαραντίδης (39’ Καλί, 74’ Όστοϊτς), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μαλόν, Βεργώνης, Μπεν.

 

Καλτσάς και Μπεργκ

τα βραβεία της 11ης αγωνιστικής

Στους Νίκο Καλτσά και Μάρκους Μπεργκ κατέληξαν τα βραβεία των MVP και Best Goal για την 11η αγωνιστική της Super League.

Ο Σουηδός φορ πέτυχε χατ τρικ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη και αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης, αφήνοντας πίσω του τους Μήτρογλου και Μάσα. Το γκολ του Καλτσά στο ματς της Βέροιας με την Καλλονή αναδείχτηκε το πιο όμορφο, με τα τέρματα των Γιαννιώτα και Μιλιάζες να έπονται στις προτιμήσεις του κοινού. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο άσσος της Βέροιας κατακτά τον τίτλο του καλύτερου τέρματος και δίνει πολλές απαντήσεις σε κάποιους που νόμιζαν ότι δεν έχει άλλα να προσφέρει στην αγαπημένη του ομάδα που τον ανέδειξε. Πιστεύουμε ότι ο Νίκος Καλτσάς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, αν είναι στις επιλογές του προπονητή, θα προσπαθεί για το καλύτερο της Βέροιας.

 

Αναλυτικά:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Μάρκους Μπέργκ (Παναθηναϊκός) 53,34%

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 30,94%

Πάμπλο Μάσα (Αστέρας Τρίπολης) 15,72%

 

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Νίκος Καλτσάς (Βέροια) 52,30%

Γιάννης Γιαννιώτας (Αστέρας Τρίπολης) 37,51%

Κάρλος Μιλιάζες (ΟΦΗ) 10,19%

 

Κύπελλο, 3η αγωνιστική:

Πανιώνιος-Βέροια 20/1

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ την Τετάρτη (14/1) το πρόγραμμα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τα παιχνίδια να διεξάγονται το διήμερο 20-21/1.

Συγκεκριμένα, μόνο ένα παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τρίτη 20/1 το Πανιώνιος-Βέροια στις 19:30, ενώ τα υπόλοιπα επτά θα γίνουν την Τετάρτη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 20/1

19:30 Πανιώνιος-Βέροια

 

Τετάρτη 21/1

15:00 Πανθρακικός-ΟΦΗ

15:00 Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα

15:00 Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός

17:15 Τύρναβος-Ολυμπιακός

17:15 Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης

19:30 Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός

19:30 Κέρκυρα-ΑΕΚ

 

ΠΑΟΚ: Πλησιάζει στην Τούμπα

ο Μπεν

Κοντά στην απόκτηση του Μπεν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, καθώς ο επιθετικός της Βέροιας κερδίζει συνεχώς πόντους.

Ο άσος από τις Νήσους Κομόρες εντυπωσίασε πέρυσι με τις εμφανίσεις του στην ομάδα της Ημαθίας και φέτος μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός, ωστόσο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο μέσα στο γήπεδο. Στον ΠΑΟΚ εξετάζουν με προσοχή την περίπτωσή του και όσο οι παίκτες που κυνηγά ο Ζήσης Βρύζας δεν έρχονται, τόσο ο Μπεν πλησιάσει στην Τούμπα.

Προτεραιότητα στον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι να αποκτήσει έναν ποιοτικό παίκτη από το εξωτερικό, αλλά ο 25χρονος επιθετικός βρίσκεται πάντα στα υπόψη. Και το να αποκτηθεί δεν είναι δύσκολο, καθώς το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό, ενώ η Βέροια θα λάβει ένα μικρό ποσό, μιας και ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...