Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με “το Ποτάμι” κ. Κουπίδης Σωτήριος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδη Γιώργο, και συζήτησαν σε φιλικό κλίμα θέματα κοινωνικής πολιτικής και γενικότερα προβλήματα του Δήμου Βέροιας και της Ημαθίας.

 

Ο κ. Κουπίδης εκφράζοντας την αγωνία του κόσμου που βιώνει στην καθημερινότητά του άγχος, φόβο, ελάττωση της ποιότητας ζωής λόγω της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους, τόνισε πως κοινωνική πολιτική αποτελεί η αξιοποίηση των νέων που χάνουν τα πιο παραγωγικά τους χρόνια έως ότου βρουν δουλειά αντίστοιχη του αντικειμένου σπουδών τους. Δεν μπορεί μια δασκάλα, ένας μηχανικός, ένας φυσικός, να περιμένουν να εργαστούν σε κανονικές συνθήκες μετά τα 40, διότι έτσι δημιουργούμε κοινωνικές ανισότητες, υπογεννητικότητα και χαμηλό παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό, προβλήματα που συνδέονται με την γήρανση του πληθυσμού μας, το ασφαλιστικό σύστημα και την φοροδιαφυγή.

 

Επίσης τόνισε πως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά, οικογένειες με ψυχικές παθήσεις, απαιτείται συντονισμός, συνεργασίες και δικτύωση, ώστε η φωνή τους να μην είναι μεμονωμένη και αδύναμη, να γίνει ΠΟΤΑΜΙ που δεν θα χρειάζεται να διεκδικεί ως επαίτης, αλλά να έχει ισότιμα δικαιώματα στην περίθαλψη, ασφάλιση και εργασία.

 

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.), ανέλυσε την αναγκαιότητα στήριξης του Κοι.Σ.Π.Ε. στην Ημαθία ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα και με τις Ευρωπαικές δεσμεύσεις και οδηγίες. Όπως είχε τονιστεί και από την Υφυπουργό Υγείας κ. Παπακώστα σε προηγούμενη συνάντηση με τον κ. Κουπίδη, η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών αποτελεί την περισσότερο “καθαρή” περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών και αξιοποίηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν, για λόγους αλληλεγγύης, κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής.

 

Για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στην Ημαθία πρέπει να στοχεύσουμε σε ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ δράσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο όπλο της χώρας μας, τον τουρισμό (αθλητικός τουρισμός: συνεργασία με ιστορικά σωματεία, πχ. Φίλιππος, αγροτικός τουρισμός: εκμετάλλευση Φράγμα Αλιάκμονα-Βεργίνα-Άγιο Νικόλαο Νάουσας, πολιτιστικός τουρισμός: μέσω Ευρωπαικών προγραμμάτων-ΕΣΠΑ να διεκδικήσουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου στη Βέροια).

 

 

Η κοινωνία, που έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ αυτά τα πέντε χρόνια της κρίσης, επιθυμεί να τιμωρήσει τους κυβερνώντες για την αδίστακτη φορολόγηση, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού και την ανεργία που έχει βλάψει κυρίως τον ιδιωτικό τομέα. Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα της χώρας προϋπήρχαν των μνημονίων. Η πλαστή ευμάρεια του παρελθόντος τα κουκούλωνε και η αμήχανη προσπάθεια ανασύνταξης της κρατικής μηχανής τα ενέτεινε ακόμη παραπάνω. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει πως η επιστροφή στην επιφανειακή ευμάρεια του 2007 είναι αδύνατη, παρόλα αυτά επιθυμεί σταθερότητα και ελπίδα για το μέλλον. Η κοινωνία απαιτεί μια πολιτική ηγεσία που να αγαπά τη χώρα γι αυτό που είναι, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και να αναδείξει παράλληλα τα θετικά της σημεία. Απαιτεί ένα πρόσωπο που θα της χαμογελάσει με σιγουριά και που θα την καλέσει στο αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ, ΠΑΣΧΑ»

«ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ, ΠΑΣΧΑ»

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος «Πάσχα,...

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ -...

«Τίς ἀποκυλίσει ἡμῖν τόν λίθον ἐκ τῆς θύρας τοῦ...

Από τη καρδιά στο νου - Ή έτσι ή αλλιώς

Από τη καρδιά στο νου - Ή έτσι ή αλλιώς

Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου - ΜεταξάΚαι είπες, κοιτώντας...

Το Σημείον του Υιού του Ανθρώπου

Το Σημείον του Υιού του Ανθρώπου

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΚαθ’ όλο το χρόνο, μα...

Το γυναικείο ένστικτο της προστασίας και της κοινωνικής προσφοράς

Το γυναικείο ένστικτο της προστασίας και της...

Ένας ιδανικός χώρος όπου μπορεί να αξιοποιηθεί το...

Mήνυμα του Δημάρχου   Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την   ημέρα του Πάσχα

Mήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη...

Το Πάσχα  είναι  η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας...

Η κίνηση  του Μητροπολίτη 25/4

Η κίνηση του Μητροπολίτη 25/4

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ....

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για το εκπτωτικό  δεκαπενθήμερο του Μαΐου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος «Πάσχα, Κυρίου Πάσχα. Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε».Είναι η ομολογία θριάμβου των χριστιανών όλου του κόσμου. Η χαρά και η ψυχική αγαλλίαση γεμίζει τις...

«Τίς ἀποκυλίσει ἡμῖν τόν λίθον ἐκ τῆς θύρας τοῦ μνημείου;»Ἡ ἀπορία τῶν μυροφόρων γυναικῶν, τῶν πιστῶν ἐκείνων καί ἀφοσιωμένων μαθητριῶν τοῦ Κυρίου πού ἀδιαφορώντας γιά τή γνώμη τῶν πολλῶν,...