Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με “το Ποτάμι” κ. Κουπίδης Σωτήριος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδη Γιώργο, και συζήτησαν σε φιλικό κλίμα θέματα κοινωνικής πολιτικής και γενικότερα προβλήματα του Δήμου Βέροιας και της Ημαθίας.

 

Ο κ. Κουπίδης εκφράζοντας την αγωνία του κόσμου που βιώνει στην καθημερινότητά του άγχος, φόβο, ελάττωση της ποιότητας ζωής λόγω της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους, τόνισε πως κοινωνική πολιτική αποτελεί η αξιοποίηση των νέων που χάνουν τα πιο παραγωγικά τους χρόνια έως ότου βρουν δουλειά αντίστοιχη του αντικειμένου σπουδών τους. Δεν μπορεί μια δασκάλα, ένας μηχανικός, ένας φυσικός, να περιμένουν να εργαστούν σε κανονικές συνθήκες μετά τα 40, διότι έτσι δημιουργούμε κοινωνικές ανισότητες, υπογεννητικότητα και χαμηλό παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό, προβλήματα που συνδέονται με την γήρανση του πληθυσμού μας, το ασφαλιστικό σύστημα και την φοροδιαφυγή.

 

Επίσης τόνισε πως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά, οικογένειες με ψυχικές παθήσεις, απαιτείται συντονισμός, συνεργασίες και δικτύωση, ώστε η φωνή τους να μην είναι μεμονωμένη και αδύναμη, να γίνει ΠΟΤΑΜΙ που δεν θα χρειάζεται να διεκδικεί ως επαίτης, αλλά να έχει ισότιμα δικαιώματα στην περίθαλψη, ασφάλιση και εργασία.

 

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.), ανέλυσε την αναγκαιότητα στήριξης του Κοι.Σ.Π.Ε. στην Ημαθία ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα και με τις Ευρωπαικές δεσμεύσεις και οδηγίες. Όπως είχε τονιστεί και από την Υφυπουργό Υγείας κ. Παπακώστα σε προηγούμενη συνάντηση με τον κ. Κουπίδη, η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών αποτελεί την περισσότερο “καθαρή” περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών και αξιοποίηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν, για λόγους αλληλεγγύης, κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής.

 

Για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στην Ημαθία πρέπει να στοχεύσουμε σε ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ δράσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο όπλο της χώρας μας, τον τουρισμό (αθλητικός τουρισμός: συνεργασία με ιστορικά σωματεία, πχ. Φίλιππος, αγροτικός τουρισμός: εκμετάλλευση Φράγμα Αλιάκμονα-Βεργίνα-Άγιο Νικόλαο Νάουσας, πολιτιστικός τουρισμός: μέσω Ευρωπαικών προγραμμάτων-ΕΣΠΑ να διεκδικήσουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου στη Βέροια).

 

 

Η κοινωνία, που έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ αυτά τα πέντε χρόνια της κρίσης, επιθυμεί να τιμωρήσει τους κυβερνώντες για την αδίστακτη φορολόγηση, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού και την ανεργία που έχει βλάψει κυρίως τον ιδιωτικό τομέα. Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα της χώρας προϋπήρχαν των μνημονίων. Η πλαστή ευμάρεια του παρελθόντος τα κουκούλωνε και η αμήχανη προσπάθεια ανασύνταξης της κρατικής μηχανής τα ενέτεινε ακόμη παραπάνω. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει πως η επιστροφή στην επιφανειακή ευμάρεια του 2007 είναι αδύνατη, παρόλα αυτά επιθυμεί σταθερότητα και ελπίδα για το μέλλον. Η κοινωνία απαιτεί μια πολιτική ηγεσία που να αγαπά τη χώρα γι αυτό που είναι, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και να αναδείξει παράλληλα τα θετικά της σημεία. Απαιτεί ένα πρόσωπο που θα της χαμογελάσει με σιγουριά και που θα την καλέσει στο αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...