Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με “το Ποτάμι” κ. Κουπίδης Σωτήριος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδη Γιώργο, και συζήτησαν σε φιλικό κλίμα θέματα κοινωνικής πολιτικής και γενικότερα προβλήματα του Δήμου Βέροιας και της Ημαθίας.

 

Ο κ. Κουπίδης εκφράζοντας την αγωνία του κόσμου που βιώνει στην καθημερινότητά του άγχος, φόβο, ελάττωση της ποιότητας ζωής λόγω της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους, τόνισε πως κοινωνική πολιτική αποτελεί η αξιοποίηση των νέων που χάνουν τα πιο παραγωγικά τους χρόνια έως ότου βρουν δουλειά αντίστοιχη του αντικειμένου σπουδών τους. Δεν μπορεί μια δασκάλα, ένας μηχανικός, ένας φυσικός, να περιμένουν να εργαστούν σε κανονικές συνθήκες μετά τα 40, διότι έτσι δημιουργούμε κοινωνικές ανισότητες, υπογεννητικότητα και χαμηλό παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό, προβλήματα που συνδέονται με την γήρανση του πληθυσμού μας, το ασφαλιστικό σύστημα και την φοροδιαφυγή.

 

Επίσης τόνισε πως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά, οικογένειες με ψυχικές παθήσεις, απαιτείται συντονισμός, συνεργασίες και δικτύωση, ώστε η φωνή τους να μην είναι μεμονωμένη και αδύναμη, να γίνει ΠΟΤΑΜΙ που δεν θα χρειάζεται να διεκδικεί ως επαίτης, αλλά να έχει ισότιμα δικαιώματα στην περίθαλψη, ασφάλιση και εργασία.

 

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.), ανέλυσε την αναγκαιότητα στήριξης του Κοι.Σ.Π.Ε. στην Ημαθία ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα και με τις Ευρωπαικές δεσμεύσεις και οδηγίες. Όπως είχε τονιστεί και από την Υφυπουργό Υγείας κ. Παπακώστα σε προηγούμενη συνάντηση με τον κ. Κουπίδη, η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών αποτελεί την περισσότερο “καθαρή” περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών και αξιοποίηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν, για λόγους αλληλεγγύης, κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής.

 

Για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στην Ημαθία πρέπει να στοχεύσουμε σε ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ δράσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο όπλο της χώρας μας, τον τουρισμό (αθλητικός τουρισμός: συνεργασία με ιστορικά σωματεία, πχ. Φίλιππος, αγροτικός τουρισμός: εκμετάλλευση Φράγμα Αλιάκμονα-Βεργίνα-Άγιο Νικόλαο Νάουσας, πολιτιστικός τουρισμός: μέσω Ευρωπαικών προγραμμάτων-ΕΣΠΑ να διεκδικήσουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου στη Βέροια).

 

 

Η κοινωνία, που έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ αυτά τα πέντε χρόνια της κρίσης, επιθυμεί να τιμωρήσει τους κυβερνώντες για την αδίστακτη φορολόγηση, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού και την ανεργία που έχει βλάψει κυρίως τον ιδιωτικό τομέα. Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα της χώρας προϋπήρχαν των μνημονίων. Η πλαστή ευμάρεια του παρελθόντος τα κουκούλωνε και η αμήχανη προσπάθεια ανασύνταξης της κρατικής μηχανής τα ενέτεινε ακόμη παραπάνω. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει πως η επιστροφή στην επιφανειακή ευμάρεια του 2007 είναι αδύνατη, παρόλα αυτά επιθυμεί σταθερότητα και ελπίδα για το μέλλον. Η κοινωνία απαιτεί μια πολιτική ηγεσία που να αγαπά τη χώρα γι αυτό που είναι, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και να αναδείξει παράλληλα τα θετικά της σημεία. Απαιτεί ένα πρόσωπο που θα της χαμογελάσει με σιγουριά και που θα την καλέσει στο αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου...

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού...

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα!

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη...

 Νέα στοιχεία, τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας και...

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό...

Καλούμαστε για μια ακόμη χρονιά, να συζητήσουμε και να ...

Συμμετείχε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Συμμετείχε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia”...

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε...

Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου

Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου

Την 21η Νοεμβρίου 2018 θα εορτασθεί με λαμπρότητα και...

Γευστικές δημιουργίες της Ημαθίας παρουσίασε ο

Γευστικές δημιουργίες της Ημαθίας παρουσίασε ο...

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος...

Λαμπερά εγκαινια για   τα linasexclusive jewels στη Βέροια

Λαμπερά εγκαινια για τα linasexclusive jewels στη Βέροια

Λαμπερά εγκαίνια και αγιασμό έκανε τη Παρασκευή 2...

Ξενοδόχοι και οινοποιοί   της Ημαθίας ευχαριστούν

Ξενοδόχοι και οινοποιοί της Ημαθίας ευχαριστούν

Οι  21 ξενοδόχοι της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και οι 20...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, ευχαριστεί θερμά  την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βέροιας και ιδιαίτερα  τον Γιώργο Κυβεντίδη για την χορηγία όλων των υλικών (πλακιδίων...

 Νέα στοιχεία, τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας και ανάδειξη της μεγάλης ανασκαφής στη Βεργίνα, μέσω προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας, ΑΠΘ και ΥΠΠΟΣε ανθρωπολογική επανεξέταση των οστών (σκελετικού...

Καλούμαστε για μια ακόμη χρονιά, να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες μιας Περιφέρειας που, είναι...

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός του κλάδου του τουρισμού στη χώρα μας, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που έλαβε χώρα 9-11 Νοεμβρίου 2018 στις...