Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Με τον δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΄Ποταμιού΄ Σωτήρης Κουπίδης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με “το Ποτάμι” κ. Κουπίδης Σωτήριος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδη Γιώργο, και συζήτησαν σε φιλικό κλίμα θέματα κοινωνικής πολιτικής και γενικότερα προβλήματα του Δήμου Βέροιας και της Ημαθίας.

 

Ο κ. Κουπίδης εκφράζοντας την αγωνία του κόσμου που βιώνει στην καθημερινότητά του άγχος, φόβο, ελάττωση της ποιότητας ζωής λόγω της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους, τόνισε πως κοινωνική πολιτική αποτελεί η αξιοποίηση των νέων που χάνουν τα πιο παραγωγικά τους χρόνια έως ότου βρουν δουλειά αντίστοιχη του αντικειμένου σπουδών τους. Δεν μπορεί μια δασκάλα, ένας μηχανικός, ένας φυσικός, να περιμένουν να εργαστούν σε κανονικές συνθήκες μετά τα 40, διότι έτσι δημιουργούμε κοινωνικές ανισότητες, υπογεννητικότητα και χαμηλό παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό, προβλήματα που συνδέονται με την γήρανση του πληθυσμού μας, το ασφαλιστικό σύστημα και την φοροδιαφυγή.

 

Επίσης τόνισε πως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά, οικογένειες με ψυχικές παθήσεις, απαιτείται συντονισμός, συνεργασίες και δικτύωση, ώστε η φωνή τους να μην είναι μεμονωμένη και αδύναμη, να γίνει ΠΟΤΑΜΙ που δεν θα χρειάζεται να διεκδικεί ως επαίτης, αλλά να έχει ισότιμα δικαιώματα στην περίθαλψη, ασφάλιση και εργασία.

 

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.), ανέλυσε την αναγκαιότητα στήριξης του Κοι.Σ.Π.Ε. στην Ημαθία ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα και με τις Ευρωπαικές δεσμεύσεις και οδηγίες. Όπως είχε τονιστεί και από την Υφυπουργό Υγείας κ. Παπακώστα σε προηγούμενη συνάντηση με τον κ. Κουπίδη, η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών αποτελεί την περισσότερο “καθαρή” περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών και αξιοποίηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν, για λόγους αλληλεγγύης, κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής.

 

Για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στην Ημαθία πρέπει να στοχεύσουμε σε ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ δράσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο όπλο της χώρας μας, τον τουρισμό (αθλητικός τουρισμός: συνεργασία με ιστορικά σωματεία, πχ. Φίλιππος, αγροτικός τουρισμός: εκμετάλλευση Φράγμα Αλιάκμονα-Βεργίνα-Άγιο Νικόλαο Νάουσας, πολιτιστικός τουρισμός: μέσω Ευρωπαικών προγραμμάτων-ΕΣΠΑ να διεκδικήσουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου στη Βέροια).

 

 

Η κοινωνία, που έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ αυτά τα πέντε χρόνια της κρίσης, επιθυμεί να τιμωρήσει τους κυβερνώντες για την αδίστακτη φορολόγηση, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδιασμού και την ανεργία που έχει βλάψει κυρίως τον ιδιωτικό τομέα. Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα της χώρας προϋπήρχαν των μνημονίων. Η πλαστή ευμάρεια του παρελθόντος τα κουκούλωνε και η αμήχανη προσπάθεια ανασύνταξης της κρατικής μηχανής τα ενέτεινε ακόμη παραπάνω. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει πως η επιστροφή στην επιφανειακή ευμάρεια του 2007 είναι αδύνατη, παρόλα αυτά επιθυμεί σταθερότητα και ελπίδα για το μέλλον. Η κοινωνία απαιτεί μια πολιτική ηγεσία που να αγαπά τη χώρα γι αυτό που είναι, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και να αναδείξει παράλληλα τα θετικά της σημεία. Απαιτεί ένα πρόσωπο που θα της χαμογελάσει με σιγουριά και που θα την καλέσει στο αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμμετοχή του Σωματείου Αρτοποιών Ναούσης και Περιχώρων στο συλλαλητήριο της Βέροιας

Συμμετοχή του Σωματείου Αρτοποιών Ναούσης και...

Το Σωματείο Αρτοποιών Ναούσης και Περιχώρων...

Ανδρέας Βλαζάκης και Θεοφάνης Μαλκίδης οι κεντρικοί ομιλητές του αυριανού συλλαλητηρίου στη Βέροιας

Ανδρέας Βλαζάκης και Θεοφάνης Μαλκίδης οι κεντρικοί...

Από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα για τη Μακεδονία...

Συμμετοχή των σωματείων λαϊκών αγωρών Ν. Ημαθίας στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας

Συμμετοχή των σωματείων λαϊκών αγωρών Ν. Ημαθίας στο...

Τα σωματεία της λαϊκής αγοράς αποφάσισαν ομόφωνα την...

Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Βέροια

Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας στο...

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας...

Η Θρακική Εστία Βέροιας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Τρίτης (22/1) για την Μακεδονία

Η Θρακική Εστία Βέροιας θα συμμετάσχει στο...

Η Θρακική Εστία Βεροίας, θα συμμετέχει στο κάλεσμα της ...

Κάλεσμα από την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας στο συλλαλητήριο της Τρίτης (22/1)

Κάλεσμα από την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας στο...

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ...

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση έτους 2019

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Γενική εκλογοαπολογιστική...

Την  Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η...

Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Το Σωματείο Αρτοποιών Ναούσης και Περιχώρων συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 22α Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα για τη Μακεδονία έγινε γνωστό ότι αύριο Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πλατεία Δημαρχείου Δ. ...