Κύπελλο Ελλάδος Πανιώνιος - Βέροια 2-1

Κύπελλο Ελλάδος Πανιώνιος - Βέροια 2-1

Αν και βρέθηκαν μόλις στο 2’ πίσω στο σκορ οι «κυανέρυθροι» με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που τους δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Μπορεί το ματς να ξεκίνησε ιδανικά για την Βέροια που κατάφερε στο 2ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με τον Κάμπορα, αλλά ο Πανιώνιος βρήκε το σθένος να κάνει την ανατροπή και να πάρει εν τέλει τη νίκη με 2-1, έχοντας πλέον το ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

 

 

«Βασιλικός» αιφνιδιασμός

Με το… καλημέρα στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης η Βέροια άνοιξε το σκορ όταν οι παίκτες της έπαιξαν… βόλεϊ με κεφαλιές στην περιοχή και ο Κάμπος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Όπως ήταν φυσικό, το γκολ έδωσε άλλον «αέρα» στους παίκτες του Γκρανέρο, ενώ στον αντίποδα ο Πανιώνιος χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να συνέλθει και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του ματς κι έχοντας δώσει χώρο στους γηπεδούχους έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος χωρίς να ανησυχεί ο Τζινάρ. Ο Πανιώνιος από την άλλη έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά μετά το 25’ με κύριους εκφραστές των επιθέσεών του τους Μπουμάλ, Μπούζα και Γιάννου χωρίς όμως να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Έτσι, το 1-0 υπέρ της «βασίλισσας του Βορρά» έμεινε ως την ανάπαυλα χωρίς ουσιαστικά κάτι αξιόλογο πέραν του γκολ του Κάμπορα.

 

«Κυανέρυθρη» ανατροπή

Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο καθώς οι παίκτες του Ουζουνίδη έδειχναν πλέον να… πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, ενώ στον αντίποδα η Βέροια φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Έτσι, ύστερα και από την διπλή αλλαγή στο 60’ ο Ουζουνίδης «φρέσκαρε» την μεσοεπιθετική του γραμμή και δεν άργησε να δει αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στο 62’ ο Οικονόμου έφερε το ματς στα ίσια με κεφαλιά, ενώ στο 71’ συνδυάστηκαν οι Μασούρας και Κολοβός (που μπήκαν στο 60’) με τον τελευταίο να δίνει το προβάδισμα στους «κυανέρυθρους». Ο σκόρερ ήταν σε καθαρή θέση οφσάϊντ που δεν υπέδειξε ο αρμόδιος επόπτης. Έτσι, από τη μια καρποφόρησαν οι προσπάθειες των γηπεδούχων και από την άλλη, ο Πανιώνιος επιβεβαίωσε την σταδιακή βελτίωση της απόδοσής του από το 20ο λεπτό του αγώνα και μετά. Από κει και πέρα όμως στο τελευταίο 20λεπτο δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο με τους «κυανέρυθρους» από θέση ισχύος να ελέγχουν το παιχνίδι και την Βέροια πλέον να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου. Έτσι, το 2-1 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα του Ζαχαριάδη με τον Πανιώνιο να έχει το ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» ενόψει της ρεβάνς στην Ημαθία.

 

Συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Πάνος, Σιώπης (84’ Γκέζος), Κόρμπος, Μπουμάλ, Φούντας (60’ Κολοβός), Μπούζας (60’ Μασούρας), Γιάννου

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαλόν, Όστοιτς (60’ Καταλά), Μπαλάφας (67’ Παυλίδης), Ντουμίτρου, Κάμπορα (60’ Βεργώνης), Γεωργιάδης, Εσπάρθα, Άρτσε.

 

Κάρλος Γκρανέρο: «Δεν χάσαμε την πρόκριση»

Δίκαια επικράτησε ο Πανιώνιος της Βέροιας, όπως τόνισε ο Χοσέ Γκρανέρο, αλλά ξεκαθάρισε ότι η πρόκριση δεν έχει κριθεί.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον αποκλεισμό του Μπεν από την αποστολή, που συνδέεται με τη μεταγραφολογία.

«Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι Κυπέλλου. Είχε ρυθμό, ένταση και ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο μου άρεσε η ομάδα. Θέλαμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και πιστεύω ότι έτσι προηγηθήκαμε στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μας πίεσε και μας έκλεισε στο δικό μας μισό. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, ενώ εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε τρεις αλλαγές.

Η νίκη του Πανιωνίου είναι δίκαιη. Χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά δεν χάσαμε την πρόκριση. Είναι ανοιχτή η πρόκριση και θα παλέψουμε για αυτό τον θεσμό. Θα δώσουμε τα πάντα για να προκριθούμε», ανέφερε αρχικά ο Γκρανέρο.

Για τον αποκλεισμό του Μπεν: «Αρχικά έχει να κάνει με το μεταγραφικό κομμάτι που υπάρχει με τον παίκτη. Είναι υπό διαπραγμάτευση το μέλλον του. Επίσης ήταν πολύ κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσει όσο πιο άμεσα γίνεται το μέλλον του παίκτη και για το καλό της ομάδας και του ίδιου».

 

MVP ο Μπεν, καλύτερο γκολ ο Κλάους

Ο επιθετικός της Βέροιας ήταν ο καλύτερος της 19ης αγωνιστικής, ενώ το γκολ του αρχηγού του ΠΑΟΚ απέναντι στον Πλατανιά, αναδείχθηκε ως το ωραιότερο…

Ο Μοχάμεντ Μπεν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καθώς πρώτευσε στη σχετική ψηφοφορία του κοινού, την οποία διοργανώνουν η Σούπερ Λίγκα, ο ΠΣΑΠ και η NOVA. Ο επιθετικός της Βέροιας, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του με 4-1 επί του ΟΦΗ, συγκέντρωσε το 51.06% των ψήφων, αφήνοντας στη δεύτερο θέση τον Βαγγέλη Μάντζιο του Λεβαδειακού (37.56%) και στην τρίτη τον Ματιέ Ντοσεβί του Ολυμπιακού (11.38%).

Ως καλύτερο γκολ της 19ης αγωνιστικής ψηφίστηκε αυτό που πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης, στο 1-0 του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά. Το τέρμα του διεθνούς επιθετικού προτιμήθηκε από το 54.84% όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία, έναντι 40.09% του Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος) και 5.07% του Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη (Εργοτέλης).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu "Submission 7" στην...

Την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες no gi...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...