Απ. Εμμανουηλίδης:  “Την Κυριακή στην κάλπη να πούμε ένα ηχηρό και ισχυρό ΟΧΙ στις φωνές της δημαγωγίας”

Απ. Εμμανουηλίδης: “Την Κυριακή στην κάλπη να πούμε ένα ηχηρό και ισχυρό ΟΧΙ στις φωνές της δημαγωγίας”

Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Εληάς μίλησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Απ. Εμμανουηλίδης. “Λέμε ναι, με όλη μας την καρδιά, στη φιλότιμη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη διάσωση της Ελλάδας και την παραμονή της στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ως εδώ. Το βαρέλι των θυσιών έπιασε πάτο. Όχι άλλα ‘ναι’ στα δύσκολα.” τόνισε μεταξύ των άλλων ο υποψήφιος βουλευτής.

Είπε στην ομιλία του ο Απ. Εμμανουηλίδης:

“Αγαπητοί μου φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και στήριξή σας στο πρόσωπό μου. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το μικρό προεκλογικό ταξίδι στο όνειρο της συμμετοχής στα κοινά και της ελάχιστης αλλά βροντερής παρέμβασης στα πράγματα του τόπου μας. Σας ευχαριστώ για το μεγάλο μετεκλογικό ταξίδι στο Κοινοβούλιο, σ’ αυτό που εσείς με την ψήφο σας θα με οδηγήσετε, για να γίνω ο ακοίμητος φρουρός των συμφερόντων σας, των συμφερόντων του τόπου μας, της αγαπημένης μας, την εραιτεινή Ημαθία που λατρεύουμε.

Χιλιοταξιδεμένος στα πέρατα της Οικουμένης, πιστέψτε με, κανένα μου ταξίδι δεν ήταν τόσο χρήσιμο και εποικοδομητικό, όσο αυτές οι 15 μέρες που γύρισα όλον τον νομό, από άκρου εις άκρον. Αυτές τις 15 μέρες που είχα την ευκαιρία να σας δω όλους από κοντά, να ακούσω τις σκέψεις και τις αγωνίες σας, αλλά και να δεσμευτώ κοιτώντας σας στα μάτια. Ναι, γνωρίζω τα προβλήματα, είμαι κι εγώ ένας από εσάς. Ελάτε λοιπόν να στείλουμε έναν από εσάς, έναν από εμάς στην ελληνική Βουλή. Ελάτε να στείλουμε τη δική μας φωνή στη Βουλή, τον δικό μας άνθρωπο, αυτόν που θα του πούμε ένα και θα καταλάβει τα διπλά, αυτόν που ζητήσουμε ένα και θα μας δώσει τα διπλά. Αυτόν που θα αγαπήσουμε για τον ανοιχτό χαρακτήρα του και θα μας αγαπήσει διπλά! Τον Απόστολο Εμμανουηλίδη, τον υποψήφιο βουλευτή που θέλει να κάνει τη διαφορά, τον βουλευτή που θα κάνει τη διαφορά!

 Φίλες και φίλοι μου,

Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο μεγάλη συγκίνηση νιώθω σήμερα εδώ, ενώπιόν σας, αλλά και πόσο βαριά νιώθω την ευθύνη από την επιλογή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Εγκάρδιες οι ευχαριστίες μου στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά για την άκρως τιμητική επιλογή, αλλά και σε όλους όσους συμφώνησαν για τη συμμετοχή μου σ’ αυτόν τον κρίσιμο αγώνα για την πατρίδα και την παράταξη. Υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις κι άλλες τόσες για να μην διαψεύσω την εμπιστοσύνη όλων στο πρόσωπό μου. Κι αυτό έκανα 15 μέρες τώρα. Δεν άφησα γωνιά του νομού απάτητη, όπου διατράνωσα το μήνυμα της νίκης μας. Το μήνυμα της νίκης του Αντώνη Σαμαρά, της νίκης της Νέας Δημοκρατίας, της νίκης της Ελλάδας. Αλλά και της νίκης του Απόστολου Εμμανουηλίδη!

 Θέλω να πιστέψετε ένα πράγμα. Ότι ο Απόστολος, ο δικός σας Απόστολος, δεν είναι εδώ για τον εαυτό του, αλλά για εσάς! Ανέκαθεν είχα μια διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μου, τον φίλο, τον γείτονα, τον τυχαίο συνομιλητή στον δρόμο, όταν αποδεδειγμένα είχε την ανάγκη μου. Έτσι με έπλασε η μάνα μου, και την ευχαριστώ γι’ αυτό. Ο ρόλος μου αυτός δεν άλλαξε ούτε στα πολύ δύσκολα, και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε ως Βουλευτής. Εκείνο που θα αλλάξει, θα είναι η δυνατότητα να βοηθήσω ακόμη περισσότερους ανθρώπους, μέσα από τον υψηλό θεσμικό μου ρόλο. Με όλες μου τις δυνάμεις, την ενέργεια και την αγάπη μου, για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Ώστε να μπορώ να τους κοιτώ στα μάτια και μετά το τέλος της θητείας μου. Καθαρά και σταράτα λόγια.

 Φίλες και φίλοι,

Η δική μου πολιτική φιλοσοφία, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση των γνώσεων και των εμπειριών μου από τον χώρο της δουλειάς μου. Αλλά και την αξιοποίηση των παραστάσεων και των εικόνων που ξεχειλίζουν στον νου μου, ως ενός ανθρώπου του κόσμου. Ενός ανθρώπου που ήδη στο μυαλό του έχει φανταστεί την Ημαθία και την Ελλάδα του μέλλοντος, μέσα από την τριβή με αναπτυγμένες διοικητικά και αυτοδιοικητικά χώρες της δυτικής Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας και όλου του πλανήτη. Ζηλεύω πολλά πράγματα που βλέπω στο εξωτερικό. Στις υποδομές, στη διοίκηση, αλλά και στη συμπεριφορά των πολιτών. Αυτά που αποδεικνύουν πόσο πολλή δουλειά έχουμε ακόμη να κάνουμε, κι αντ’ αυτού εμείς ακόμη φιλοσοφούμε. Ήταν δώρο ζωής η φύση της δουλειάς μου, με βοήθησε πολύ να αντιληφθώ τις αδυναμίες μας σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά και να καταγράψω πόσο μεγάλες είναι οι δυνατότητές μας για τουριστική ανάπτυξη, αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε στρατηγικά και οργανωμένα. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με όλα τα καλά. Ομορφιές, δυνατότητες, παραγωγές, ανθρώπους. Μας αδικεί όλους, και τον ίδιο τον τόπο, το ότι δεν κάνουμε πάντα σταθερά βήματα μπρος. Μας αδικεί ότι αντί για πλούτο παράγουμε φτώχεια και παθογένειες. Χρειάζεται πίστη στις δυνάμεις μας, καλή οργάνωση και συνεχής δουλειά. Χρειάζεται άνοιγμα φτερών και ελπιδοφόρες πτήσεις, κι όχι περιχαρακώματα. Και τέτοιες πτήσεις ανάπτυξης και δημιουργίας, μόνον ένας καλός τουριστικός πράκτορας μπορεί να τις εξασφαλίσει!

 Αγαπητοί μου,

Το καλό της πατρίδας αυτή τη στιγμή είναι η παραμονή στη σταθερότητα. Ματώσαμε τα τελευταία χρόνια όλοι μας. Κι εμείς οι επιχειρηματίες διπλά και τριπλά. Ωστόσο, έρχεται εδώ ενώπιόν σας ένας επιχειρηματίας ματωμένος από τα αναγκαία μέτρα, και σας λέει, σας υπόσχεται, ότι όταν με το καλό εισέλθει στη Βουλή, όντας από τους λίγους επιχειρηματίες όπως πάντα δυστυχώς στη Βουλή, θα παλέψει πρωτίστως για την επιχειρηματικότητα. Γιατί αυτή είναι η λύση στην κρίση και σε κάθε κρίση. Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας την προίκα της παλιάς και την έξοδο από το μνημόνιο με τις θυσίες του ελληνικού λαού, πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με κάθε τρόπο και μέσο. Έρευνα και καινοτομία, νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες και προϊόντα ποιότητας, αύξηση εξαγωγών και άλλες πολλές δράσεις πρέπει να αποτελούν τον καθημερινό αγώνα των οικονομικών υπουργείων, σε συνεργασία με τα όργανα, τους συνδέσμους, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των επιχειρηματιών σε κάθε κλάδο και τα Επιμελητήρια. Κι αυτό αποτελεί τη δική μου δέσμευση. Στη Βουλή να αφήσουμε τα πολλά λόγια για να κάνουμε έργα. Κι αν κάποια στιγμή λέμε πολλά λόγια, να είναι γιατί απαριθμούμε τα έργα μας.

 Και μιας και μιλάμε για έργα. Από αυτό εδώ το βήμα, στέκομαι μπροστά σας, σας κοιτώ στα μάτια και βροντοφωνάζω προς τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όχι άλλα λάθη. Όχι άλλοι νέοι άδικοι φόροι.

Όχι άλλα αιφνιδιαστικά χαράτσια.

Όχι άλλες περικοπές. Όχι άλλοι αγρότες απλήρωτοι. Ροδακινοπαραγωγοί, τευτλοπαραγωγοί, βαμβακοπαραγωγοί. Όχι άλλες καθυστερήσεις πληρωμών αγροτών για αποζημιώσεις.

Όχι άλλα κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις. Όχι τα δικαστικά μέγαρα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όχι άλλα κλειστά σώματα στρατού!

Φτάνει πια αυτή η κατρακύλα. Δεν αντέχει άλλο ο λαός μας. Δεν αντέχει άλλο κανένας μας.

 Αγαπητοί μου,

Μ’ αυτούς τους όρους μπήκα στο ψηφοδέλτιο, μ’ αυτούς θα πορευτώ ως Βουλευτής. Λέγοντας ΝΑΙ μόνο στα καλά. Διότι όλοι με ξέρετε. Δεν μασάω να πω όχι, όταν αυτό το όχι εκφράζει ο λαός. Το ναι στα ναι του λαού. Το όχι στο όχι. Αυτό είναι συνεπής πολιτική στάση και πρακτική που δεσμεύομαι. Κι αυτό θα κάνω εγώ, ο Αποστόλης που ξέρετε.

Λέμε ναι, με όλη μας την καρδιά, στη φιλότιμη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη διάσωση της Ελλάδας και την παραμονή της στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ως εδώ. Το βαρέλι των θυσιών έπιασε πάτο. Όχι άλλα ‘ναι’ στα δύσκολα. Ούτε από την Ελλάδα στην Ευρώπη, ούτε από τους βουλευτές στην κυβέρνηση. Τέλος τα δύσκολα. Τώρα δουλειά για την έξοδο από το μνημόνιο, ώστε να επανέλθουν στην πολιτική ατζέντα πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές μεταρρυθμίσεων, πολιτικές ελάφρυνσης ενός λαού που έχασε τη δουλειά του, την αισιοδοξία του, το χαμόγελό του. Δεν το αξίζει αυτό ο ελληνικός λαός, οι φίλοι σας, οι γονείς σας, τα παιδιά σας, εσείς, εμείς, όλοι μας. Γι’ αυτό πρέπει να δεσμευτούμε και να δουλέψουμε. Για τα ‘όχι’ στα κακά και το ‘ναι’ μόνο στα καλά. Για να επιστρέψει το χαμόγελο στον τόπο μας, που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

 Μέχρι την Κυριακή, και ειδικά την Κυριακή στην κάλπη, ένα ηχηρό και ισχυρό ΟΧΙ πρέπει να πούμε στις φωνές της δημαγωγίας. Σ’ αυτές που ακόμη και στις δύσκολες μέρες που περνάμε τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Σειρήνες ανευθυνότητας και λαϊκισμού, που τόλμησαν να στείλουν τη χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε κανείς παρά μόνον οι ίδιοι. Όχι, να πούμε σ’ αυτούς που με διαφορετικά λόγια σήμερα λένε εκείνο το αλήστου μνήμης ‘Λεφτά υπάρχουν’, κι αντί να τους πάρουν με τις πέτρες, οι δημοσκοπήσεις του φέρνουν μπροστά. Όχι, να πούμε στα νέα ζιβάγκο, διότι είναι και στιλιστικά και πολιτικά ντεμοντέ. 

Στις εκλογές αυτές, αγαπητοί μου φίλοι, αναμετρώνται, από τη μια η σκληρή δουλειά και η υπευθυνότητα της ιστορικής μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας για την εθνική σωτηρία, κι από την άλλη η ανωριμότητα, η ανευθυνότητα, η λιγοψυχία του νεόπλουτου πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που για δικούς τους προσωπικούς λόγους έστειλαν τη χώρα σε εκλογές, κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού, αλλά και κόντρα στην πλειοψηφία της Βουλής, εκεί όπου αυτή τη φορά οι 130 νίκησαν τους 170. 

Την απάντηση όμως θα τη δώσει ο ελληνικός λαός σε λίγες ώρες από τώρα. Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, τη μέρα που θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον της πατρίδας μας. Τη μέρα που θα πει ΝΑΙ στην ασφάλεια της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Που θα ξαναδώσει την εντολή στον Αντώνη Σαμαρά, τον πρωτεργάτη της εξόδου από το μνημόνιο. Και στον Απόστολο Εμμανουηλίδη της εισόδου στη Βουλή και την καρδιά σας!

Όλοι μαζί για τη Νέα Δημοκρατία της ιστορίας μας και της καρδιάς μας.

Όλοι μαζί για την Ελλάδα μας”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...