Ξεκίνησε με ευχές και κατέληξε σε... διακοπή!

Ξεκίνησε με ευχές και κατέληξε σε... διακοπή!

Με τις ευχές όλων των παρατάξεων, πλην… ΛΑΣ, να συνοδεύουν τη νέα κυβέρνηση και τους νέους βουλευτές στην Ημαθία, ειδικά δε των Ναουσαίων στην καταγωγή κ.κ. Λαπαβίτσα και Καρασαρλίδου, ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου, με υπηρεσιακής φύσεως θέματα.

Στην προ ημερήσιας διάταξης θεματολογία υπήρξε ενημέρωση από τον δήμαρχο Νάουσας κ.Κουτσογιάννη για δυο προγράμματα (ανάπλαση πλατείας Γιαννακοχωρίου και αγροτική οδοποιία Στενημάχου) τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής, ενώ ο δήμαρχος τόνισε ότι τα πρώτα έσοδα από την ενοικίαση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, πήγαν στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δήμου, προς τους απολυμένους εργαζόμενους της ΤΑΒ. «Αποκαθιστούμε μια ακόμη αδικία σταδιακά. Τα έσοδα από τα 3-5 Πηγάδια πηγαίνουν στους, κακώς, απολυμένους εργαζόμενους του» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ερωτήσεις Καραμπατζού.

Μια σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και το χριστουγεννιάτικο χωριό στο πάρκο της Νάουσας, έθεσε προς τον κ.δήμαρχο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως δήμαρχος κ. Καραμπατζός.

 

Αριστερές δημοτικές διαμάχες μεταξύ «Κοινωνίας Πολιτών» και ΛΑΣ!

«Με μεγάλη χαρά λέω ότι αυτή η χρονιά μπήκε με το αριστερό» τόνισε στην, προ ημερησίας διάταξης, τοποθέτηση του ο επικεφαλής της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ  δημοτικής παράταξης του συμβουλίου Νάουσας «Κοινωνίας Πολιτών» κ. Τάκης Ρίζος, αναφερόμενος φυσικά στην κυβερνητική εξουσία του κόμματος του!

«Η νέα κυβέρνηση δεν έχει να μας πει τίποτε. Πιθανά να πετάξει κάποια «ψίχουλα» σε εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες. Είναι σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, ο οποίος παινεύει άλλωστε τον Τσίπρα» του απάντησε ο επικεφαλής της προσκείμενης στο ΚΚΕ, ΛΑ.Σ, κ. Γιώργος Καρτσιούνης.

 

Λογδανίδης vs Καραμπατζού για δημοτικό αποχιονισμό

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε με επιστολή του στο laos-epea.gr  ο τέως δήμαρχος κ.Καραμπατζός, έδωσε  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Λογδανίδης, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου του δήμου Νάουσας κ.Λογδανίδης.

 “Σε επιστολή του ο κ.Καραμπατζός ανέφερε ότι κάνω ζημιές χιλιάδων ευρώ στα μηχανήματα του δήμου. Δεν απολογούμαι. Μια ζημιά που έγινε επειδή ήμουν άυπνος επί τρία 24ωρα, την πλήρωσα από την τσέπη μου μέχρι το τελευταίο ευρώ.Οι ζημιές στα αποχιονιστικά στοίχισαν μόλις 80 ευρώ. Προσωπικά διαθέτω άδειας χειριστού αναλόγων μηχανημάτων. Οι χειριστές τους δεν θέλουν να εργάζονται εκτός ωραρίου, επειδή πρέπει να τους δοθεί κατόπιν 2ημερο ρεπό. Ο δήμος μας είναι ορεινός. Αν δουλέψουμε 60 μέρες τον χρόνο και τους δοθούν 120 μέρες ρεπό, πώς θα ασχοληθούμε το καλοκαίρι με την αγροτική οδοποιία; Το γκρέιντερ που πήρε από τον δήμο Ανθεμίων η δημοτική αρχή Καραμπατζού δούλεψε μόλις 200 ώρες. Επί δημαρχίας του κ.Καραμπατζού τα μηχανήματα του δήμου δούλευαν όχι μόνο σε ιδιωτικά οικόπεδα, αλλά και χωράφια. Νοιώθω δικαιωμένος για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αποχιονισμού. Πήραμε πάμπολλα συγχαρητήρια από ιδιώτες” είπε στην τοποθέτηση του ο κ.Λογδανίδης.

 

Κουτσογιάννης: Ο «Κοινός Τόπος» δεν έχει τη νοοτροπία του κακού δημοσίου υπαλλήλου

Απάντηση στις αιτιάσεις  του κ.Καραμπατζού  για τον αποχιονισμό έδωσε, απαντώντας συνολικά στα όσα τέθηκαν, ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ.Λογδανίδη και τους εθελοντές που προσέφεραν στον αποχιονισμό, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε τη νοοτροπία του κακού δημοσίου υπαλλήλου, όπως η προηγούμενη δημοτική αρχή. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο κ.Λογδανίδης υπερέβαλλε εαυτόν, δουλεύοντας μέχρι τα ξημερώματα  και  θα συνεχίσει να το κάνει όποτε χρειαστεί. Ο κ.Καραμπατζός μεταφέρει ανακρίβειες στον κόσμο και πρέπει να ντρέπεται για αυτό. Δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης από κανένα. Κατηγορούμενος δεν είμαι και ούτε πρόκειται να είμαι».

Ο κ.Κουτσογιάννης άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη μη καταγραφή της δημοτικής περιουσίας (υπάρχουν πολλά ακίνητα που δεν ξέρουμε και πολλά που έχουν κ καταπατηθεί, είπε χαρακτηριστικά),  ενώ σημαντικές ήταν οι αιχμές του και  για την, υπό εκκαθάριση, δημοτική επιχείρηση ΤΑΒ στα 3-5 Πηγάδια, για την οποία ανέφερε ότι ακόμη ψάχνει ο εκκαθαριστής της και η δημοτική αρχή τα περιουσιακά της στοιχεία.

Για το χριστουγεννιάτικο χωριό και την κίνηση που δημιουργήθηκε στην αγορά της Νάουσας, ο κ. δήμαρχος την χαρακτήρισε εξαιρετική. «Το χιονοδρομικό μας κέντρο είχε μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας,  η πληρότητα στα ξενοδοχεία ήταν μεγάλη, ενώ η αγορά μας κινήθηκε σε πολύ θετικά επίπεδα. Η κίνηση στις γιορτές στην περιοχή μας ήταν εξαιρετική».

 

Διακοπή λόγω… σύγκρουσης!

Δεκάλεπτη διακοπή στη συνεδρίαση επέβαλε ο πρόεδρος του σώματος κ.Αποστόλου, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ του κ.δημάρχου και του κ. Καραμπατζού, για τον αποχιονισμό.

 

Βολές  δημάρχου εναντίον Ρίζου

Επικριτικός εναντίον του επικεφαλής της, προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ, «Κοινωνίας Πολιτών» κ.Ρίζου, ήταν  ο κ.Κουτσογιάννης, για την τοποθέτηση του με την οποία ζητούσε να… παγώσει κάθε σκέψης εκμετάλλευσης της δημοτικής περιουσίας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα!

«Έχουμε κάθε καλή διάθεση να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, αλλά ο σχεδιασμός του δήμου κινείται προς όφελος των δημοτών του. Ας φροντίσει η κυβέρνηση να ενισχύσει την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης στον κ.Ρίζο, ο οποίος είχε αναφερθεί  στο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» που στραγγαλίζει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...