Η βασιλόπιτα του ΑΟΡΓ Βέροιας

Η βασιλόπιτα του ΑΟΡΓ Βέροιας

Στο κατάμεστο «κτήμα Αλέξανδρος» ο Α.Ο.Ρ.Γ. Βέροιας έκοψε και φέτος τη βασιλόπιτά του την περασμένη Κυριακή. Με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Βασίλειο , αφού ο επίσκοπος Καισαρείας έχει άμεση σχέση  με το έθιμο αυτό. Έτσι ο πρόεδρος του Α.Ο.Ρ.Γ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Ευθύμιος Χωματάς αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο και ιδιαίτερα στην κοινωνική του προσφορά.

 

Χαιρέτησε και καλωσόρισε τους γονείς όλων των παιδιών, ιδιαίτερα όμως της Αλεξάνδρειας και του Κοπανού και ευχαρίστησε τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για τη συμπαράσταση τους στο έργο του συλλόγου που είναι η διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής  σε όλη την Ημαθία.

Καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Μητρόπολης μας  πατέρες Νεκτάριο και Ναθαναήλ , τον πρόεδρο της ΑΕΣΓΒΕ κ. Λάμπρο Κωστανή , το τιμώμενο πρόσωπο , καθηγητή των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη  Καϊμακάμη , τον Αντιδήμαρχο παιδείας κ. Γιώργο Σοφιανίδη , τον πρόεδρο της ΚΑΠΑ κ. Θεόφιλο Κορωνά , τους Εκπροσώπους του πολιτικού γραφείου του βουλευτή κ. Αποστόλη Βεζυρόπουλου και τον Διευθυντή του 9ου δημοτικού σχολείου κ. Μανώλη Γκιορτζή.

Ανέφερε τις πιο σημαντικές επιτυχίες του συλλόγου , ανάμεσα στις οποίες είναι η κατάταξη του τα τελευταία χρόνια μέσα στους καλύτερους συλλόγους Ρυθμικής Γυμναστικής στην Ελλάδα, την είσοδο πολλών αθλητριών του στις εθνικές ομάδες της  χώρας μας και πολλά ομαδικά και ατομικά μετάλλια.

Μίλησε για το χορευτικό τμήμα του συλλόγου που μπήκε πέρυσι με εντυπωσιακό τρόπο στους αγώνες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο μοντέρνο, στο  SALONIKA OPEN και το  χάλκινο μετάλλιο στο χιπ-χοπ στο KAVALA OPEN και ευχήθηκε να γίνει το ίδιο και φέτος .

Έκλεισε λέγοντας ότι τέτοια πρότυπα , πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας σήμερα, σαν τον Μέγα Βασίλειο, που συνδύαζε τη γνώση με την αρετή, και μέσα στα σχολεία και γιατί όχι και στους αθλητικούς συλλόγους. Μόνο έτσι θα απαλλαχτούμε  από πνευματικές , ηθικές και οικονομικές κρίσεις.

 

Κατόπιν οι πατέρες  τέλεσαν την ακολουθία της βασιλόπιτας , ό που οι δύο τυχεροί της κοπής πήραν σαν δώρο από μια αθλητική φόρμα.

Στην συνέχεια έγινε μια σημαντική τιμητική διάκριση. Ο  Α.Ο.Ρ.Γ ΒΕΡΟΙΑΣ τίμησε τον καθηγητή των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Καϊμακάμη. Η επιλογή του προσώπου για την τιμητική αυτή διάκριση έγινε γιατί  ο άνθρωπος αυτός συνδύασε στην πολυετή θητεία του , ως δάσκαλος , αυτό που έλεγε και βίωνε και ο τιμώμενος Άγιος, δηλαδή την γνώση με την αρετή.

Ο κ. Καϊμακάμης πήρε την πλακέτα από τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Γιώργο Σοφιανίδη που στην σύντομη προσφώνηση του επαίνεσε την πολύ καλή δουλειά  που γίνεται στον Α.Ο.Ρ.Γ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο δε κ. Καϊμακάμης, φανερά συγκινημένος παρέλαβε την πλακέτα , τόνισε την μεγάλη σχέση που έχει ο αθλητισμός με την εκκλησία (έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα) , δεν παρέλειψε να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στη γυμνάστρια που ξεκίνησε τη Ρυθμική Γυμναστική στη Βέροια  και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, Μαρία Μυλωνά, που την είχε όχι μόνο φοιτήτρια , αλλά και την επέλεξε ως συνεργάτρια στο σύλλογο   Ορφέα  Καλαμαριάς. Τώρα έχει την κόρη της , Κυριακή Χωματά , φοιτήτρια στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και είπε και για αυτήν το γνωστό «το μήλο κάτω από την μηλιά».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική επίδειξη όλων των τμημάτων του συλλόγου. Οι γονείς θαύμασαν , χειροκρότησαν , φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν τα παιδιά τους. Γενικά τα χάρηκαν. Τα δε παιδιά μετά τα προγράμματά  τους δεν σταματούσαν να χορεύουν , αφέθηκαν πιο ελεύθερα και το διασκέδασαν πραγματικά.

 

Η γιορτή του συλλόγου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σημαντικό πράγμα να δίνουμε χαρά στα παιδιά μας !

Ο πρόεδρος του συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει κάποιους καλούς χορηγούς του συλλόγου : 1) Το κέντρο δια βίου μάθησης “RAM”  του κ. Νίκου Τάκη 2)Το κατάστημα internet cafe Battlenet του  κ. Γιώργου Δούλου 3) την επιχείρηση ελαστικών Αφών Τσακιρίδη και   4) το κατάστημα «μελανάκι» του κ. Πρόδρομου Θυμιόπουλου.

Ακόμη ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς του ημερολογίου και τους εθελοντές της εκδήλωσης για την πολύτιμη προσφορά τους.

 

Η τεχνική υπεύθυνη του συλλόγου Μαρία Μυλωνά , έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τον κόσμο και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής , αλλά και στα χορευτικά τμήματα του συλλόγου εν όψει των αγώνων που έρχονται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύσκολη η αρχή αλλά με θετικά αποτελέσματα για την αγωνιστική ομάδα του Πήγασου

Δύσκολη η αρχή αλλά με θετικά αποτελέσματα για την...

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε...

Καταβάλλονται 3.596.500 ευρώ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία του Μητρώου

Καταβάλλονται 3.596.500 ευρώ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία...

Καταβάλλονται από σήμερα 3.596.500 ευρώ σε 1.403 δικαιούχα...

Ανοίγουν για το κοινό δημοτικό κολυμβητήριο και γήπεδο στην Νάουσα

Ανοίγουν για το κοινό δημοτικό κολυμβητήριο και...

Στη διάθεση του κοινού βρίσκονται από σήμερα το...

Πιέρια όρη ( θέση Γκόλνα) 1235μ. Κυριακή 9 Μαϊου 2021 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

Πιέρια όρη ( θέση Γκόλνα) 1235μ. Κυριακή 9 Μαϊου 2021 Με τους...

Το βουνό σήμερα μας προσκαλεί φιλικά με κάθε πλαγιά...

 ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζονται τεστ για τους αγώνες»

ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε...

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς,...

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Την άρση απαγορεύσεων για την σταδιακή επιστροφή στην...

Στη Βέροια και στην ομάδα Βόλεϊ του Φιλίππου ο Γιάννης Τακουρίδης
Γιώργος Τζιουμάκας στο SDNA: «Θα παραμείνω στο Φίλιππο Βέροιας»

Γιώργος Τζιουμάκας στο SDNA: «Θα παραμείνω στο Φίλιππο...

Ο Γιώργος Τζιουμάκας μιλά στο SDNA για το Φίλιππο που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε ημερίδα ορίων στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.Η αγωνιστική ομάδα του Πήγασου γεμάτη όρεξη και δίψα για διακρίσεις αλλά και αρκετό άγχος λόγω της...