24ωρη στάση διαμαρτυρίας των αστικών Βέροιας για την κατάσταση στο κέντρο και τις ερήμην τους αποφάσεις κλεισίματος οδών

24ωρη στάση διαμαρτυρίας των αστικών Βέροιας για την κατάσταση στο κέντρο και τις ερήμην τους αποφάσεις κλεισίματος οδών

Σε 24ωρη στάση εργασίας από τις 7 το βράδυ του Σαββάτου ως τις 7 την Κυριακής προχωρούν τα αστικά της Βέροιας, διαμαρτυρόμενα για την απόφαση να κλείσει τις ώρες της στάσης ο οδός Εληάς προκειμένου να γίνει η αποκριάτικη γιορτή των καφετεριών και των κέντρων διασκέδασης, για τις συνεχόμενες εργασίες στη Βενιζέλου, τις αφύλακτες διελεύσεις και γενικά για την κατάσταση της κυκλοφορίας στο κέντρο σε βάρος των οδηγών λεωφορείων. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ αστικών Παύλος Παυλίδης σε επιστολή του κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου που καλά κρατεί και οδηγεί στην οργή και την αγανάκτηση, με αποφάσεις που παίρνονται εναντίον της συγκοινωνίας ή εναντίον των χρηστών των  μέσων μαζικής μεταφοράς από την αδιαφορία των εμπλεκομένων ή από την επιλεκτική συμπεριφορά ή από αμέλεια.

 

Αναφέρει επίσης ο κ. Παυλίδης:

«Ως φορέας κοινής ωφέλειας έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια μας. Κάποιοι πρέπει να αντιληφτούν ότι η συγκοινωνία είναι για την εξυπηρέτηση του κοινού κι ότι αυτοί που οδηγούν είναι άνθρωποι

1. Πάρθηκε απόφαση να κλείσει η οδός Ελιάς χωρίς να ρωτηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς που ζουν από το δρόμο και αδιαφορώντας για όλους τους επιβάτες χρήστες της αστικής συγκοινωνίας. Κλείνουν την Ελιάς για διάφορες εκδηλώσεις όταν γνωρίζουν ότι είναι ο δρόμος που χρησιμοποιείται για πρόσβαση στο κέντρο, όταν ο μελετητής το μόνο σωστό που είχε πει ήταν ότι αυτός ο δρόμος δεν πρέπει να κλείνει ποτέ. Κλείνουν την Ελιάς όταν ήδη είναι κλειστή και η Βενιζέλου!!!

2. Ενημερωνόμαστε από τις εφημερίδες, ρωτάμε την τροχαία και δεν γνωρίζει, δεν υπάρχει απόφαση της γιατί δεν της έχει κοινοποιηθεί τίποτα κι όλα είναι στον αέρα

3. Εδώ και πολύ καιρό κλείνει η οδός Βενιζέλου για κατασκευή διαβάσεων όταν μπορούσαν κάλλιστα όλα να γίνουν όταν γινόντουσαν τα αρχικά έργα. Η ζημία στην εταιρία μας και στους μετακινούμενους τεράστια και επί μακρό χρονικό διάστημα και μέσα στην κρίση. Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ανυπολόγιστη.

4. Η υποχρεωτική διέλευση από τις άλλες οδούς δεν προφυλάσσεται, ούτε αστυνομεύεται  από κάθε είδους προκλητικό παρκάρισμα ή στάθμευση, με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό κομφούζιο, η καθυστέρηση στα δρομολόγια, τα τρακαρίσματα μεταξύ οχημάτων και τα κόστη από τις βόλτες μέσα στην Βέροια να είναι δυσβάστακτα και επιζήμια, οι δε επιβάτες να δυσανασχετούν για την χρονοκαθυστέρηση.

5. Όταν το ΚΤΕΛ ζητεί να μην μπλοκάρουν οι δρόμοι δεν υπάρχουν περιπολικά, προσωπικό, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Όταν ο γνωστός-άγνωστος πολίτης καταγγέλλει για τη στάθμευση των αστικών στην αφετηρία σπεύδουν να γράψουν το οποιοδήποτε όχημα που θα ξεκινήσει για δρομολόγιο, όταν όλη η αφετηρία είναι γεμάτη από Ι.Χ. οχήματα συνέχεια και η αδιαφορία στο μεγαλείο της.

6. Τα διπλοπαρκαρισμενα οχήματα στην Βενιζέλου προκαλούν ακόμα και τους οδηγούς των Ι.Χ. Φαντασθείτε των λεωφορείων! Η ασυδοσία στο μεγαλείο της και η αναρχία βασιλεύει. Η απουσία τάξης εμφανής και η αδιαφορία προκλητική έως επικίνδυνη. 

7. Τα οδοστρώματα είναι σε κακή κατάσταση, οι στάσεις στην είσοδο της πόλης είναι γεμάτες χόρτα, οι πινακίδες από τις στάσεις έχουν εξαφανιστεί και τα Ι.Χ. παρκάρουν μπροστά ακριβώς με αποτέλεσμα το λεωφορείο να σταθμεύει στη μέση του δρόμου. Η ασφάλεια των αποβιβαζόμενων είναι σε κίνδυνο, αλλά όλοι θα τρέχουν μετά….

8. Εδώ και καιρό αναμένουμε την απόφαση για την αφετηρία μας. Η αρχαιολογία, ο Δήμος, η πρώην Δήμαρχος και τα Αστικά κάθισαν στο ίδιο τραπέζι κι επέλεξαν και δεσμεύτηκαν για το τι θα γίνει στην αφετηρία με την ανάπλαση. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αποφάσεις που εκδόθηκαν βάσει Νόμου. Κι ισχύουν εδώ και 35 χρόνια. Αναμένουμε εδώ και καιρό την απόφαση. Έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί περί τις 40 παραβάσεις γιατί ένας γνωστός-άγνωστος καταγγέλλει, απειλεί, κ.λπ. Σε μια υγιή κοινωνία υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα. Η ταλαιπωρία όμως των οδηγών, των ανθρώπων της τροχαίας και των υπηρεσιών στον Δήμο αφάνταστη. Η δημοτική αρχή θέλει, αλλά αργεί. Πέρασαν 4μηνες. Η λειτουργία όμως όλων κάτω από αυτές τις απαγορευτικές συνθήκες αγγίζει τα όρια του δυνατού. Ο κίνδυνος για την ασφάλεια ορατός.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμα άλλους τόσους που δεν είναι της παρούσης, η ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί οι οδηγοί αντιδρούν και κηρύσσουν 24ωρη στάση εργασίας  ενάντια σε όλες τις αποφάσεις που τους έχουν φέρει σε αδιέξοδα.

Δεν πρόκειται να καταγγείλουν κανένα για παρακώλυση συγκοινωνίας και αποφάσεις που θα έπρεπε η Περιφέρεια να απορρίψει, γιατί αυτό θα είχε συνέπειες. Αλλά και γιατί κάποιοι παρασύρθηκαν και ψήφισαν.

 

Καταγγέλλουν όμως με την 24ωρη στάση εργασίας τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων στην τυραννία και στα αδιέξοδα που τους έχουν φέρει με το συνεχές και ανοργάνωτο κλείσιμο των δρόμων και την μη επίλυση των προβλημάτων που γιγαντώνονται.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

"Ντύθηκε" στα λευκά το Σέλι!

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού για τον φετινό χειμώνα...

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ - Τι πρέπει να προσέξετε

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ - Τι πρέπει να προσέξετε

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα...

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και...

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, τη στιγμή που ξεκίνησα να πληκτρολογώ, το τηλέφωνο, ντριν-ντριν και στην άλλη άκρη του σύρματος, η γριούλα μου, η κυρά Φωφώ, που...

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού για τον φετινό χειμώνα ξεκίνησαν να πέφτουν σήμερα Παρασκευή στο Σέλι!Ακολουθώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για χιόνια στα ορεινά, το όμορφο χωριό της Ημαθίας "ντύθηκε"...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε την Παρασκευή 16/11/2018 από την ΕΜΥ, έκτακτο δελτίο καιρού, το οποίο, για την περιοχή μας...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα εξής:"Το  Δεκαπενθήμερο των Εκπτώσεων έληξε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.υπενθυμίζεται στους συναδέλφουςκαι είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για...