Πέντε αντί επτά οι επικουρικοί γιατροί στο νοσοκομείο Ημαθίας

Πέντε αντί επτά οι επικουρικοί γιατροί στο νοσοκομείο Ημαθίας

Δημοσιεύθηκε (24/2/2015) η απόφαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο πίνακας υποψηφίων για την πρόσληψη πέντε από τους επτά επικουρικούς γιατρούς που αναμένονταν στις μονάδες Βέροιας και Νάουσας του νοσοκομείου Ημαθίας, ως εξαγγελίες του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου. Από αυτούς οι 4 γιατροί είναι για τη μονάδα Βέροιας (Ντάτσιος Αντώνης -καρδιολόγος επεμβατικός, Καραντάκοφ Στόγιαν – γυναικολόγος, Κυπαρίσση Τριανταφυλλιά –νεφρολόγος και Χριστοφοράκης Χριστόφορος –χειρουργός) και ο ένας για τη μονάδα Νάουσας (Σκλάβος Αργύρης –χειρουργός). Οι δύο ακόμη θέσεις της μονάδας Νάουσας που είχαν εξαγγελθεί επίσης από τον κ. Γρηγοράκο (γυναικολόγου και αναισθησιολόγου) κατά τις πληροφορίες μας θα επαναπροκηρυχθούν.

Ασφαλώς η εξέλιξη είναι πολύ καλή για τη μονάδα Βέροιας, που καλύπτει σημαντικά κενά (ειδικά με τον επεμβατικό για το αιμοδυναμικό και τον στεφανιογράφο), ωστόσο μένει παραπονεμένη η αντίστοιχη της Νάουσας δεδομένου ότι ειδικά η έλευση του γυναικολόγου είχε συνδεθεί με φιλοδοξίες επαναλειτουργίας της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι στην απόφαση του Υπουργού δεν υπάρχει θέση παθολόγου για το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι την έλευση νέων γιατρών (πρόσφατες δηλώσεις Κουρουμπλή για 1.000 προσλήψεις) θα συνεχιστεί η αρωγή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας στις εφημερίες του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

 

Επιστολή διαμαρτυρίας για την Ορθοπεδική Νάουσας

Στο μεταξύ, επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ορθοπεδικής για 15 μέρες τον Μάρτιο απέστειλε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Νάουσας, με αφορμή πληροφορίες ότι κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του δ.σ. του νοσοκομείου Ημαθίας την Πέμπτη. Το σωματείο κάνει λόγο για κρίσιμη κατάσταση για το νοσοκομείο, μιλώντας για Λερναία Ύδρα των προβλημάτων που αναφύονται το ένα μετά το άλλο.

Μιλώντας για το θέμα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ημαθίας Αναστασία Μπούρτσου, μας είπε ότι στην ορθοπεδική κλινική της μονάδας Νάουσας έχουν απομείνει μόνο τρεις γιατροί, με τον έναν να αποχωρεί τον προσεχή Μάιο και την ίδια να έχει προγραμματίσει εφημερία γιατρού από το ΠΕΔΥ Βέροιας για να καλυφθούν κάποιες μέρες εφημερίας.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής Τάσος Μπίνος μάς είπε ότι εδώ και περίπου 10 χρόνια το νοσοκομείο Νάουσας λειτουργεί σε διαδοχικές εφημερίες με τη Βέροια χωρίς προβλήματα. Η προσωρινή λύση θα δοθεί με την έλευση του ορθοπεδικού από το ΠΕΔΥ Βέροιας και η μόνιμη με την πρόσληψη ενός ακόμη ορθοπεδικού.

 

 Η επιστολή του σωματείου εργαζομένων:

«Εμείς ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νάουσας για άλλη μια φορά θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους πολίτες και σε όλο το φάσμα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Όπως πληροφορούμαστε το Δ.Σ. του ενιαίου Νοσοκομείου Ημαθίας στην αυριανή του κρίσιμη συνεδρίαση πρόκειται για άλλη μια φορά να πάρει μια οδυνηρή  απόφαση κλεισίματος του  Ορθοπεδικού τμήματος της Νάουσας για 15 ημέρες τον προσεχή μήνα.

Αυτό πρόκειται να γίνει σε συνέχεια  μιας αντίστοιχης απόφασης που πάρθηκε για τον Φεβρουάριο και δείχνει ότι σταδιακά οδηγούμαστε σε μια μονιμοποίηση αυτής της κατάστασης που προβλέπει τον ακρωτηριασμό του πλέον σημαντικού και προβεβλημένου τμήματος του νοσοκομείου Νάουσας.

Η Ορθοπεδική κλινική  είναι για τη Νάουσα τμήμα στρατηγικής σημασίας γιατί εκτός του ότι απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών στο νοσοκομείο, έχει συνδεθεί  εδώ και δεκαετίες  με τη φήμη και την αξιοπιστία του νοσοκομείου.

Οποιαδήποτε δυσλειτουργία στην ορθοπεδική  απειλεί να στραγγαλίσει τόσο τα στατιστικά δεδομένα του νοσοκομείου όσο και τις προοπτικές βιωσιμότητάς του.

Η ίδια αμφιβολία υπάρχει και για το παιδιατρικό τμήμα, αλλά και για κάθε άλλο τμήμα που στελεχώνεται από τρείς ειδικούς γιατρούς και κάτω.

Το νοσοκομείο έχει ήδη υποστεί έναν τεμαχισμό χάνοντας τη  μαιευτική κλινική εδώ και χρόνια.

Όλα αυτά γίνονται εις βάρος της απόφασης που είχε γίνει δεκτή από όλους τόσο στο Υπουργείο όσο και στην  Περιφέρεια  και αφορούσε  στη διατήρηση αυτών των τμημάτων που θεωρήθηκαν θεμελιώδη τμήματα, δηλαδή  του παθολογικού, παιδιατρικού, καρδιολογικού, χειρουργικού και ορθοπεδικού τμήματος.

Μόλις προ ελαχίστων μηνών από το Υπουργείο Υγείας είχαν υποσχεθεί όχι μόνο την προάσπιση του νοσοκομείου αλλά και τον εμπλουτισμό του με γυναικολόγους-μαιευτήρες.

Πώς είναι δυνατόν να ακούμε υποσχέσεις για διορισμούς και αντί αυτού να βλέπουμε μερικό κλείσιμο  τμημάτων;

Ή ο κόσμος δεν ξέρει τι βλέπει ή κάποιοι μας εμπαίζουν συστηματικά.

Δυστυχώς το πρόβλημα με την εφημέρευση της ορθοπεδικής δεν είναι η μόνη νόσος που φθείρει το νοσοκομείο μας. Μήνα με τον μήνα τα προβλήματα αναφύονται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Όσο περνάει ο καιρός το ίδρυμα στραγγαλίζεται από προσωπικό και γίνεται όλο και πιο δυσλειτουργικό.

Ζητάμε απ’ όλους τους υπεύθυνους να μείνουν αφοσιωμένοι στις υποσχέσεις που κατ’ επανάληψη έχουν δώσει απέναντι στους πολίτες του δήμου Νάουσας για την προάσπιση του νοσοκομείου της πόλης και να μην ξεχνούν τους αγώνες που ο λαός της πόλης έχει δώσει για το νοσοκομείο αυτό.»

Κ.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...