Η αποτίμηση του φετινού καρναβαλιού στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Η αποτίμηση του φετινού καρναβαλιού στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Θετική  ήταν η αποτίμηση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων της Νάουσας , κατά τη δημοτική αρχή του κ.Κουτσογιάννη, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου, έκανε λόγο  για εξαιρετική δουλειά της οργανωτικής επιτροπής της αποκριάς για αγαστή συνεργασία των μελών της επιτροπής με τους φορείς και αποτελέσματα που άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους τους επισκέπτες και τους καταστηματάρχες της αγοράς. “Είναι ένα δείγμα από το μοτίβο συνεργασίας που θέλουμε να ακολουθήσουμε για την ανάπτυξη του τόπου”, σημείωσε ο δήμαρχος, σχολιάζοντας ότι σε εύθετο χρόνο η οργανωτική επιτροπή θα αποτιμήσει τη διοργάνωση στα υπέρ και τα κατά της, ώστε η επόμενη φορά να είναι ακόμη καλύτερη για όλους» είπε ο κ.δήμαρχος.

Ρίζος: Καρακιτσαριό 

οινοσυντριβάνι και ημίγυμνες

Ως... καρακιτσαριό χαρακτήρισε ο επικεφαλής της “Κοινωνίας Πολιτών” κ.Τάκης Ρίζος , το οινοσυντριβάνι του ΒΑΕΝΙ το τελευταίο τριήμερο των Αποκριών στην πλατεία της Νάουσας, καθώς και την παρουσία ημίγυμνων χορευτριών σε εκδηλώσεις τοπικών καταστημάτων. “Οι επιλογές επιχειρηματιών δεν είναι θέμα παρέμβασης του δήμου. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει το πού θέλει να διασκεδάσει. Το ίδιο ισχύει και το με το θέμα του κρασιού στο συντριβάνι.Τα επικοινωνιακά οφέλη ήταν σημαντικά. Θα επισημανθούν στον απολογισμό της αποκριάς τα χαρακτηριστικά που μπορούν να αποτελέσουν την ταυτότητα του. Το ξινόμαυρο αποτελεί ίδιον χαρακτηριστικό της Νάουσας. Για το ζήτημα ζητήσαμε την απόφαση του συνδέσμου οινοποιών της περιοχής, η οποία ήταν θετική” απάντησε ο κ.δήμαρχος.

Προηγουμένως ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Καρτσιούνης είχε χαρακτηρίσει έλλειψη σεβασμού και περιφρόνηση στην δουλειά για την παραγωγή του κρασιού, καθώς και επίδειξη χλιδής, την πρωτοβουλία του ΒΑΕΝΙ.

“Χρίστος Λαναράς” θα ονομαστεί ο 

πολυχώρος πολιτισμού της Βέτλανς

Το όνομα του μεγίστου των Ναουσαίων, όπως τον αποκάλεσε ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης, θα φέρει σύντομα ο πολυχώρος πολιτισμού της Βέτλανς, μετά από πρόσφατη απόφαση της τοπικής κοινότητας Νάουσας. Την είδηση μετέφερε ο κ. Κουτσογιάννης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, μετά από σχετική ερώτηση του κ.Καραμπατζού. “Το θέμα θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ θα τοποθετηθεί και σχετική πινακίδα του Χρίστου Λαναρά στο συνεδριακό κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλη,όπου γίνεται η σχετική συντήρηση” τόνισε ο κ.δήμαρχος, λέγοντας επίσης ότι η μουσειολογική μελέτη που απαιτείται για την δημιουργία του μουσείου βιομηχανικής κληρονομιάς αγγίζει τα 600.000 ευρώ, καταλογίζοντας ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, επειδή δεν την κάλυψε μέσω ΕΣΠΑ. Ο κ.Κουτσογιάννης είπε ότι για το θέμα θα έχει συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της ΠΚΜ και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κουτσογιάννης για θολότητα του νερού της Νάουσας: Γίνονται μελέτες για την καλύτερη

 λύση. Θα υπάρξει μείωση

 στους λογαριασμούς

Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΝ για τις μέρες τις ταλαιπωρίας των Ναουσαίων, με τη θολότητα που παρατηρείται σε περιόδους εντόνων βροχοπτώσεων, ανήγγειλε ο κ.Κουτσογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση δημότη. Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι γίνονται μελέτες για την οριστική επίλυση του προβλήματος. “Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από το νερό, το οποίο όμως δεν έχει πρόβλημα σε φυσιολογικές καιρικές συνθήκες. Υπάρχει πρόβλημα και θα λυθεί. Τα προηγούμενα χρόνια οι προσπάθειες επίλυσης του απέτυχαν. Η ΔΕΥΑΝ έχει αναλάβει μια σειρά καινοτόμων δράσεων. Γίνονται μελέτες για την εξεύρεση καλύτερης δυνατής λύσης. Στους λογαριασμούς ύδρευσης που εστάλησαν υπάρχει μείωση για τις μέρες που το νερό δεν ήταν πόσιμο” τόνισε ο κ.δήμαρχος.

Καραμπατζός: Έρχονται ατομικές 

ειδοποιήσεις σε Τζώρτζη, Μπορδάνο 

για ασφαλιστικές εισφορές

Υγεία και καλή συνεργασία ευχήθηκε ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Καραμπατζός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης τοποθέτησης του στο σώμα. Ο κ. Καραμπατζός αναφέρθηκε στις ατομικές ειδοποιήσεις που έρχονται στους τέως προέδρους των, υπό εκκαθάριση, δημοτικών επιχειρήσεων ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ κ.κ. Τζώρτζη και Μπορδάνο, για μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές εκείνης της περιόδου, ζητώντας από τον κ.Κουτσογιάννη να επισπεύσει τις διαδικασίες υπαγωγής στη ρύθμιση χρεών, οι οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου.”Εύχομαι σε κανένα από τη νέα διοίκηση να μη κληθεί υπό την απειλή δεσμεύσεων των προσωπικών του περιουσιακών στοιχείων. Να αναληφθούν οι υποχρεώσεις από τον δήμο” είπε ο τέως δήμαρχος.”Κάναμε συνάντηση με τον εκκαθαριστή της ΤΑΒ για το ζήτημα του ΙΚΑ. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης εκ μέρους του της οφειλής. Θα εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα πρωθύστερης ανάληψης αντίστοιχης δέσμευσης” του απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Ερωτήσεις Λακηνάνου σε δήμαρχο

 για τον ισόγειο χώρο του μικρού

 καταφυγίου των 3-5 Πηγαδιών

Στο θέμα της παραχώρησης στον ΕΟΣ Νάουσας από τον δήμο και του ισογείου χώρου (το οποίο λειτουργεί ως καφέ από τοπικό επιχειρηματία) του μικρού καταφυγίου στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Λακηνάνος, ζητώντας από τον κ.Κουτσογιάννη να του απαντήσει γιατί το κατάστημα δεν παραμένει στην κυριότητα του δήμου, όπως ίσχυε από το 2004 που παραχωρήθηκαν οι κοιτώνες του στον ΕΟΣ, καθώς επίσης και με ποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το κατάστημα παραχωρήθηκε στον ΕΟΣ, ο οποίος με τη σειρά του το μίσθωσε για δεκαετή περίοδο σε ιδιώτη. Ο κ. Κουτσογιάννης δήλωσε μη ενήμερος για το θέμα, λέγοντας στον κ. Λακηνάνο ότι θα του απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Μπίλης: Παρθενώνας της Νάουσας το έθιμο, έχουμε ιερή υποχρέωση να το προστατεύσουμε

Ως “Παρθενώνα” της Νάουσας χαρακτήρισε το έθιμο-δρώμενο της Μπούλας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μπίλης, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα προστασίας του από κακέκτυπες απομιμήσεις του σε καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. “ Θλιβερό φαινόμενο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με το έθιμο μας. Το δρώμενο έχει ειδικό βάρος. Είναι ο Παρθενώνας της Νάουσας. Πρέπει να προστατευτεί, αν και υπάρχει νομικό κενό. Έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε. Να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας προς τους δημάρχους που το δέχθηκαν” είπε ο κ.Μπίλης. Ερώτηση για την προστασία του δρώμενο της Μπούλας προς τη δημοτική αρχή είχε καταθέσει προηγουμένως και ο κ. Γιάννης Γκαρνέτας από τη μειοψηφία. Απαντήσεις έδωσαν τόσο ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ.Μάντσιος, όσο και ο δήμαρχος. “ Ο δήμος θέλει να είναι θεματοφύλακας του εθίμου, αλλά δεν υπάρχει θεσμική κατοχύρωση. Θα προσπαθήσουμε να μπει στην  άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Θα στείλουμε επιστολές στους δημάρχους για την κακοποίηση του εθίμου” τόνισε ο κ.Μάντσιος. “Το δρώμενο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής της πόλης. Το αυθεντικό δεν έχει να φοβάται τίποτε από τις απομιμήσεις. Πρέπει να υπάρξει εξωστρέφεια από την πλευρά των συλλόγων μας εκτός περιόδου αποκριάς. Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες αναγνώρισης του εθίμου από την UNESCO, ευελπιστώντας ότι θα περιοριστεί η καπήλευση του από φορείς και συλλόγους εκτός Νάουσας” είπε ο κ.Κουτσογιάννης.

Κουτσογιάννης

για δημοτικά κτίρια, 

απορρίμματα , αδέσποτα 

και κοινωνικό παντοπωλείο.

Σημαντικές ήταν οι ανακοινώσεις του κ. Κουτσογιάννη για μια σειρά θεμάτων καθημερινότητας του δήμου. Ο κ.δήμαρχος είπε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στατικής επάρκειας του δημοτικού θεάτρου και θα ακολουθήσουν ανάλογα για τα σχολεία του δήμου, ώστε σύντομα να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ασφαλούς λειτουργίας τους. Απαντώντας στην κ.Μπαλτατζίδου για την δημοτική περιουσία και τις καταπατήσεις που υφίσταται, τόνισε ότι το επόμενο δίμηνο θα γίνει συστηματική καταγραφή της, καθώς και οι ενέργειες εκείνες για την ανάκτηση ων καταπατημένων δημοτικών εκτάσεων. “Με την καταγραφή των δημοτικών κτιρίων θα δώσουμε στέγη σε συλλόγους με την υποχρέωση όμως από αυτούς να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα” είπε ο κ. δήμαρχος. Απαντώντας στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κοπανού κ.Στογιάννη, ο οποίος έκανε παράπονα για την, άπαξ της εβδομάδας, αποκομιδή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με τα αδέσποτα, ο κ.Κουτσογιάννης είπε ότι έχει γίνει ήδη η προμήθεια 500 μεταλλικών κάδων νέας τεχνολογίας, χωρητικότητας 1.300 λίτρων έκαστος, ενώ θα γίνει η υπογειοποίηση τους στο εμπορικό κέντρο και η ημιυπογειοποίηση τους σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, καλώντας όμως και τους πολίτες να συμβάλλουν στην διατήρηση της καθαριότητας στον δήμο.Απαντώντας στον κ.Γκαρνέτα για το ζήτημα των αδέσποτων ο κ.δήμαρχος τόνισε ότι έχει βρεθεί έκταση στην οποία θα δημιουργηθεί προσωρινός χώρος φύλαξης, όπου σε συνεργασία με εθελοντές κτηνιάτρους , την κτηνιατρική υπηρεσία της ΠΚΜ και τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις θα γίνεται στείρωση και αποπαρασίτωση των ζώων, τα οποία θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς να είναι πλέον επιθετικά και με τον πληθυσμό τους να μειώνεται φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Νάουσας, τόνισε, Κουτσογιάννης. Όπως ανέφερε ο κ. δήμαρχος, υπάρχουν συνεχείς επαφές με μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, οι οποίες θα στηρίξουν την δράση.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...