Έλαμψαν από καθαριότητα Κυριώτισσα και Μπαρμπούτα χάρις στον ΤΟΒ

Έλαμψαν από καθαριότητα Κυριώτισσα και Μπαρμπούτα χάρις στον ΤΟΒ

Με το σύνθημα ‘Βάλε κι εσύ ένα χεράκι’ ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής εθελοντική καθαριότητα στις γειτονιές της Βέροιας! Το αποτέλεσμα το χαίρονται ήδη οι κάτοικοι της πόλης στα πάρκα της Κυριώτισσας και της Μπαρμπούτας που έλαμψαν από καθαριότητα.

Τελικά όλα με ανθρώπους γίνονται…

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου το ΤΟΒ, ένα ηλιόλουστο πρωινό με μπόλικη θετική ενέργεια, σκούπα, φαράσι και τα καταφέραμε! Την Κυριακή 22 Μαρτίου καθαρίσαμε την Κυριώτισσα, την Μπαρμπούτα και σχεδόν όλα τα ενδιάμεσα σοκάκια! Η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική από μικρούς και μεγάλους εθελοντές. Όσο προχωρούσαμε, τόσο περισσότεροι γινόμασταν. Όμως αυτό που μας κέρδισε όλους ήταν το συναίσθημα χαράς και ικανοποίησης όταν τελειώσαμε.

Βάλαμε το χεράκι μας όπου ήταν δυνατόν. Ομορφύναμε τις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας, οι οποίες εκτός από κομμάτι τις τοπικής καθημερινότητας, αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης.

Βέβαια, διαπιστώσαμε και καταστάσεις τραγικές, έως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα:

1.      Υπάρχουν ιδιοκτησίες οι οποίες λόγω εγκατάλειψης, πέρα από την αντιαισθητική εμφάνιση, έχουν γίνει εστίες μόλυνσης και είναι αδύνατον να καθαριστούν από εθελοντές. Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από τον Δήμο και τους ιδιοκτήτες. Οι εθελοντές του ΤΟΒ θα είναι παρόντες με όλα τα μέσα και τη θέληση που διαθέτουν.

2.      Κάποιες άλλες ιδιοκτησίες έχουν γίνει στέκια τοξικομανών. Σημάδια χρήσης ναρκωτικών είδαμε σε πάρα πολλά σημεία. Όπου ήταν δυνατόν, τα απομακρύναμε.

3.   Εντοπίσαμε μικρές «χωματερές» στην καρδιά της Μπαρμπούτας. Σημεία τα οποία δεν είναι δημόσιας χρήσης, αλλά εφάπτονται σε γραφικές διαδρομές. Ο όγκος των απορριμμάτων και η πιθανή ύπαρξη υπολειμμάτων από την χρήση τοξικών ουσιών, απέτρεψε την παρέμβαση των εθελοντών του ΤΟΒ. Θα υποδείξουμε τα σημεία στην αρμόδια αντιδημαρχία και θα ζητήσουμε την άμεση αποκατάσταση τους. Πρόκειται για εστίες μόλυνσης άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

4.     Τα συνθήματα με σπρέι στους τοίχους αποτελούν επιπλέον πληγή στην εικόνα της παλιάς Βέροιας. Ο καθαρισμός τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση λόγω του πωρόλιθου και της γενικότερης κακής κατάστασης των παραδοσιακών κτιρίων. Οφείλουμε και προσπαθούμε να βρούμε τη λύση.

5.       Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να μάθουν να σέβονται τον δημόσιο χώρο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα μικρά απορρίμματα που αντί στους κάδους, κάποιοι τα πετούν στο έδαφος και στα παρτέρια. Η εικόνα που αντικρίσαμε σε κατηφορικό μονοπάτι στην Μπαρμπούτα, κάτω από πολυκατοικία, με εκατοντάδες αποτσίγαρα ήταν αποκρουστική. Βρήκαμε και μια πεταμένη απλώστρα σε παρκάκι δίπλα σε βυζαντινή εκκλησία! Είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμος πρέπει να προβεί, αρχικά, σε αυστηρές συστάσεις προς τους περίοικους.

6.     Είναι επιτακτική ανάγκη να αναστηλωθούν τα υπό κατάρρευση αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Βέροιας. Οι πινακίδες που προειδοποιούν τους περαστικούς ότι κινδυνεύουν να τραυματιστούν, αποτελούν απαράδεκτη εικόνα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ίδιους του Βεροιώτες. Είναι μια εικόνα που απωθεί και πλήττει ανεπανόρθωτα  την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της εθελοντικής δράσης, η διοίκηση του ΤΟΒ διά στόματος του προέδρου Ζήση Χ. Πατσίκα, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες, τόνισε τα εξής: «Σήμερα κάναμε την πρώτη μας άμεση παρέμβαση για να βελτιώσουμε την εικόνα στις παραδοσιακές γειτονιές της Βέροιας. Καθαρίσαμε και ομορφύναμε την περιοχή. Παράλληλα καταγράψαμε τις επόμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε τα στενά της Κυριώτισσας και της Μπαρμπούτας να αναδειχθούν και πάλι ως αξιοθέατα για τα οποία οι Βεροιώτες θα είναι περήφανοι. Οι δε επισκέπτες θα χαίρονται να περπατούν. Κάτι φαίνεται να ξεκινάει μέσω του ΤΟΒ. Στο χέρι μας είναι, με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση να το αναδείξουμε. Μπράβο σε όλους»!

 

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, αλλά και στους δεκάδες συμπολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια υποσχόμενοι ότι από εδώ και στο εξής θα είναι κι αυτοί κοντά στις δραστηριότητές μας. Ευχαριστούμε, επίσης, την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας και τον κ. Παπαδόπουλο Βασίλη  για την υποστήριξη της δράσης, καθώς και την εταιρεία «ALEXANDER» και τον κ. Σκουρτόπουλο Σωτήρη για την ευγενική χορηγία των αναμνηστικών καπέλων που μοιράστηκαν στους εθελοντές. Τέλος, ο ΤΟΒ ευχαριστεί θερμά όλα τα ΜΜΕ για την φιλοξενία και προβολή των δράσεών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο λόγω εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης σε διαβάσεις της Βέροιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο λόγω εργασιών...

Για την  ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής...

Παιδικό πάρτι χθες στην πλατεία του Σελίου

Παιδικό πάρτι χθες στην πλατεία του Σελίου

Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση για τα μικρά παιδιά,...

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας  ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας...

 Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ...

Μετά φόβου σεισμού…

Μετά φόβου σεισμού…

Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική...

Δευτέρα και Τρίτη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Νησέλι – Κυψέλη λόγω κοπής δένδρων

Δευτέρα και Τρίτη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο...

Για την  ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής...

Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων και ορεινών εξορμήσεων

Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων και ορεινών εξορμήσεων

Το καλοκαίρι άρχισε να στρώνει, οι θερμοκρασίες...

Επικίνδυνα πεύκα στην αυλή του Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι λένε οι κάτοικοι  και ζητούν την κοπή τους

Επικίνδυνα πεύκα στην αυλή του Τιμίου Προδρόμου στο...

Με την πρόσφατη θεομηνία της 10ης Ιουλίου και την πτώση...

Κι ενώ εμείς κάνουμε πλάκα με τα γεροντικά μας πρόσωπα, κάποιοι ανησυχούν…

Κι ενώ εμείς κάνουμε πλάκα με τα γεροντικά μας πρόσωπα,...

Πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες των μέσων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...