Μοχάμεντ Μπεν. Η πιο σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα

Μοχάμεντ Μπεν. Η πιο σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα

Έτοιμος να φορέσει «τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Champions League» εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο SDNA ο Μπεν Μοχάμεντ, ο οποίος άρχισε ήδη την ...προετοιμασία για τη νέα σελίδα της καριέρας του σκοράροντας με τη ΒΕΡΟΙΑ σε βάρος του Παναθηναϊκού. Τι λέει για την κρούση από ΠΑΟΚ, το νέο του συμβόλαιο και τους στόχους του.

Αποτέλεσε ακόμα ένα αντικείμενο μεταγραφικής κόντρας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ισχυρό το δέλεαρ του ΠΑΟΚ, αλλά το «μπάσιμο» του Ολυμπιακού αποδείχτηκε αρκετά δυναμικό για να τον πείσει να... κατηφορίσει προς τον Πειραιά. Η ΒΕΡΟΙΑ χτύπησε διάνα με την απόκτησή του, αφού από την πρώτη κιόλας χρονιά του στο ελληνικό πρωτάθλημα έδειξε την επιθετική του δεινότητα. 

Προερχόμενος από τη Βαν και την 3η κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, ήταν λογικό να μην γνωρίζει κανείς το όνομά του. Όμως ο ίδιος φρόντισε να τον μάθουν όλοι με τα 15 περσινά του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ με το χθεσινό έφτασε ήδη τα οχτώ, έξι «στροφές» πριν το φινάλε της φετινής σεζόν. 

Ο άσος από τις Κομόρες -αν αναρωτιέστε πρόκειται για νησιά απέναντι από τη Μαδαγασκάρη- μιλάει αποκλειστικά στο SDNA για τη μεγάλη νίκη της «Βασίλισσας του Βορρά» επί του Παναθηναϊκού, όπως και γιατί τελικά επέλεξε τον Ολυμπιακό αντί του ΠΑΟΚ. 



«Η πιο σημαντική νίκη της χρονιάς»

«Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στο συγκεκριμένο ματς για την παραμονή μας στην κατηγορία και τα καταφέραμε. Πρόκειται για την πιο σημαντική νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ τη φετινή σεζόν. Προσπαθήσαμε από την αρχή ως το τέλος να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και νομίζω ότι δίκαια επικρατήσαμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπεν για το τρίποντο - «χρυσάφι» της ομάδας της Ημαθίας. 

Πόσο σημαντική όμως ήταν και η αλλαγή προπονητή για να δείξει αυτό το πρόσωπο η ΒΕΡΟΙΑ; «Αρκετές φορές συμβαίνει μία αλλαγή προπονητή να αλλάζει την ψυχολογία σε μία ομάδα. Εμείς πάντως προσπαθούμε πάντα να δίνουμε το 100%, σε κάθε παιχνίδι, αλλά είναι μερικές φορές που δεν πηγαίνουν τα πράγματα όπως τα θέλεις. Μας βοήθησε πολύ όμως και η παρουσία του κ. Γαϊτάνου. Είναι άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ, ενώ ξέρει καλά την ομάδα και τους παίκτες της».

 

«Γι' αυτό προτίμησα Ολυμπιακό αντί ΠΑΟΚ»

Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στο κεφάλαιο Ολυμπιακός, όπου ο 26χρονος άσος θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν. «Ναι είναι αλήθεια, θα αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό από τη νέα χρονιά. Έχουμε συμφωνήσει για τρία χρόνια. Όντως, υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον και από τον ΠΑΟΚ, αλλά η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν καλύτερη μεταξύ άλλων και στο οικονομικό κομμάτι κι έτσι δεν το σκέφτηκα πολύ. Έκανα νομίζω το καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου», αναφέρει αρχικά για τη... μάχη «ερυθρόλευκων» και «ασπρόμαυρων» να τον αποκτήσουν, πριν μας πει για τους στόχους του στο μεγάλο Λιμάνι. 

«Φυσικά να κερδίσω τίτλους με την ομάδα, αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξα να υπογράψω με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι σύλλογος που πρωταγωνιστεί διαρκώς. Αποτελεί πολύ μεγάλο όνειρο για μένα να αγωνιστώ στο Champions League και πιστεύω ότι θα μπορέσω να το πραγματοποιήσω στη νέα μου ομάδα. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω πολύ σκληρά και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ με τα γκολ μου. Ξέρω ότι έχει πολλούς σπουδαίους παίκτες ο Ολυμπιακός, αλλά πιστεύω κι εγώ πολύ στις ικανότητές μου». 

Επιστρέφοντας στα... της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο Μπεν αισθάνεται πιο ανακουφισμένος πλέον για τη συνέχεια, μετά τη χθεσινή νίκη της ομάδας του. «Νομίζω ότι πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας, αυτό ήταν εξ αρχής το πιο σημαντικό. Ξέρουμε πως είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά φάνηκε ότι μας στοίχισαν τα συνεχόμενα παιχνίδια και κάπου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας».

Όσο για το αν προλαβαίνει φέτος να κόψει πρώτος το νήμα των σκόρερ, αφού πέρυσι έχασε το «χρυσό παπούτσι» για ένα γκολ; «Εντάξει, δεν νομίζω πως είναι αυτό το πιο σημαντικό, αλλά να νικάει η ομάδα. Εγώ θα προσπαθήσω πάντως να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ και να βοηθήσω έτσι τη ΒΕΡΟΙΑ. Αν καταφέρω να βγω και πρώτος σκόρερ, θα είναι το ιδανικό. Πιο πολλές πιθανότητες ωστόσο έχει ο Νίκος (σ.σ. Καλτσάς)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...