Αλέξη μην ξεχνάς ότι κυβερνάς

Αλέξη μην ξεχνάς ότι κυβερνάς

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου, καλή σας μέρα, 

μπράβο χοντρούλη, θα σκεφτείτε. Από τα παραμυθάκια, ξαφνικά στο… κυβερνάς!

Αγαπημένε μου κ. Πρωθυπουργέ, όταν παλαιότερα έγραψα “Αλέξη μην ξεχνάς… και να τραγουδάς”, δεν εννοούσα να το “ρίξουμε” στο χορό και στο πεντοζάλι. 

Σου “μετέφερα τον τρόπο” με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστούν τα διάφορα προβλήματα. Με μεθοδικότητα, αισιοδοξία, και… κανά τραγουδάκι για διάλειμμα.

Καλά ρε ευσωμούλη, τρεις μήνες, τώρα τι κάνουμε; 

Φίλε μου, κυβερνώ τη χώρα δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, να συζητάμε ώρες ατελείωτες για τα αυτονόητα.

Η εσωτερική σου αντιπολίτευση, για να μην πω “οι συνιστώσες της παράνοιας”, μπορεί να είναι το 30%  του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην κοινωνία δεν εκπροσωπούν ούτε το 3%. 

Τα πράγματα είναι απλά. Έχεις να κάνεις με δύο τύπους πίτσας. Η πρώτη λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες, “δικαιούνται” μερικά κομμάτια Στην πίτσα όμως που ονομάζεται “κοινωνία” και είναι γίγας, οι συνιστώσες δεν “δικαιούνται ούτε μισό κομμάτι. Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθείς ποιον τύπο πίτσας παρήγγειλε ο ελληνικός λαός και αναλόγως να πορευθείς!

Είσαι ο προπονητής της ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίζεις το σύστημα που θα εφαρμόσεις στο γήπεδο. Οι παίχτες - συνιστώσες που δεν κατανοούν ή δεν μπορούν να εφαρμόσουν το σύστημα, δεν παίζουν. Μένουν εκτός  18άδας και στην πορεία τους αλλάζουμε.

Φίλε μου,

είναι δυνατόν  εν έτει 2015 να τίθεται προβληματισμός περί αριστερής αστυνομίας και δικαιοσύνης; 

Είναι δυνατό εν έτει 2015 να αναρωτιόμαστε εάν έχουμε κοινοβουλευτική ή λαϊκή δημοκρατία; Δηλαδή τι θα γίνεται; Θα συγκεντρωνόμαστε στις πλατείες, θα μαζεύουμε υπογραφές, θα φωνασκεί ο όχλος και θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία;

Είναι δυνατόν εν έτει 2015 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτές, στελέχη, η νεολαία του κόμματος, να ισχυρίζονται ότι κατελύθη το πανεπιστημιακό άσυλο, επειδή σωστά εκκενώθηκε το κτίριο της πρυτανείας από ποινικούς, ενδεχομένως, εμπόρους ναρκωτικών και .. περαστικούς που δεν είχαν τι να κάνουν; Τι πιστεύουν; Ότι όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι  κάνανε ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εκεί μέσα;

Σε αυτό το σημείο ανοίγω παρένθεση και γίνομαι λίγο κακούλης, για να μην ξεχάσω τη μεγάλη μου αγάπη, τον μίστερ ανάπτυξη. Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι οι καταληψίες τρώγανε και πίτσες. Μήπως το ντελίβερι μπόι ήταν ο μίστερ σαξές στόρυ; Κλείνει η παρένθεση!

Φίλοι μου,

το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου έχει λυθεί προ καιρού στον υπόλοιπο κόσμο. Σε μία εμπεριστατωμένη συνέντευξή της, η κ. Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ στην ερώτηση “τί ακριβώς εμπεριέχει τελικά η πολυσυζητημένη έννοια του ασύλου», αναφέρει τα εξής:

“το «άσυλο» εφευρέθηκε παλιά στην Ευρώπη. Για ποιόν; Για τους καθηγητές. Για να μπορέσουν να διδάξουν ό,τι θέλουν χωρίς τον έλεγχο της Εκκλησίας. Το «άσυλο» επομένως εμπεριέχει την έννοια της κριτικής, της αμφισβήτησης του λόγου. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πιστεύουν στην Ελλάδα. Εγώ όταν έγινα Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης υπέγραψα ένα χαρτί που έλεγε ότι είμαι υπεύθυνη για την ακεραιότητα του εξοπλισμού του πανεπιστημίου και βεβαίως για την ασφάλεια των προσώπων. Έβαλα μέσα στο πανεπιστήμιο την αστυνομία 22 φορές γιατί έτσι χρειάστηκε”.

Κατά συνέπεια, Αλέξη, δεν ασχολείσαι ξανά με το συγκεκριμένο θέμα και ορθώς επισκέφθηκες τον αρμόδιο υπουργό κ. Πανούση, για να δείξεις ποια συνιστώσα υποστηρίζεις!

Φθάνοντας στο τέρμα και της σημερινής μας διαδρομής, ας αφιερώσουμε λίγες γραμμούλες και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σε λίγο καιρό βέβαια, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, στην αντιπολίτευση θα αναφερόμαστε με λίγες λεξούλες!

Αγαπημένε μου πρόεδρε, παρότι προτιμάς τον τίτλο του σαξές στόρυ, εγώ σε ονομάζω έφορα τσουνάμι. Και εξηγούμαι:

Ο απολογισμός της κυβέρνησής σου είναι πάνω από 3.000.000 πολίτες, με χρέη μέχρι 3.000 ευρώ και εκτός ρυθμίσεως. Πολίτες δηλαδή χωρίς φορολογική ενημερότητα, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Πράγμα που σημαίνει ότι στους ήδη 1.500.000 ανέργους,  πρόσθεσες άλλους τόσους!

Έτσι διαλύσατε τη μεσαία τάξη. Όταν το καταλάβετε, τότε θα ξαναμπείτε στο γήπεδο για να παίξετε μπάλα. Για την ώρα είστε στις κερκίδες. Απλοί θεατές! Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να αποβληθείτε και από εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Σαμαρά σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Σαμαρά σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 29...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...