Προδρομίδης: Εφημερίες... τέλος από τις 12 του μηνός στο Νοσοκομείο Νάουσας! Καλύτερη λύση η αυτονόμησή του

Προδρομίδης: Εφημερίες... τέλος από τις 12 του μηνός στο Νοσοκομείο Νάουσας! Καλύτερη λύση η αυτονόμησή του

Δραματικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Νάουσας, το οποίο από τις 12 του μηνός σταματάει να εφημερεύει στις κλινικές του σταδιακά, ενώ μετά τις 24 Μαΐου, δεν θα εφημερεύει ούτε η Παθολογική Κλινική και όλα τα περιστατικά θα μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Βέροιας. 

Το ίδιο θα συμβεί και με τους νοσηλευόμενους ασθενείς των κλινικών, οι οποίοι πρέπει να μεταφερθούν και αυτοί στη Βέροια, λόγω της εφαρμογής του νόμου των εφημεριών, που δεν πρέπει να ξεπερνά το 9% από τις προβλεπόμενες ενεργές και συμπληρωματικές.

Τα δυσάρεστα, όπως τα χαρακτήρισε, νέα μετέφερε σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Μαΐου, ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Μάκης Προδρομίδης, έχοντας στο πλευρό του τον κ. Γαβρηίλ Τσαρνούχα και την κ. Κατερίνα Ανθρακέα, από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στην αίθουσα συσκέψεων βρέθηκε επίσης ο παιδίατρος του Νοσοκομείου κ. Σαμαράς, καθώς και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο κ. Προδρομίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του δ.σ του Νοσοκομείου Ημαθίας (24 Απριλίου) με την οποία εναρμονίζονται οι εφημερίες στο ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο (σ.σ. ψηφίστηκε επί υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου και επικαιροποιήθηκε επί Βορίδη), σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 9% οι εφημερίες επιμελητών και διευθυντών ανά μήνα  (5 ενεργές και 2 ετοιμότητας ανά επιμελητή και 4 ενεργές και 3 ετοιμότητας για διευθυντή Κλινικής), με αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης γιατρών, αυτές να εφαρμοστούν μέχρι τις 12 Μαΐου για την Παιδιατρική Κλινική, μέχρι τις 18 Μαΐου για Καρδιολογική, Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και Αναισθησιολογικό και μέχρι τις 24 Μαΐου για Χειρουργική και Παθολογική Κλινική.

Ο κ. Προδρομίδης τόνισε ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ταφόπλακα για πολλά Νοσοκομεία της Ελλάδας που δεν έχουν πλήρη ιατρική στελέχωση, ενώ αναφέρθηκε στα οφειλόμενα των εφημεριών των γιατρών του Νοσοκομείου της Νάουσας, τα οποία αγγίζουν τα 189.000 από το 2012 μέχρι το τέλος του 2014!

Ακόμη είπε ότι ο κ. Κουρουμπλής στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Νάουσα δεν απάντησε για το φλέγον αυτό ζήτημα.

"Θέλουμε να ακούσουμε λύσεις των προβλημάτων του Νοσοκομείου και όχι υποσχέσεις προς το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και τους άλλους φορείς ότι δεν θα κλείσει. Είπα στον κ. Κουρουμπλή ότι θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να κλείσει ένα Νοσοκομείο με αριστερή κυβέρνηση. Θέλουμε λύσεις για πάντα που θα κάνουν να λειτουργεί το Νοσοκομείο για πάντα. Ξέρουμε ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές. Κατανοούμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Θέλουμε απλά να δεσμευτούν το πότε θα μας πληρώσουν. Με το φιλότιμο λειτουργούμε τόσα χρόνια. Φτάνει πια. Θέλουμε επίσημες δεσμεύσεις μέσω εγγράφων. Το Νοσοκομείο της Νάουσας με το νόμο του 9% θα καταλήξει να γίνει Κέντρο Υγείας. Νοσοκομείο που δεν εφημερεύει καταργείται ως ίδρυμα. Δεν έχει πολιτικό χρώμα η διαμαρτυρία μας, δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα κόμμα" τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Νάουσας από αυτό της Βέροιας. "Η καλύτερη λύση είναι η αυτονόμηση. Η κοινή διοίκηση μόνο προβλήματα προκάλεσε. Η Βέροια έλυσε το πρόβλημα της, προσλαμβάνοντας όλους τους γιατρούς του ΠΕΔΥ της Ημαθίας. Το Νοσοκομείο της διαθέτει 5 ειδικούς καρδιολόγους και 7 ειδικευόμενους και εμείς είμαστε μόνο τρεις. Αντίστοιχα στην παιδιατρική της Βέροιας είναι 6 παιδίατροι και 7 ειδικευόμενοι, ενώ στη Νάουσα μόνο 2" συνέχισε.

Ο κ. Προδρομίδης χαρακτήρισε και ως... μπούρδες τα περί εξειδίκευσης του Νοσοκομείου της Νάουσας ως κέντρου αποκατάστασης. "Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Κλινικές. Δεν είμαστε ξενοδοχείο πολυτελείας με πισίνα. Στα πλαίσια των περικοπών μετατράπηκαν οι ενεργές εφημερίες των ακτινολόγων και των μικροβιολόγων σε μικτές, που τις κάνουν από το σπίτι τους, απ' όπου ο γιατρός πρέπει να έρθει στο Νοσοκομείο όταν υπάρχει εύλογος λόγος και κληθεί από τους εφημερεύοντες γιατρούς. Ποιο είναι άραγε το εύλογο χρονικό διάστημα σε μια ανακοπή;" αναρωτήθηκε!

Ως καρδιά ενός Νοσοκομείου χαρακτήρισε τους γιατρούς του ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Τσαρνούχας, χωρίς την παρουσία των οποίων δεν μπορεί να λειτουργήσει το Ίδρυμα. "Ο πόνος μας είναι η πόλη και οι άνθρωποι τους που θα αρρωστήσουν. Η Νάουσα είχε Νοσοκομείο και φοβάται πως δεν θα έχει. Η πρόσληψη ιατρών, όπως υποσχέθηκε ο κ. Κουρουμπλής, θέλει χρόνο και χρήμα. Ας καταργήσουν άμεσα το 9% και θα λύσουμε εκ των έσω το πρόβημα των εφημερίων" είπε.

Ως θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία γιατρών και εργαζομένων ο πρόεδρος του ΕΚΝ κ. Τσίτσης, συντασσόμενος στο πλευρό τους και επισημαίνοντας ότι με την παράλληλη απεργία του ΕΚΑΒ η Νάουσα θα είναι μια αποκλεισμένη νοσηλευτικά πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...