Ψηφίστηκε το… αλλαγμένο νομοσχέδιο!

Ψηφίστηκε το… αλλαγμένο νομοσχέδιο!

όμο του Κράτους αποτελεί από χθες Πέμπτη (7/5) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Σταύρος Κοντονής για την πάταξη της βίας, έχοντας τις τροποποιήσεις που είχαν ζητήσει η UEFA και η FIFA.

 

 

 

Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες επαφών του Υπουργείου με τις δύο Ομοσπονδίες για τα θέματα που η Πολιτεία… ακουμπούσε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, χθες Πέμπτη (7/5) υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το νέο σχέδιο νόμου του Σταύρου Κοντονή και πλέον αποτελεί Νόμο του Κράτους. Πάντως, στο νομοσχέδιο είχαν πραγματοποιηθεί οι αλλαγές στα άρθρα, σύμφωνα με τις… εντολές από την UEFA και την FIFA.

 

Πλέον, οι δύο Ομοσπονδίες θα λάβουν το μεταφρασμένο κείμενο και στο Υπουργείο τονίζουν πως οι τελευταίες παρεμβάσεις του Υφυπουργού δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Πολιτείας με την UEFA και την FIFA και κατ’ επέκταση δεν θα… προχωρήσει το… Grexit των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

 

Αρχικά, ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε: «Ίσως είναι και σύμπτωση το γεγονός ότι ανακοινώθηκε σήμερα ότι η ομοσπονδία της Ισπανίας βάζει λουκέτο στο πρωτάθλημα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να νομοθετήσει ότι από το ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα παίρνει το 4,5 % εδώ δεν έχουμε καμία καταγγελία στις διεθνείς ομοσπονδίες. Η κυβέρνηση της Ισπανίας πήρε μια απόφαση που έχει να κάνει με τα εσωτερικά της ομοσπονδίας. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει να προβληματιστούμε στην απόφαση που πήρε η ισπανική βουλή».

 

Και συνέχισε: «Δύο μέρες τώρα ακούμε αντιφατικά πράγματα εδώ μέσα. Μας λέτε να εναρμονιστούμε με αυτά που λένε οι ομοσπονδίες. Όταν όμως συμφωνούμε μας λέτε ότι έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Μας λέτε είναι σωστές οι διατάξεις αλλά δεν θα πρέπει να τις ψηφίσουμε για να μην υπάρχει κίνδυνος . Μας λέτε να αγγίξουμε το αυτονομία αλλά να αποφύγουμε το gr-exit. Εσείς οι ίδιοι μας λέτε να επέμβουμε σε εκλογές και διαιτησία όμως αυτά είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου. Μας λέτε ότι είναι κενό περιεχομένου το νομοσχέδιο και όμως δηλώνετε ότι θα το ψηφίσετε. Βρισκόσαστε σε κατάσταση υγιούς σχιζοφρένειας; Μας λέτε συνεχώς άλλα αντί άλλων».

 

Ακόμα, ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε: «Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή, χωρίς όμως να υπάρχει από χθες καμία ουσιαστική αλλαγή. Σας καταθέτω το έγγραφο της ΕΠΟ το οποίο πήραμε πριν το Πάσχα στο οποίο η ΕΠΟ δεν έλεγε ναι σε κανένα άρθρο. Η κυβέρνηση όμως έμεινε σταθερή σε όσα είπε. Ακούσατε την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες, λέγανε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει μέτρα και όμως λάβαμε. Διαφωνούσαν για τους δικαστές και τελικά το περάσαμε. Μέχρι και τώρα ισχύει ένα απαράδεκτο καθεστώς νησίδας αυτονομίας της ΕΠΟ και καταργείται με τη διάταξη του άρθρου 15. Σε αυτά που ήταν τα επίδικα και στα οποία έγινε η μεγάλη σύγκρουση η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω. Συζήτησε και εξάντλησε όλα τα περιθώρια και ότι συμβεί από εδώ και πέρα έχουν ευθύνη άλλοι. Διότι εμείς θέλαμε να καταδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι σκοπός του νομοθετήματος δεν ήταν να βρεθούν ούτε οι σύλλογοι ούτε η Εθνική ομάδα εκτός ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων».

 

Τέλος, υποστήριξε: «Σκοπός μας ήταν και παραμένει να μπει μια τάξη στο καθεστώς ανομίας. Πιστεύουμε ότι με αυτό το νομοσχέδιο γίνεται ένα πρώτο βήμα σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας και απάνθρωπης βίας η οποία έφτασε ακόμα και σε παιδικά πρωταθλήματα. Υπήρχαν δύο δρόμοι ο ένας ήταν η σύγκρουση με όλους και ο άλλος ήταν να νομοθετήσουμε. Εμείς ακολουθήσαμε το να νομοθετήσουμε. Κατά το μέγιστο μέρος όλα αυτά υλοποιούνται με το νομοσχέδιο που έχετε μπροστά σας. Το άρθρο 1 το έχουν δεχτεί και οι διεθνείς ομοσπονδίες, ο υφυπουργός δεν αναλαμβάνει περιττές εξουσίες αλλά επιβεβαιώνεται ότι μπορεί να κάνει ότι και οι άλλοι υπουργοί επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα στο αντικείμενο τους. Αυτή την ώρα συνεχίζεται κατά τα τρόπο αποκαλυπτικό και για την κοινωνία μια διαδικασία ενώπιον του ανακριτή και σήμερα αποκαλύπτει σε ένα μεγάλο βαθμό την παθογένεια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θεωρούμε ότι επιτελούμε το καθήκον μας, φέρνουμε μπροστά τα προβλήματα και βάζουμε τις διεθνείς ομοσπονδίες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Θέλω να πω ότι ενόψει του αθλητικού νόμου θα είμαστε σε συνεχή διαβούλευση και με τα κόμματα αλλά και με τις ομοσπονδίες».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...