ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο  Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Βέροιας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Βέροιας

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα, αλλά κυρίως με αφορμή τη συμπεριφορά ορισμένων εκπροσώπων φορέων και συλλόγων προς τους εργαζόμενους της ΚΕΠΑ θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη αλλά και την αγανάκτησή μας.

Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του χώρου μας και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Σε αυτό το πλαίσιο προσφέρουμε υπηρεσίες και έχουμε αποδεχθεί συνθήκες εργασίας που είναι πολύ πέρα από οποιαδήποτε συμβατική υποχρέωση. Εργασία και τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές, ωράριο που κάποιες φορές εκτείνεται και όλο το 24ωρο, σπαστό ωράριο, αναπροσαρμογή του ακόμα και την ίδια μέρα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. 

Να συνεκτιμηθεί ακόμα ότι όλες οι ανάγκες μας, που είναι τόσο πολλές, πρέπει να καλυφθούν με ελάχιστο προσωπικό που συνεχώς μειώνεται. 

Όλα αυτά βέβαια γίνονται με τη θέληση μας, για έναν απλό λόγο. Αγαπάμε τη δουλειά μας, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό το χώρο και την επιχείρηση.

Και όμως ορισμένοι άλλοι εργαζόμενοι – και αυτό είναι το πιο λυπηρό – αρνούνται να δουν αυτή την πραγματικότητα. Μας συμπεριφέρονται όπως οι χειρότεροι εργοδότες, όντας εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Και είναι αυτοί που κατά τα άλλα, υποκριτικά διακηρύσσουν την αλληλεγγύη των εργαζόμενων και τους κοινούς αγώνες. Ακόμα και με ευθείες απειλές, λεκτικούς προπηλακισμούς μας συμπεριφέρονται με σκαιότητα με μοναδικό σκοπό να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους. 

Τους είναι εντελώς αδιάφορο αν αυτά που απαιτούν συνεπάγονται μια επιβάρυνση δική μας, πέρα από κάθε λογική.

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και ορισμένοι εκπρόσωποι κάποιων φορέων, σεβαστών στην πόλη κατά τα άλλα, που πράττουν ανάλογα αλλά πιο συγκεκαλυμμένα. 

Αναρωτιόμαστε, αν αυτοί στο δικό τους χώρο λειτουργούν με τον τρόπο αυτό, αν δηλαδή δέχονται να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε απαίτηση τρίτου ανεξάρτητα κόστους και επιβάρυνσης τους. Αν δέχονται να τους προσβάλλουν και να τους υποτιμούν. Αν σεβόμενοι τον εργασιακό τους χώρο, δεν προσπαθούν να τον προστατέψουν από οποιαδήποτε κακή χρήση. 

Αν έτσι είναι γιατί δεν κατανοούν τον δικό μας αγώνα ;

Λυπούμαστε που φθάνουμε στο σημείο να δημοσιοποιούμε αυτή την επιστολή,, αλλά πρέπει να προστατέψουμε την προσωπικότητα και την εργασία μας. 

Αν ο οποιοσδήποτε έχει κάποιο πρόβλημα με τον οποιοδήποτε, ας το λύσει με αυτόν και να μην αναζητά τα εύκολα θύματα μεταξύ των εργαζομένων.

Και βέβαια την επόμενη φορά που θα παρουσιαστούν παρόμοια γεγονότα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τη νομική οδό.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...