Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου, καλή σας μέρα, 

σήμερα θα μου επιτρέψετε να ασχοληθώ αρχικά με την αφεντιά μου.

Φίλε μου, Αλέξη,

επειδή η οικονομική ασφυξία είναι έντονη και αφού δεν έχω κάποιο γνωστό (κομματικό εννοώ) να με βολέψει και λόγω του ότι υπάρχουν και τέσσερα Βελεντζάκια, αποφάσισα να αυτοπροταθώ για τη θέση του συμβούλου Πρωθυπουργού. 

Όπως λέμε… μπαντ μαν, καμία σχέση. Εγώ είμαι ο φατ μαν, δηλαδή φάτους όλους. Είμαι έτοιμος να εξαφανίσω … γαλάζια ανθρωπάκια (το άκουσες Ζωή!), ολόκληρο στρουμφοχωριό! 

Μπορεί να είμαι παχουλός και καταφρονεμένος, αλλά με κατάλληλη γυμναστική κατάφερα να συγκεντρώσω όλο το λίπος στην περιοχή της κοιλίας. Σε αντίθεση, με τις αιθέριες υπάρξεις του σταρ σύστεμ, που έχουν κορμί θανατηφόρο και στρώματα λίπους, στον εγκέφαλο. 

Αλέξη, πρέπει οπωσδήποτε να με προσλάβεις, γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. 

Πρέπει να ακούς τον Ρουβά, είναι διαχρονικός (τραγουδά και Θεοδωράκη πλέον!). Δες την περίπτωσή μου. Το αγαπημένο μου τραγούδι ήταν το “θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας” και τα αποτελέσματα, είναι πλέον ορατά, δια γυμνού οφθαλμού.

Και για να “πιάσω” αμέσως δουλειά, σου προτείνω το τραγουδάκι του Σάκη,

“τώρα αρχίζουν τα δύσκολα,

τώρα τον έλεγχο χάνουμε,

τώρα που παρασυρθήκαμε,

τώρα για πες μου τι κάνουμε”.

Αλέξη μου, είμαι ο άνθρωπός σου. Θα σου λέω πάντα τι πρέπει να κάνεις.

Επί τέσσερις μήνες το “παίξαμε” πρώτοι μάγκες, τσαμπουκάδες, αλλά τώρα έφθασε η ώρα του λογαριασμού. Θα μου πείτε, δεν έγινε και τίποτα. Είναι σα να ξενυχτήσαμε ένα βράδυ στα μπουζούκια και κάναμε μερικές ζημιές! Πετάξαμε και λίγα λουλουδάκια παραπάνω. Ε, και μας ζητάνε 4 με 5 δις επιπλέον!

Αλέξη, η συμφωνία που φαίνεται ότι σύντομα θα επιτευχθεί, είναι προφανές ότι θα είναι επώδυνη και θα προσθέτει νέα βάρη στον απλό Έλληνα πολίτη.

Στην αρχή θα μας δώσουν κάποια ψίχουλα για να αποφευχθεί το μπαμ, και από Σεπτέμβριο, που θα ξεκινήσει η εφαρμογή της, πρέπει να είσαι έτοιμος. 

Τότε, σε κάθε ελληνικό σπίτι θα έρχονται τα μπιλιετάκια (και όχι φιλετάκια!) και ο περήφανος Έλληνας ξαφνικά θα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του λογαριασμού. Καλά είναι να τον “κοιμίζουμε” με διάφορα επικοινωνιακά τρικάκια, το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. 

Τότε, δεν θα αρκεί η δικαιολογία και «οι προηγούμενοι τα ίδια κάνανε». Ο έλεγχος στην κοινωνία θα αρχίσει να χάνεται, αφού πρώτα θα έχεις χάσει τον έλεγχο στο εσωκομματικό μέτωπο. Εκτός αν μπεις μπροστά και αναλάβεις, … να καθαρίσεις τη μπουγάδα. Να πεις, δηλαδή, σε ορισμένα συντρόφια και συντρόφισσες να… βγάλουν το σκασμό, σούταρε μερικούς, δεν πειράζει, και προπάντων, ειλικρίνεια με το λαό. 

Επίσης έχε υπόψιν ότι ο Βαγγέλης Σαμαράς θα μας έχει αφήσει (από την αρχηγία εννοώ) με ή χωρίς βουντού, δεν έχει σημασία. Η απέναντι πλευρά θα προσπαθεί για κάτι νέο, ας πούμε. Στην αρχή δεν θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεις ότι το κύριο χαρακτηριστικό του εκλογικού σώματος είναι πλέον η ρευστότητα.

Και το σπουδαιότερο. Καθώς δεν θα υπάρχει δεκάρα τσακιστή, δεν θα εισπράττει το ελληνικό δημόσιο. Έτσι, η συμφωνία που θα έχει θεμελιωθεί σε αναμενόμενα εισπρακτικά έσοδα, δεν θα μπορεί να τηρηθεί. Και τότε θα αρχίσουν πάλι να γαβγίζουν και οι εταίροι - ευρωπαίοι.

Για αυτό σου επαναλαμβάνω, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Για να καταλάβεις, όμως, πόσο καλός σύμβουλος είμαι, τώρα θα σε “χαλαρώσω”. Θα σου “προσφέρω” και επιχειρήματα δωρεάν.

Για παράδειγμα, στο ζήτημα του ΦΠΑ, πολύ σωστά πρέπει να υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. 

Είναι σωστό να πληρώνουμε το ίδιο ΦΠΑ όταν γίνετε ντελίβερι με παπάκι, με ποδήλατο ή με  καγιέν (υπάρχουν πλέον σε αφθονία); Και τι θα γίνεται στην περίπτωση που έχουμε ντελίβερι με γάιδαρο; (το είδα πριν από λίγες μέρες, αποτέλεσμα του σαξές στόρυ, του ακατανόμαστου! Να μην ξεχνιόμαστε και παίρνουν θάρρος, μερικοί!).

Πηγαίνω στην καντίνα “η Ζωή είναι ωραία” και παραγγέλνω τις μπιφτεκάρες μου και τις σουβλακάρες. Μου τις σερβίρει ένας εύσωμος κύριος, με κολλάν και τιράντες. Είναι δίκαιο να πληρώνουμε τον ίδιο ΦΠΑ με τη διπλανή καντίνα όπου το σέρβις “εκτελείται” από ένα μελανούρι, με γαλάζια μάτια και κορμάρα … σαν τη δική μου!

Φίλοι μου, πάλι χορτάσαμε και σήμερα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...