Αθλητής του στίβου και όχι ραλίστας!

Αθλητής του στίβου και όχι ραλίστας!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλε μου, Αλέξη, καλή σου μέρα,

επειδή δεν θέλησα να γίνω πρωθυπουργός (λέμε και καμιά εξυπνάδα να περνάει η ώρα!), διατηρώ το δικαίωμα του αποφασίζω, για την πάρτη μου. Έτσι λοιπόν, μετά από πολυετείς μάχες με μαχαιροπήρουνα, αποφάσισα, ότι θα γίνω αθλητής του σούμο!

Εσύ, όμως δεν έχεις αυτό το δικαίωμα. Το άθλημα, στο οποίο καλείσαι να κάνεις πρωταθλητισμό, σου το επιβάλλει η κατάσταση της πατρίδας μας. Και σίγουρα έχει σχέση με ταχύτητα.

Αφού λοιπόν, το όχημα, ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγείς, δεν είναι ράλλυ, (εάν καθυστερήσεις λίγο ακόμη, πατίνι θα γίνει!), πρέπει να γίνεις αθλητής του στίβου, δηλαδή να τρέξεις μόνος σου. 

Απλώς σου θυμίζω ότι με τα πατίνια, όσο καλός και να είναι κάποιος, θα έρθει η στιγμή που θα γκρεμιστεί! 

Χρόνος στο εσωτερικό της χώρας, υπάρχει ακόμη, γιατί ο λαός περιμένει να δει τι σημαίνει “πρώτη φορά αριστερά”. Λόγω του ότι, είστε πρωτάρηδες, δεν γνωρίζουμε ακόμη τις συνήθειές σας, τι σας αρέσει, τα χούγια σας, με λίγα λόγια.

Για παράδειγμα, δεν ξέραμε με ποιο χορό εκστασιάζεστε. Μάθαμε ότι είναι το πεντοζάλη. Εγώ πάντως, αγαπώ σάμπα και Βραζιλία!

Μας ήταν άγνωστο ότι σας αρέσουν οι αγώνες ταχύτητες, μέχρι που ακούσαμε το στέλεχός σας, κ. Πετράκο, να τονίζει ότι: “…, μόνο με την απειλή της μη πληρωμής της δόσης … άρχισαν να τρέχουν όλοι”.

Δεν είχαμε άποψη για τα σήριαλ που παρακολουθείτε στην τηλεόραση. Είναι προφανές, ότι σας αρέσει, το “Καλημέρα Ζωή” και συγκεκριμένα οι ρόλοι του αστυνόμου Θεοχάρη και του ταξίαρχου Λεβένταγα. Εμπνέουν στελέχη σου, για τις ανακρίσεις, συγνώμη συνεντεύξεις ήθελα να πω, με ερωτήσεις του στυλ “ποιος είστε, που εργάζεστε, πόσων ετών είστε,  έχετε δίπλωμα οδήγησης, πότε περπατήσατε και μιλήσατε για πρώτη φορά, τι φάγατε χθες, γιατί σας αρέσει το κοκορέτσι, στα …  πανηγύρια πηγαίνετε”! 

Επίσης, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιο λαικό άσμα σας ενθουσιάζει. Θα μπορούσα, φίλοι μου να το θέσω και ως κουίζ, αλλά δεν θα σας κρατήσω σε αγωνία.

Στο καρναβάλι της γειτονικής μας πόλης, στην Κοζάνη, η κυρία Ραχήλ, όταν ρωτήθηκε για τον κ. Καμμένο, είπε: “δεν τον ξέρω τον κύριο. Ποιος είναι αυτός. Δεν γνωρίζω κανέναν Καμμένο”.

Επίσης, η αγαπημένη πολλών ελλήνων, η Ζωή με τις ερωτήσεις του στυλ “εσείς ποιος είστε, από ποιο μέσο είστε, …”.

Είναι προφανές ότι ακούτε, Κατερίνα Στανίση και “… δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε, συγνώμη κύριε ποιος είστε”. 

Λοιπόν Αλέξη,

ανέλαβες ένα κόμμα μεταξύ 2 και 3%, το εκτίναξες στο 37%, τους έκανες κυβέρνηση, τους έδωσες αυτοκίνητο (όχι όλους!), είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας, παίζεις μόνος σου για την ώρα στο πολιτικό παιχνίδι (σκέψου να φύγει ο Σαμαράς από την αντιπολίτευση και να αναλάβει η Όλγα Θεά, πάρε μας τα μυαλά!) και … όλα αυτά ταυτόχρονα τα εκμηδενίζεις, επειδή κάθεσαι και ακούς κάτι απίστευτους τύπους και μοναδικές τύπισσες. 

Εδώ ο κόσμος καίγεται, όπως υποστήριξε στενός σου συνεργάτης και εμείς ασχολούμαστε με τις πάσης φύσεως ιδεολογικές εμμονές, διαφόρων τύπων που αγνοούν την θλιβερή πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα.   

Όσο καθυστερείς και δεν γίνεσαι αθλητής του στίβου, το πολιτικό σου κεφάλαιο θα στο μηδενίσει, το ίδιο σου το κόμμα.

Σου υπενθυμίζω, ότι βασική αρχή αυτών που διοικούν, είναι “παίρνω κεφάλια”. Εγώ φίλε μου Αλέξη, δεν κυβερνώ οπότε, μπορώ να αρκεστώ, στο να πάρω μία μερίδα γύρο από όλα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...