Σάββατο 13 Ιουνίου και το αγαπημένο μας τουρνουά ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ έφτασε στο τέλος του. Με τον μικρό και μεγάλο τελικό να μας χαρίζουν μπασκετικές συγκινήσεις και τον διαγωνισμό τριπόντων ενδιάμεσα σαν την ευχαρίστηση νότα της ημέρας.
Ξεκινάμε με τον μικρό τελικό όπου δυο ομάδες γνώριμες μεταξύ τους από τον Β Όμιλο, καθώς διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στην αρχή του τουρνουά με διαφορετικό νικητή αυτή τη φορά. Οι Texas επιβλήθηκαν με το εμφατικό 42 -62 των Μορφεύς και έχουν στα μεταξύ τους παιχνίδια από μια νίκη έκαστος.
Με έναν Νικολαΐδη να μην θέλει να ειναι Texas loser αλλα Texas Winner, με τον Πυρκα να δίνει ταχύτητα και τον Αθανασίου να μοιράζει τάπες , δεν γινόταν να μην κερδίσει η ομάδα . Ο αρχηγός Μπιζετας εμφανώς ικανοποιημένος απένειμε τα εύσημα , και δέχτηκε τα συγχαρητήρια και απο τους αντιπάλους για το σωστό στήσιμο και την κατάκτηση της τρίτης θέσης του τουρνουά .
Οι Μορφες αγνώριστες απο τα πρώτα καλα παιχνίδια στους ομίλους , εμφανίστηκαν άστοχοι και κάτω των περιστάσεων για να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο . Ο Τζιουμακης σκόραρε , ο Τριγωνης και ο Μαυροπουλος πάλευαν στην αμυνα αλλα δεν ήταν αρκετό για να γυρουν την πλάστιγγα υπέρ τους . Τερματίζοντας τέταρτοι στο τουρνουά , με ανάμεικτα συναισθήματα γιατί ίσως περίμεναν κάτι παραπάνω δίνουν ραντεβού για του χρόνου .
ΜΟΡΦΕΣ : Σκουμποπουλος 5(1), Τριγωνης 6, Τζιουμακης 11(1), Μαυροπουλος 4, Ορφανιδης 4, Τζεκος 4, Τόκας 3(1), Κουλης 5.
TEXAS LOSERS : Νικολαιδης 23(2), Αθανασίου 11, Μπιζετας 10(2), Χατζης 9, Πυρκας 7, Γαϊτανίδης 2.
Όλα τα βλέμματα των απανταχού μπασκετόφιλων όμως ήταν στον μεγάλο τελικό . Στην τιτανομαχία μεταξύ των Ατλας και των Παρταλια , όπου βρήκε νικητές τους δεύτερους με σκορ 86-60 .
Τα Παρταλια μπήκαν στο παρκέ με ενα σκοπό , να καθαρίσουν το παιχνίδι απο την αρχή ψαλιδίζοντας τις οποίες ελπίδες των αντιπάλων για κάτι θετικό . Όπερ κι έγενετο , με ενα Τσακίρη να κυριαρχεί σε όλος τους τομείς , καθαρίζοντας τα ριμπάουντ και διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα ! Ο Εμανουηλιδης και ο Κασαπης ελευθερώθηκαν , και ο Δούμας έδειξε για ενα ακόμα παιχνίδι οτι φέτος ήταν το τουρνουά του ! Δίκαια λοιπόν η παρέα του αρχηγού Γεωργοπούλου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια φέτος , όντας η πληρέστερη ομάδα απο ολες τις άλλες και δημιουργεί σιγά σιγά το δικό της κομμάτι στην ιστορία του θεσμού με την δεύτερη κατάκτηση της πρωτιάς .
Άτλαντες ονομα και πραμα !! Δικαιότατα προκρίθηκαν στον τελικό του τουρνουά εξανεμίζοντας κάθε αντίπαλο στο διάβα τους , όπου τελικα υποκλίθηκαν στον ανώτερο αντίπαλο τους . Όλα τα παιδια της ομάδας πάλεψαν , ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά Κοτζαμπασης κλείστηκε καλα , ο Σιστακος με τον του Τούφα προσπάθησαν να σώσουν τις περιστάσεις αλλα στο τελος υπέκυψαν στην κούραση . Άξιοι φιναλίστ του τουρνουά φέτος οι Άτλαντες , δηλώνουν βροντερό παρών για του χρόνου με την πόλη καλη οργάνωση του αρχηγού Καραθανάση να αποδίδει καρπούς .
ΠΑΡΤΑΛΙΑ : Γεωργοπουλος 5, Κωστογλιδης 9, Δούμας 13, Κασαπης 12, Γκιλιόπουλος 6, Τσακίρης 25, Εμανουηλιδης 10, Ζιγρας 6.
ΑΤΛΑΣ : Σιστακος 12, Μπογδαμπειδης 2, Σιασιος 4, Τουφας 10, Κοτζιαμπασης 16, Καραγιανοπουλος 5, Αχτσης 6, Κοζας 5, Καραθανασης , Παπαγιαννης.