NAI στην Ευρώπη από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη

NAI στην Ευρώπη από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη

Ημαθιώτες και Ημαθιώτισσες

 

Φίλες και Φίλοι

 

Η βαριά σκιά του αναγγελθέντος από την Κυβέρνηση δημοψηφίσματος, έχει ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία και απειλεί να γυρίσει τη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω στο παρελθόν.

 

Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν απληροφόρητοι και πανικόβλητοι μέσα σε λίγες μέρες με ένα ξερό ναι ή ένα ξερό όχι για την τύχη των ιδίων και των μελλοντικών γενεών.

 

Αλήθεια, ποιο τελικά είναι το ερώτημα που τίθεται σε αυτό το δημοψήφισμα; Η κυβέρνηση λέει ότι το ερώτημα είναι η αποδοχή ή όχι μίας πρότασης - τελεσίγραφο από τους δανειστές για συμφωνία. Μίας πρότασης όμως, που ούτε την ξέρουμε ακριβώς ποια είναι, ούτε και μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό γι’ αυτήν. Και κυρίως, μίας πρότασης που ΉΔΗ αποσύρθηκε από την πλευρά των δανειστών.

 

Το χειρότερο όμως είναι ότι με κάθε αποτέλεσμα, που θα βγει από το δημοψήφισμα, η χώρα θα βρίσκεται πάλι στο σημείο μηδέν και η κυβέρνηση και πάλι στο απόλυτο τίποτα.

 

Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο κ. Τσίπρας και η μοιραία Κυβέρνησή του, καλούν τον λαό να αποφασίσει αυτός για όσα οι ίδιοι απέτυχαν οικτρά να αποφασίσουν, αν και είχαν την σαφή εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Και ρίχνοντας το μπαλάκι στον κόσμο, τον βάλανε σε μια άκρως διχαστική και εμφύλια λογική, που εύχομαι να μην προκαλέσει άλλα δεινά. Γιατί στο μυαλό τους είχαν και έχουν κρυφή ατζέντα. Την επιστροφή στη δραχμή.

 

Γι’ αυτό και δεν έφεραν ως ερώτημα στο δημοψήφισμα τη δική τους την πρόταση συμφωνίας. Αυτή που φαρδιά πλατιά έφερε την υπογραφή Τσίπρα, ένα νέο, αριστερό αυτή τη φορά μνημόνιο.

 

Δυστυχώς η χώρα μοιάζει πλέον με ένα καράβι που κατευθύνεται ίσια στα βράχια. Με τιναγμένη στον αέρα οικονομία, χρεωκοπημένη μάλιστα από την Τετάρτη, χωρίς τις πολύτιμες επιδοτήσεις της Ε.Ε., με κατεβασμένα ρολά στις τράπεζες, με χιλιάδες Έλληνες στη ουρά των ΑΤΜ, με κάτι παραπάνω από σίγουρο το κούρεμα των καταθέσεων του κόσμου, με μηδενική εμπορική, τουριστική και παραγωγική δραστηριότητα.

 

Μετά την ιστορική ένταξη της Ελλάδας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, έχουμε χρέος έναντι των επόμενων γενεών να μην αφήσουμε τη χώρα να κυλήσει στο χάος.

 

Έστω και αυτήν την ύστατη ώρα, επιβάλλεται εθνική συνεννόηση για να μείνουμε στον Ευρωπαϊκό δρόμο.

 

 

Επιβάλλεται ενότητα όλων των Ελλήνων, πέρα από δογματισμούς, ιδεοληψίες και διχαστικά διλήμματα. Επιβάλλεται ένας καθαρός και δυναμικός αγώνας για να μείνουμε μέσα στην Ευρώπη. Μέσα στο ευρώ. Ένας αγώνας δημοκρατικός, ειρηνικός, μαζικός. Και σε αυτό το δημοψήφισμα, λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...