Αλέξη, δυστυχώς δεν με διαβάζεις!

Αλέξη, δυστυχώς δεν με διαβάζεις!

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

η συμφωνία ολοκληρώθηκε, το νέο μνημόνιο ξεκίνησε, ο πρωθυπουργός μας προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα και οι υπόλοιποι θνητοί προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει “πρώτη φορά αριστερά” και ποια είναι τα νέα πολιτικά ήθη, που έχουν εισρεύσει στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.

Για παράδειγμα, στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχουν οι “έξυπνοι” και οι κουτοί. Αυτοί που “στηρίζουν” την κυβέρνηση, καταψηφίζοντάς τα βασικά νομοσχέδια που θα φέρει, και οι υπόλοιποι οι “γερμανοτσολιάδες” που επιθυμούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της χώρας στηρίζεται στις ψήφους των “δοσιλόγων - προδοτών” και προσπαθεί να διατηρήσει ισορροπίες.

Δηλαδή, ορέ λεβέντες, εσείς θα εισπράττετε την βουλευτική αποζημίωση, επειδή θα στηρίζετε την κυβέρνηση σε νομοσχέδια όπως: “στα μακαρόνια με κιμά πρέπει να βάζουμε τυράκι ή όχι”, “η Μόνικα είναι ελεύθερη ή δεσμευμένη”!

Φίλε, Αλέξη σου θυμίζω ότι:

στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο “και τώρα … αριστερό μνημόνιο”, αναρωτήθηκα: “ Μήπως τελικά ψήφισες ΝΑΙ!”. Και ο Τύπος ένα Ν άφησε να εννοηθεί ότι ήθελες, ένα ναι για να φύγετε!

Επίσης σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο,  “Αλέξη μην ξεχνάς ότι κυβερνάς”, σου τόνιζα:

“είσαι ο προπονητής της ομάδας ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίζεις το σύστημα που θα εφαρμόσεις στο γήπεδο. Οι παίχτες - συνιστώσες που δεν κατανοούν ή δεν μπορούν να εφαρμόσουν το σύστημα, δεν παίζουν. Μένουν εκτός  18άδας και στην πορεία τους αλλάζουμε”.

Αναρωτιέμαι, τι περιμένεις. Προσπαθείς να ισορροπήσεις, ανάμεσα στην παράνοια και στη λογική. Ανάμεσα στη δραχμή και στο ευρώ. Μπορείς να μου εξηγήσεις που ακριβώς θα βρεθεί η ισορροπία, στο δολάριο ή στη λίρα!

“Πηγαίνοντας” προς τα πίσω, συναντάμε το άρθρο με τίτλο “Αλέξη μην ξεχνάς … και να τραγουδάς!”, στο οποίο σου επισήμανα, μεταξύ άλλων: 

“λοιπόν, φίλε μου Αλέξη, ανέλαβες ένα καράβι που προσπαθεί να μην βυθιστεί ή καλύτερα για να γίνουμε της μόδας ανέλαβες μηχανοδηγός σε ένα τρένο που οδεύει σε παλαιές και φθαρμένες ράγες. Για να τα καταφέρεις, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι:

•ένα κράτος καταρρέει πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά…, όταν διοικείται από διάφορες μετριότητες

•η παρακμή και η πτώση ενός λαού είναι η επιτυχημένη συνταγή των ανόητων, των δειλών, των τυχάρπαστων, των ανήθικων…

Επίσης, στο άρθρο μου “ο Αλέξης και … ο ΣΥΡΙΖΑ”, σου τόνιζα:

“Αλέξη, “η ρήξη” που είναι προ των θυρών αφορά το κόμμα σου, το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την “μάχη” πρέπει να γνωρίζεις ότι σχεδόν πάντα το μεγάλο πρόβλημα των αρχηγών είναι το κόμμα τους, το σπίτι τους. Και επίσης η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ και όχι τα στελέχη του (εξαιρέσεις εννοείται ότι υπάρχουν)”.

Σου θυμίζω, Αλέξη, ότι σε άλλο άρθρο με τίτλο “Αλέξη, ο Μπάμπης πρέπει να γίνει φίλος σου!”, τόνιζα ότι:

“το περιβάλλον Αλέξη στην αρχή ήταν “εχθρικό”, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι επειδή ο φίλος μου ο Μπάμπης είχε πλάνο μπι. Είχε δηλαδή σχέδιο και άλλαξε αμέσως τη μουσική και το φαγητό. Για αυτό ο Μπάμπης πρέπει να γίνει και δικός σου φίλος”. 

Τελειώνοντας, επειδή κάποιοι σύντροφοί σου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κ. Σόιμπλε ήταν κοκκινοσκουφίτσα και τώρα έγινε κακός λύκος, σου θυμίζω επίσης ότι σε αρκετά παλαιό άρθρο με τίτλο “συστημική αριστερά”, σημείωνα ότι!

“ένας πολιτικός που πιστεύει ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας σαν τη δική μας δεν είναι παιχνίδι (μονόπολη στη συγκεκριμένη περίπτωση), στα εναλλακτικά σχέδια που θα είχε αναπτύξει, θα περιλάμβανε όλα τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου. Δηλαδή δεν θα είχε μόνο σχέδιο μπι, αλλά θα είχε και σι και ντι και …

Και για να κατανοήσεις με ποιους θα διαπραγματευτείς εσύ και η “παρέα” σου, θα σου παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάννη Πρετεντέρη “Ο Ψυχρός Εμφύλιος”. Στη σελίδα 142 αναφέρεται: «Κάποια στιγμή ο Σόιμπλε πήρε τον λόγο και άρχισε, σε ήρεμο τόνο, να διηγείται μία ιστορία (στον κ. Βενιζέλο) από το παρελθόν. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ήταν υπουργός εσωτερικών στην κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας τη διοικητική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Σε κάθε υπουργικό συμβούλιο έκανε απολογισμό των πραγμάτων, διαπίστωνε ότι πάνε καλά και πρόσθετε “βεβαίως έχουμε και σχέδιο Β”. Κάποια στιγμή ο Κολ τον ρώτησε: “Μα κύριε υπουργέ, αφού όλα εξελίσσονται μια χαρά, γιατί κάνετε λόγο για κάποιο σχέδιο Β; Και ο Σόιμπλε του απάντησε: κύριε Kαγκελάριε, είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα σχέδιο Β και ας μην το χρησιμοποιήσουμε ποτέ”».

Βλέπεις, φίλε Αλέξη, ότι το χοντρό ανθρωπάκι, σου είχε επισημάνει πολύ καιρό πριν, αρκετά πράγματα, ακόμη και πώς να διαπραγματευτείς.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δεν με διαβάζεις. Μάλλον θα φταίει η φωτογραφία μου. 

Θα την αλλάξω και θα βάλω μία άλλη, που κάποτε ήμουν μοντέλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...