Ο

Ο "ΛΑΟΣ" θυμάτι τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

 Πάλι στην επικαιρότητα η ρύθμιση εκλογής δημάρχων με 42% από την πρώτη Κυριακή. Αυτή τη φορά το επανέφερε ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι θετικός αρκεί να συμφωνεί αρχικά η ίδια η Αυτοδιοίκηση.

 Ξεκινούν σιγά-σιγά να εντάσσονται έργα των δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο «Θησέα». Η καθυστέρηση άφησε πίσω πολλούς δήμους και της Ημαθίας, οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία των έργων τους. Ένας λόγος παραπάνω που πλησιάζουν δημοτικές εκλογές.

 Σε αδιέξοδο κατέληξε η συζήτηση για τη διαμόρφωση πρότασης αναφορικά με την τιμή του συμπύρηνου, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας. Το θέμα ετέθη στο τέλος της συνέλευσης και μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πολιτική προβολής και προώθησης της κομπόστας.

 Ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου έργου στη «Σχολή Αριστοτέλους». Μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Πολυδύναμου Εκθεσιακού Κέντρου της Σχολής Αριστοτέλους στα Ισβόρια, χωρίς καθυστέρηση άρχισαν και οι εργασίες κατασκευής του.

 

Πριν 20 χρό­νια 

 Σοβαρό θέμα δημιουργείται από την απόφαση ΣΧΟΠ Ημαθίας, να απορρίψει πρόταση του Δήμου Βέροιας για τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου κάτω από την Εληά προκειμένου να ανεγερθεί εκεί σχολικό συγκρότημα. Πρόκειται για την περιοχή όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει εκεί το κολυμβητήριο και στη συνέχεια ο Δήμος Βέροιας ζήτησε να γίνει τροποποίηση προκειμένου να κτισθεί εκεί σχολείο.

 Με μια πολύ καλή παράσταση («Φιλάργυρος» του Μολιοέρου) από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ξεκίνησε η συνάντηση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο των «Ημαθιώτικων». Έντεκα ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Άλσους Παπάγου τις καλοκαιρινές τους παραστάσεις.

 Στη Νάουσα έχει συσταθεί και λειτουργεί Σύλλογος Γερμανοπαθών Ναούσης και Περιχώρων.

 Μεταξύ των πρώτων σε ποσοστό ανεργίας η πόλη της Νάουσας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιο φθηνά φέτος  αρνιά και κατσίκια

Πιο φθηνά φέτος αρνιά και κατσίκια

Για υποχώρηση της τιμής των αμνοεριφίων κάνει λόγο η...

Έχουν πολλά να προσφέρουν  αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία

Έχουν πολλά να προσφέρουν αρκεί να τους δώσουμε την...

Η ρήση «Τα αγαθά κόποις κτώνται» βρίσκει απόλυτη...

Κυριάκος Θεοδωρίδης: Δηλώνει καθαρά αυτοδιοικητικός και ότι η προτεραιότητα στον πολίτη είναι στάση ζωής

Κυριάκος Θεοδωρίδης: Δηλώνει καθαρά αυτοδιοικητικός...

Ζωντανά στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6 και στην ραδιοφωνική...

Η δικηγόρος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σοφία Ζεϊμπέκη μίλησε ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Η δικηγόρος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σοφία...

Η δικηγόρος Σοφία Ζειμπέκη, που είναι υποψήφια...

Συρμούλα Τζήμα: «…Και μην ξεχνάμε ότι οι σύμβουλοι βγαίνουν την πρώτη Κυριακή!»

Συρμούλα Τζήμα: «…Και μην ξεχνάμε ότι οι σύμβουλοι...

Οι σύμβουλοι βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή και αυτό,...

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Είναι πολύ πιθανό,  ο Μ. Αλέξανδρος να είναι θαμμένος στη Βεργίνα»

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Είναι πολύ πιθανό, ο Μ....

«Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών - Που είναι...

«Μονόδρομος»  για την Γεωργία

«Μονόδρομος» για την Γεωργία

Μία ταμπέλα που σηματοδοτεί τον «μονόδρομο» βρισκόταν...

Καινούργια σημαία στο δικαστικό μέγαρο

Καινούργια σημαία στο δικαστικό μέγαρο

Με ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...