Ο

Ο "ΛΑΟΣ" θυμάτι τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

 Πάλι στην επικαιρότητα η ρύθμιση εκλογής δημάρχων με 42% από την πρώτη Κυριακή. Αυτή τη φορά το επανέφερε ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι θετικός αρκεί να συμφωνεί αρχικά η ίδια η Αυτοδιοίκηση.

 Ξεκινούν σιγά-σιγά να εντάσσονται έργα των δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο «Θησέα». Η καθυστέρηση άφησε πίσω πολλούς δήμους και της Ημαθίας, οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία των έργων τους. Ένας λόγος παραπάνω που πλησιάζουν δημοτικές εκλογές.

 Σε αδιέξοδο κατέληξε η συζήτηση για τη διαμόρφωση πρότασης αναφορικά με την τιμή του συμπύρηνου, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας. Το θέμα ετέθη στο τέλος της συνέλευσης και μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πολιτική προβολής και προώθησης της κομπόστας.

 Ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου έργου στη «Σχολή Αριστοτέλους». Μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Πολυδύναμου Εκθεσιακού Κέντρου της Σχολής Αριστοτέλους στα Ισβόρια, χωρίς καθυστέρηση άρχισαν και οι εργασίες κατασκευής του.

 

Πριν 20 χρό­νια 

 Σοβαρό θέμα δημιουργείται από την απόφαση ΣΧΟΠ Ημαθίας, να απορρίψει πρόταση του Δήμου Βέροιας για τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου κάτω από την Εληά προκειμένου να ανεγερθεί εκεί σχολικό συγκρότημα. Πρόκειται για την περιοχή όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει εκεί το κολυμβητήριο και στη συνέχεια ο Δήμος Βέροιας ζήτησε να γίνει τροποποίηση προκειμένου να κτισθεί εκεί σχολείο.

 Με μια πολύ καλή παράσταση («Φιλάργυρος» του Μολιοέρου) από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ξεκίνησε η συνάντηση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο των «Ημαθιώτικων». Έντεκα ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Άλσους Παπάγου τις καλοκαιρινές τους παραστάσεις.

 Στη Νάουσα έχει συσταθεί και λειτουργεί Σύλλογος Γερμανοπαθών Ναούσης και Περιχώρων.

 Μεταξύ των πρώτων σε ποσοστό ανεργίας η πόλη της Νάουσας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ευχές και πίτα η πρώτη συνεδρίαση του 2019

Με ευχές και πίτα η πρώτη συνεδρίαση του 2019

Πρώτη συνεδρίαση του 2019 χθες για το δημοτικό Συμβούλιο...

Ερωτήσεις-απαντήσεις  από την κυβέρνηση  για τη Συμφωνία,  λίγο πριν την βουλή

Ερωτήσεις-απαντήσεις από την κυβέρνηση για τη...

Δύο ημέρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή και μετά από...

…και διευκρινήσεις για απάτες και πατάτες

…και διευκρινήσεις για απάτες και πατάτες

Δεν μιλούσε για απάτες της διοίκησης, αλλά… για...

Αρκάς. Με καυστικό σκίτσο σχολιάζει τις πολιτικές εξελλίξεις (ΦΩΤΟ)

Αρκάς. Με καυστικό σκίτσο σχολιάζει τις πολιτικές...

Δεν άφησε να περάσουν ασχολίαστα όλα αυτά που...

Αντικαταστάθηκαν τα καλώδια χαλκού με αλουμίνιο  και ανάβουν επιτέλους τα φώτα στη γέφυρα 66

Αντικαταστάθηκαν τα καλώδια χαλκού με αλουμίνιο και...

Αν ήταν πραγματικά τόσο απλό, όσο πληροφορηθήκαμε, τί...

«…Κι ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά» με πρωταγωνίστρια τη Βέροια!

«…Κι ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά» με...

Δύο μήνες ακριβώς κλείνουν σήμερα από την ημέρα που η...

Σε κρίσιμο σημείο η  Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Σε κρίσιμο σημείο η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΕΒΖ από ...

Τον τιμούν οι συνάδελφοί του ως «ευεργέτη  του 2018»

Τον τιμούν οι συνάδελφοί του ως «ευεργέτη του 2018»

Τον συνάδελφό τους, τραπεζικό, συνταξιούχο, Αντώνη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...