Μπαρτζώκας για τα σενάρια κατάργησης της 1ης Μεραρχίας: Στο ίδιο έργο θεατές. Δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά η Ημαθία

Μπαρτζώκας για τα σενάρια κατάργησης της 1ης Μεραρχίας: Στο ίδιο έργο θεατές. Δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά η Ημαθία

Σε φήμες περί κατάργησης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού από τη Βέροια, όπως αναφέρει, απαντά με γραπτή δήλωσή του ο πολιτευτής της Ν.Δ. Τάσος Μπαρτζώκας:

 

Τονίζει:

«Στις 29 Νοεμβρίου 2013 έκλεινε και επίσημα η 100ετής ζωή του Β΄ Σώματος Στρατού, τα 51 χρόνια από αυτά στη Βέροια, μέσα σε κλίμα αγανάκτησης από την τοπική κοινωνία.

Ωστόσο, η 1η Μεραρχία Πεζικού, που μέχρι τότε έδρευε στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, ήρθε να καλύψει το κενό, σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, που άφησε η απομάκρυνση του Β΄ Σώματος Στρατού.

Σε όσους παρακολουθούσαν και παρακολουθούν το θέμα από κοντά, ο μεγαλύτερος φόβος ήταν να μην ξαναζήσουμε την ίδια κατάσταση και στο μέλλον, με την απομάκρυνση της 1ης Μεραρχίας αυτή τη φορά. Δυστυχώς, πληροφορούμαι πως αυτός ο φόβος μπορεί να επιβεβαιωθεί, στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά την απομάκρυνση του Β’ Σ.Σ., των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών, από Βέροια και Νάουσα, την αρχική αδρανοποίηση και, πρόσφατα, κατάργηση της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας, την κατάργηση του Χημείου και την επαπειλούμενη απομάκρυνση του Τελωνείου Βέροιας, μόνο ένα νέο «πλήγμα», αυτό της κατάργησης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, δεν αξίζει στην Ημαθία.

Καλώ κάθε αρμόδιο να ξανασκεφτεί το θέμα, όχι μόνο για λόγους οικονομικούς (που σίγουρα έχουν μεγάλη σημασία), αλλά και εθνικούς, οι οποίοι είναι – φαντάζομαι – ευνόητοι σε όλους. Άλλωστε, το έργο της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για τους πολίτες της Ημαθίας, άλλα και όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πέραν της αυτονόητης σημασίας στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, είναι άρρηκτα συνυφασμένο και με την πολιτική προστασία (κατάσβεση πυρκαγιών, αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, σεισμών κλπ).  

Η Ημαθία, βίωσε και βιώνει με τον πιο έντονο τρόπο την εγκατάλειψη και την απαξίωση. Θα πρέπει επιτέλους να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

 

Επιβάλλεται, η Κυβέρνηση να δει το θέμα πιο προσεχτικά, καθώς η Ημαθία έχει αδικηθεί κατάφωρα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια  Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών  από τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Χρ. Γιαννακάκη

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια ...

-Παράδειγμα προς μίμηση εκτιμούν το μοντέλο της...

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των...

-Συστάσεις στους πολίτες και έκτακτα μέτρα για...

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

 Την μέρα της ανεξαρτησίας των λέξεων,βαριά που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...