Επιστολές. Προπαγάνδα και αλήθεια

Επιστολές. Προπαγάνδα και αλήθεια

Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

θα ήθελα με αυτό μου το σημείωμα να κάνω κοινωνούς ορισμένων σκέψεων μου,  όσους από τους αναγνώστες σας τύχει να το διαβάσουν.

Μία προσπάθεια συνύπαρξης και μελλοντικά πλήρους συνένωσης των λαών της Ευρώπης είναι χείμερα, αν στηρίζεται μόνο σε οικονομικά κίνητρα και δημοσιονομικά οφέλη.

Πρέπει ασφαλώς να έχει και άλλες ισχυρές βάσεις, πρέπει να έχει και την αλληλοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοκατανόηση και τη στοιχειώδη ανοχή για σφάλματα που διαπράχθηκαν ή θα διαπραχθούν στο μέλλον.

Αν λοιπόν οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι σημερινές και μελλοντικές, θέλουν να συμβάλουν στην όσμωση του λαού μας με τους λαούς των εταίρων μας, θα πρέπει αμέσως να αρχίσουν μία προσπάθεια, ώστε να αφαιρέσουν τους παραμορφωτικούς φακούς που του έχουν βάλει, με Γκεμπελικής νοοτροπίας προπαγάνδα, στα διάφοροι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος.

1) Έχει γίνει σχεδόν κοινή πεποίθηση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, ότι «οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας είναι στυγνοί τοκογλύφοι που μας ροφούν το αίμα».

 Η πραγματικότητα είναι ότι σε καμία παράγραφο της συμφωνίας για την ευρωπαϊκή ένωση δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη για δανεισμό μεταξύ των μελών της. Απλώς, όταν μετά από σειρά ετών με υπέρμετρο και εγκληματικό δανεισμό, με κραυγαλέα διαφθορά και καταστρεπτική επιβολή του κομματισμού στο κράτος, φτάσαμε στη χρεοκοπία, οι εταίροι μας υποχρεώθηκαν να επέμβουν για να μας σώσουν. Δηλαδή αγόρασαν ελληνικά ομόλογα που εμείς δεν μπορούσαμε να αποπληρώσουμε από τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές που εισέπρατταν  μέχρι και 10% επιτόκιο και μας χρεώνουν μόνο με 1% περίπου. Να σκεφτούμε ότι το Δ.Ν.Τ. που δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός, αλλά ένα όργανο στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη και έχει σαν καταστατικό σκοπό, με σκληρούς βεβαία όρους, να βοηθάει τα κράτη-μέλη που κάποια στιγμή διέρχονται μία μεγάλη οικονομική κρίση να ορθοποδήσουν,  μας δανείζει με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό που μας χρεώνουν αυτοί που εμείς ονομάζουμε στυγνούς  τοκογλύφους.

2)  «Οι ευρωπαίοι εταίροι κερδίζουν πολλά περισσότερα από εμάς, απ’ ότι εμείς από αυτούς».

Πού μας οδηγεί επιτέλους η προπαγάνδα και ο παραλογισμός;

Στην πραγματικότητα εκτός από τα δισεκατομμύρια που εισέρευσαν στην Ελλάδα από τα διάφορα Μεσογειακά προγράμματα, τα πακέτα Ντελόρ, τις αγροτικές επιδοτήσεις κλπ και είχαν σαν σκοπό την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μας μηχανισμού, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός και που εμείς τα κατασπαταλήσαμε, χωρίς να προσφέρουν σχεδόν τίποτα στο σκοπό για τον οποίο δόθηκαν, ό,τι μεγάλο και εθνωφελές έργο έγινε αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, έγινε κυρίως με την αποφασιστική συμβολή των Ευρωπαίων Εταίρων μας.

Οι μεγάλοι εθνικοί δρόμοι, (Ιόνια οδός, Εγνατία οδός, ο αυτοκινητόδρομος του Αιγαίου), η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, αλλά και χιλιάδες άλλα έργα στην Αθήνα και την Περιφέρεια, όπως ενδεικτικά στο Νομό μας, η επέκταση του Νοσοκομείου, ο κάθετος άξονας της Εγνατίας, σχολικά συγκροτήματα, το Μουσείο της Βεργίνας και άλλα, έγιναν και γίνονται με κύριο χρηματοδότη τους Ευρωπαίους εταίρους μας. 

Αν όλα αυτά τα χρόνια είχαμε έντιμη και ικανή ηγεσία η χώρα μας θα είχε ανέβει πολύ ψηλά στον κατάλογο των ευημερούντων  των λαών της Ευρώπης.

 3)  Και ο πιο επικίνδυνος παραλογισμός.

«Είναι προτιμότερο να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ».

Ας θυμηθούμε αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «την Ελλάδα δεν την βάζω στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά κυρίως για Εθνικούς».

Είναι αυτοκαταστροφικό μία  χώρα που περιβάλλεται από γείτονες που επιβουλεύονται την εδαφική της ακεραιότητα, να θέλει την απομόνωση και να μη συμμετέχει σε μία Ένωση ισχυρών κρατών που της διασφαλίζουν, έστω και μερικώς. 

Πράγματα τόσο απλά και ξεκάθαρα που δεν λέγονται όμως με επιμονή και παρρησία από αυτούς που έχουν υποχρέωση συνεχώς να τα λένε.

Επιτέλους στην αχαλίνωτη προπαγάνδα ας αντιτάξουμε την απλή λογική και την αλήθεια.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

Πάρης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher...

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00, ξεκινά η...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Ιωαννίδης σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Ιωαννίδης σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Δωρεά φαρμάκων και αναλώσιμων ειδών από την εταιρία ORCA PUMPS A.E. στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Δωρεά φαρμάκων και αναλώσιμων ειδών από την εταιρία ORCA...

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Τμήματος Κοινωνικής...

6ο Γυμνάσιο Βέροιας - Σύμπραξη σχολείων:  «Μαθητές ξεναγούν μαθητές»

6ο Γυμνάσιο Βέροιας - Σύμπραξη σχολείων: «Μαθητές...

Μαθητές της Α΄ Τάξης του 6ου Γυμνασίου, με τη συνοδεία...

Έναρξη επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βέροιας

Έναρξη επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι ξεκινά η...

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Πολιούχο της Βεροίας για την εορτή του Αγίου Σωσιπάτρου του Βεροιέως

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Πολιούχο της...

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος...

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας στον Παιδικό Σταθμό Άνω Ζερβοχωρίου

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας στον...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Πυροσβεστικής...

Δυσκολίες στην αποκομιδή των απορριμμάτων τις ημέρες του Πάσχα, λόγω αργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Γιαννιτσών

Δυσκολίες στην αποκομιδή των απορριμμάτων τις ημέρες...

Από τον Δήμο Αλεξάνδρειας γίνεται γνωστό ότι  λόγω των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...