H καταρρέουσα ΕΤΑ έφερε ένταση, για μια ακόμη φορά, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

H καταρρέουσα ΕΤΑ έφερε ένταση, για μια ακόμη φορά, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Απίστευτες στιγμές έντασης, πρωτόγνωρες για το μεταπολιτευτικό τοπίο της Νάουσας, έφερε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 3ης Αυγούστου, της καταρρέουσας δημοτικής επιχείρησης ΕΤΑ Α.Ε, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο «Βέρμιον» του Αγίου Νικολάου, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ φημολογείται ότι η  δημοτική αρχή κινείται για την εξεύρεση λύσης, σε συνεργασία με ιδιώτες.

Τοποθετούμενος ο κ. δήμαρχος στην αρχή της συνεδρίασης, χαρακτήρισε ως ανυπόστατες τις φήμες, λέγοντας ότι οι τελικές αποφάσεις για την τύχη της ΕΤΑ Α.Ε, της οποίας προΐσταται ως πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου, θα ληφθούν μετά την 20η Αυγούστου. «Θέλουμε να δώσουμε σταθερή και μόνιμη λύση στο χρονίζον θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσογιάννης.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Καραμπατζός κατηγόρησε την δημοτική αρχή για ολιγωρία, όταν από τον Απρίλιο διεφάνη  το πρόβλημα με τις επισχέσεις εργασίας, ζητώντας να περιέλθουν στον δήμο οι 30 εργαζόμενοι της ΕΤΑ, αφού το προβλέπει το νομοθετικό καθεστώς.

Αντίθετος στην πώληση της ΕΤΑ στάθηκε και ο κ. Ρίζος της «Κίνησης Πολιτών», ενώ ο κ. Καρτσιούνης από την ΛΑ.Σ ζήτησε να εισαχθεί το θέμα ως επείγον, στην προ ημερησίας διάταξης ατζέντα του δημοτικού συμβουλίου.

Απαντώντας ο κ. Κουτσογιάννης στις τοποθετήσεις της μειοψηφίας, έκανε επίθεση, ειδικά στην ανήκουσα στον ΣΥΡΙΖΑ «Κίνηση Πολιτών» λέγοντας: «Με κατακλύζει η θλίψη και η απογοήτευση για κάποιους  που είναι συνειδητά επαγγελματίες πολιτικοί και ανακαλύπτουν την «Αμερική» καθημερινά.  Η ΕΤΑ είναι απαξιωμένη εδώ και χρόνια. Οι «σύντροφοι» μας πλέον στο μνημόνιο, που βρίσκονται πλέον μετά το πρόγραμμα της «Θεσσαλονίκης;». Πήγαν στην Αθήνα για το θέμα, αλλά τι τους είπε ο υπουργός; Ότι τα 400.000 ευρώ της μισθοδοσίας των υπαλλήλων πρέπει να τα καλύψει ο δήμος. Λυπάμαι που το λέω αλλά ο κόσμος της Νάουσας απαξιώνει τις δημοτικές επιχειρήσεις. Μπορεί να σταθεί μια επιχείρηση, όπως το «Κιόσκι» με 20 ευρώ τζίρο; Έχω την διάθεση να σώσω και όχι να απαξιώσω την ΕΤΑ.Όπως πάνω από όλα είναι ο τόπος μας. Μας κοροϊδεύει ο κ. Καραμπατζός. Επί θητείας του συντάχθηκε μελέτη βιωσιμότητας, η οποία μετά από ένα μήνα κατάρρευσε. Ο λαικισμός συνεχίζεται από αυτούς που σήμερα γίνονται και τιμητές. Κάναμε όλες τις διαδικασίες και η πρόταση μας είναι η μόνη ρεαλιστική. Να έρθετε εσείς κ. Δημησκή να διοικήσετε την ΕΤΑ» είπε ο κ. δήμαρχος, προκαλώντας την έκρηξη του δημοτικού συμβούλου της «Κίνησης Πολιτών» και την απάντηση σε ίδιο, οργισμένο ύφος, του κ. Κουτσογιάννη,  με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για ένα τέταρτο!

 

Εγκρίθηκαν οι υπόγειοι κάδοι στην πόλη της Νάουσας

 

Την έγκριση της πρότασης του δήμου από το «Πράσινο Ταμείο» για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο αστικό κέντρο της Νάουσας ανακοίνωσε στο σώμα ο κ. δήμαρχος.

 

Ασφυκτικό πρόβλημα χώρου στο κοιμητήριο

Ως ασφυκτικό το πρόβλημα της έλλειψης χώρου στο κοιμητήριο της Νάουσας, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, επεσήμανε σε τοποθέτηση του ο κ. Κουτσογιάννης, λέγοντας ότι θα έλθει σε επόμενη συνεδρίαση και αφού υπάρξει εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

 

 

Θετική η εξέλιξη για την μεταφορά των εργαζομένων της πρώην ΤΑΒ στο δήμο

 

Για χρονοτριβή στην μεταφορά των εργαζομένων της πρώην ΤΑΒ ( χιονοδρομικό 3-5 Πηγαδιών) έκανε λόγο ο κ. Λακηνάνος της ΛΑΣ, τονίζοντας ότι πληρώνονται χωρίς να εργάζονται, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου. Απαντώντας του ο κ. δήμαρχος είπε ότι δρομολογούνται θετικές εξελίξεις.

 

Παράταση ενός χρόνου στην μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΤΑΒ στον εκκαθαριστή της

 

Την παράταση ενός χρόνου της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΤΑΒ (ξενοδοχείο, αναβατήρας και εκτάσεις) του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών αποφάσισε κατά πλειοψηφία το σώμα, μετά από σχετική εισήγηση του κ.δημάρχου.

Ο κ.Καραμπατζός είπε ότι δεν είναι κατ΄αρχήν αντίθετος, αλλά το ζήτημα έπρεπε να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο με νομοκανονικά βήματα.

Ο εισηγητής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βασιλείου είπε ότι ο εκκαθαριστής δεν έχει το δικαίωμα διαχείρισης και διοίκησης της ΤΑΒ, ενώ πρέπει να ασχολείται μόνο με πράξεις ολοκλήρωσης της διαδικασίας. «Δεν είναι νόμιμη η παραχώρηση της χρήσης στους εκκαθαριστές,, μόνο αρμόδιο όργανο είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μπίλης ζήτησε από τον κ. δήμαρχο να διευκρινίσει αν η απόφαση αφορά παραχώρηση στον διαχειριστή, ή για ένα ακόμη χρόνο στον υφιστάμενο ενοικιαστή.

Απαντώντας ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι έχει δώσει προθεσμία στον εκκαθαριστή για την ολοκλήρωση της έκθεσης του μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου και ότι αυτή θα ολοκληρωθεί, είτε δοθούν, είτε όχι στοιχεία  από την προηγούμενη διοίκηση, επί θητείας Καραμπατζού. «Θέλουμε να υπάρξει το κατάλληλο χρονικό πλαίσιο, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη λειτουργία του χιονοδρομικού, επ΄ωφελεία και της αγοράς της Νάουσας» τόνισε ο κ. δήμαρχος.

 

Νέος κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων

 

Το νέο κανονισμό λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Νάουσας έφερε προς έγκριση στο σώμα ο αντιδήμαρχος κ. Μάντσιος, ο οποίος τόνισε ότι σε αυτόν ενσωματώθηκαν οι απόψεις και οι παρατηρήσεις των φορέων ( έμποροι, επαγγελματίες, καφέ, εστίαση).

Ο κ. Κουτσογιάννης απαντώντας σε ερωτήσεις των κ.κ Μπίλη και Βαδόλα για το πρόβλημα του ωραρίου των φορτοεκφορτώσεων και του ελέγχου των παραβατών του κανονισμού, τόνισε ότι αυτό θα γίνει από την ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τον δήμο. Για τις ώρες φορτοεκφόρτωσης τόνισε ότι θα είναι συγκεκριμένες, ενώ θα ελεγχθεί η παράνομη στάθμευση στα συγκεκριμένα σημεία.

Ο κ. δήμαρχος είπε ότι με την δημιουργία χώρου στάθμευσης στο κτίριο της «Βέτλανς» θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Θα γίνει ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραβρεθούν και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Νάουσας, για να μας παρουσιάσουν την μελέτη που πραγματοποίησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην κίνηση τους στην πόλη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εφ΄όσον θέλουμε μια πόλη ανθρώπινη, όμορφη και καθαρή πρέπει να βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουτσογιάννης.

 

Στην βοήθεια όλων των παρατάξεων στην υλοποίηση του κανονισμού, στάθηκε ο κ. Ρίζος.

 

Ναι στην πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της Μ. Αλεξάνδρου

 

 

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας για το, ήδη εφαρμοζόμενο, πιλοτικό κλείσιμο της "βόλτας" της Νάουσας (Μ. Αλεξάνδρου), τα παρασκευοσαββατοκύριακα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Η διακοπή της κυκλοφορίας, με πρόσβαση όμως στα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά, θα γίνεται Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, ενώ την Κυριακή, με πρόταση των καφέ της περιοχής, από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 2,30 το μεσημέρι. Η "βόλτα" θα ξεκινάει από την πύλη του πάρκου, μέχρι την πύλη των κηπουρών.

 

Νέο ωράριο λειτουργίας της δημοτικής βιβλιοθήκης

 

Νέο ωράριο λειτουργίας της δημοτικής βιβλιοθήκης, η οποία έχει μια και μοναδική βιβλιοθηκονόμο έφερε προς ψήφιση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μάντσιος.

Το ωράριο έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση του μαθητικού της κοινού και έχει ως εξής:

Δευτέρα 14-20, Τρίτη 10-18, Τετάρτη 14-20, Πέμπτη 10-18, Παρασκευή 14-20 και Σάββατο 10-13,30.

Όπως τόνισε ο κ. Μάντσιος ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί 300 τόμοι που υπάρχουν στην βιβλιοθήκη.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...