Μερικές επισημάνσεις!

Μερικές επισημάνσεις!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

οι διακοπές, για όσους πήγαν, ολοκληρωθήκανε, τα κεφάλια μέσα, επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα και για να μην πλήξουμε, … εκλογές. 

Φίλε μου Αλέξη, 

με αποκλειστικές πληροφορίες που έχω, έμαθα ότι “πληγώθηκες”, που σε αποκάλεσε ψευτράκο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αλήθεια είναι πως εάν ο κ. Μειμαράκης διάβαζε τον Βελέντζα και τα παραμυθάκια του, θα σε έλεγε “Πινόκιο”. 

Η διαφωνία που θα υπήρχε θα ήταν μόνο στο μέγεθος της μύτης. 

Είναι δυνατόν ρε Αλέξη, στο διάγγελμά σου στον ελληνικό λαό να υποστηρίζεις:

“ Εσείς, με την ψήφο σας, θα αποφανθείτε αν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τις προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν τα σημερινά αδιέξοδα, να ανακάμψει η οικονομία, να μπούμε επιτέλους στη διαδικασία της απαλλαγής από τα μνημόνια και τη σκληρότητα που αυτά συνεπάγονται”.

Δηλαδή, με λίγα λόγια θέλεις να ξαναψηφιστείς για να καταργήσεις τα μνημόνια. Είσαι αδιόρθωτος ή μου φαίνεται.

Και συνεχίζεις : “ Εσείς, με την ψήφο σας, θα αποφανθείτε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δύσκολο αλλά επιτέλους ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας”.

Ουσιαστικά, ζητάς την ψήφο μας, γιατί ισχυρίζεσαι ότι μπορείς να εφαρμόσεις καλύτερα το μνημόνιο που φέρει την υπογραφή σου. Τη μνημονιάρα, που λέει και ο Άδωνις! 

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματός σου, τόνισες: “ Πιστεύω ότι τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα, εγκλωβισμένοι στη μέγγενη της διαπραγμάτευσης. Θα ζητήσω την ψήφο του ελληνικού λαού, για να κυβερνήσουμε και να ξεδιπλώσουμε όλες τις πλευρές του κυβερνητικού μας προγράμματος”.

Συμφωνώ μαζί σου. Έφθασε η ώρα να πιαστούμε χεράκι-χεράκι και να κάνουμε ρομαντικούς περιπάτους, στο πεδίο του Άρεως, για να απολαύσουμε τις όμορφες μέρες μας, παρέα με το κυβερνητικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!

Σε άλλο σημείο υποστήριξες: “ σήμερα αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά, με την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 23 δις ευρώ και την πληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό”.

Απλά να σου υπενθυμίσω, ότι από τα 23 δις ευρώ, τα 22 φύγανε κατευθείαν για το εξωτερικό και για το εσωτερικό της χώρας έμεινε, 1 δις, με το οποίο θα πρέπει η  οικονομία να αναπνεύσει, η αγορά να εξομαλυνθεί, οι τράπεζες να βρουν σιγά- σιγά τον κανονικό τους ρυθμό.

Στην αρχή του διαγγέλματός σου, τόνισες με εθνική υπερηφάνεια: “ Η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές υπήρξε μια μεγάλη δοκιμασία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα. Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα, η πιστωτική ασφυξία, οδήγησαν σε μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Όλοι τη ζήσαμε”.

Αυτό που ζήσαμε Αλέξη, ήταν ένας “απίστευτος τύπος”, να βολτάρει στο εξωτερικό φορώντας χαβανέζικα πουκάμισα και να δίνει συνεντεύξεις και να υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα διαλύσει την Ευρώπη.

Και μια που ήρθε η κουβέντα στον κ. Βαρουφάκη, δεν ενημέρωσε κανείς την κ. Νικολούλη, ότι το δεύτερο “ν”, βρέθηκε, το έχω πάρει εγώ και έχω πλέον τρία ν. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους τις έρευνες!

Συνεχίζοντας, τόνισες: “δεν πετύχαμε τη συμφωνία που προσδοκούσαμε πριν τις εκλογές του Γενάρη. Δεν αντιμετωπίσαμε όμως και την αντίδραση που υπολογίζαμε. Σε αυτή τη μάχη κάναμε υποχωρήσεις”.

Δηλαδή, Αλέξη, τι περίμενες για να καταλάβω. Θα ερχόταν η καγκελάριος και θα έλεγε: “ρε για δες ένα ομορφόπαιδο”, ή ο κ. Σόιμπλε θα σε υποδεχότανε λέγοντας: “γεια σου φιλαράκι, τι χαμπάρια”!

Και συνεχίζοντας: “ … έχουμε ήδη αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε πολλά. Θυμηθείτε μόνο ποια ήταν η θέση των εταίρων πριν από αυτή τη συμφωνία: Πεντάμηνη παράταση του προηγούμενου προγράμματος, πλήρης εφαρμογή των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και μετά νέα προαπαιτούμενα”.

Απλώς για την ιστορία να σου θυμίσω, ότι οι εταίροι, επιθυμούσαν την τελική αξιολόγηση, και προαπαιτούμενα, γύρω στα δύο δις, και η χώρα να έφευγε από τα μνημόνια.

Εσύ, πέτυχες να φέρεις ένα νέο μνημόνιο, το χειρότερο (λες και έχει σημασία), και μέτρα που θα αγγίξουν τα 14 δις. Επίσης να σου θυμίσω, ότι θεωρούν μονομερείς ενέργειες, ότι ψήφισες, χωρίς να τους ρωτήσεις.

Και βέβαια επειδή ξεχνάς γρήγορα, να φρεσκάρω τον σκληρό σου δίσκο, τη μνήμη σου ήθελα να πω.

“μας προετοιμάζουν, για παράταση του μνημονίου, που σημαίνει παράταση της κοινωνικής δυστυχίας”, “η αλήθεια είναι μία. Η τρόικα δεν ήρθε για να εξασφαλίσει, ότι θα πάρουν πίσω οι δανειστές τα λεφτά τους, η τρόικα ήλθε για να εξασφαλίσει ότι η δήθεν έκτακτη βαρβαρότητα, θα παγιωθεί ως μόνιμο καθεστώς, για δεκαετίες. Στόχος τους, δεν είναι τα δανεικά. Στόχος τους, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες (μας έβαζες και δύσκολες λέξεις!), στόχος τους είναι ο δημόσιος πλούτος, …”  και ολοκλήρωνες τις μεγαλοστομίες σου λέγοντας: “ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα μέτρα και τα τετελεσμένα εις βάρος του ελληνικού λαού, που προετοιμάζονται αν υπογράψουν και να επιβάλλουν, γιατί αυτά τα νέα μέτρα, φίλες και φίλοι είναι πέρα για πέρα άδικα, αναποτελεσματικά, θα φέρουν τα χειρότερα αποτελέσματα, είναι εκβιαστικά και τιμωρητικά…”.

Όσο για εμάς, φίλοι μου, αφού ο πρωθυπουργός, μας ζήτησε “ να κρατήσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές, την Ελλάδα και τη δημοκρατία στα χέρια μας. Και να τη σηκώσουμε ψηλά”.

προτείνω για να έχουμε ένα όμορφο σαββατοκύριακο, να ακούσουμε Μιχάλη Χατζηγιάννη και “χέρια ψηλά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...