Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με τους φορείς των δημόσιων συγκοινωνιών της Π.Ε.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με τους φορείς των δημόσιων συγκοινωνιών της Π.Ε.

Συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Ημαθίας Α.Ε κ.Συμεωνίδη, τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε κ.Παυλίδη και τον αντιπρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ Νάουσας κ.Τσιακίρη. 

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Ημαθίας, αφορούσε τον συντονισμό των ενεργειών, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, για την μεταφορά των μαθητών της Ημαθίας.

Οι πρόεδροι των φορέων των δημόσιων συγκοινωνιών της Περιφερειακής μας Ενότητας ευχαρίστησαν τον κ.Καλαϊτζίδη για το συνεχές ενδιαφέρον του και τον συντονισμό που επιδεικνύει, στην επίλυση όλων των ζητημάτων, με στόχο την ασφαλή μεταφορά του μαθητικού πληθυσμού, επισημαίνοντας του ότι,  με πρωτοβουλία τους θα ξεκινήσουν τις σχολικές μεταφορές από την 11η Σεπτεμβρίου, χωρίς προαπαιτούμενα και με μόνο γνώμονα την απρόσκοπτη διακίνηση των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από τις σχολικές τους μονάδες, προς τα σπίτια τους.

Σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της συνάντησης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ Συμεωνίδη, Παυλίδη και Τσιακίρη για το παρεχόμενο έργο τους προς την μαθητική κοινότητα  και τους πολίτες της Ημαθίας, τόνισε τα εξής: 

« Σήμερα οι φορείς των δημόσιων συγκοινωνιών του τόπου μας απέδειξαν, για μια ακόμη φορά  στην πράξη τις καλές τους προθέσεις, ως προς την μεταφορά των μαθητών, χωρίς να προτάσσουν το οικονομικό κόστος της αποπληρωμής τους από την κεντρική διοίκηση και με ρίσκο τη μη πληρωμή των δρομολογίων, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς η απελθούσα κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες τον περασμένο Ιανουάριο, διατήρησε την απαράδεκτη ΚΥΑ, η οποία αντί να επιλύσει, επιδείνωσε τα προβλήματα στην ασφαλή διακίνηση των μαθητών όλης της χώρας. Διαχρονικά η κεντρική διοίκηση έχει καταστήσει την δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση απλό διεκπεραιωτή μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας και αποδέκτη παραπόνων, γονέων και μαθητών, ενώ αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι  εκάστοτε κυβερνήσεις. Θεωρώ ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με υπευθυνότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...