Η “εξάδα” στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας παρουσιάστηκε χθες στη Βέροια Δ. Χαμπίδης: “Πρέπει με τα νέα δεδομένα να ξαναπάρουμε την κυβέρνηση για να πάει η Ελλάδα μπροστά”

Η “εξάδα” στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας παρουσιάστηκε χθες στη Βέροια Δ. Χαμπίδης: “Πρέπει με τα νέα δεδομένα να ξαναπάρουμε την κυβέρνηση για να πάει η Ελλάδα μπροστά”

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στην Εληά με συντονιστές τον  υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου Τάσο Κωστόπουλο  και τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Δ. Χαμπίδη. Ο κ. Κωστόπουλος καλωσόρισε και παρουσίασε τους υποψήφιους με τη σειρά που είχαν εκλεγεί στις περασμένες εκλογές. Όπως είπε ο κ. Χαμπίδης οι εκλογές γίνονται επειδή η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη, άρα η συνταγματική λύση ήταν να απευθυνθεί εκ νέου στο λαό για να επιβεβαιώσει την εντολή του και να μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθεια με ένα άλλο πρόγραμμα που καθορίζει η συμφωνία στο πλαίσιο που υπογράφηκε. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να συνεχίσει ουσιαστικά την προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να κριθεί ως κυβέρνηση γι’ αυτό ζήτησε και εκλογές. «Πρέπει με τα νέα δεδομένα να ξαναπάρουμε την κυβέρνηση για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε δείγματα της άλλης πολιτικής σε θέματα δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ανάδειξης σκανδάλων και είναι ευκαιρία να ξαναβαπτιστούμε με την ελληνική ψήφο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια απέναντι στο παλαιό σύστημα και τη διαφθορά».

 Σύμφωνα λοιπόν με τη σειρά ψήφων στις προηγούμενες εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στελεχώνουν οι: Φρόσω Καρασαρλίδου (επιχειρηματίας) , Γιώργος  Ουρσουζίδης (πολιτικός μηχανικός), Χρήστος Αντωνίου (οικονομολόγος), Εφη Παπαγιαννούλη (πολιτικός μηχανικός), Δημήτρης Τσιάνος (κτηνοτρόφος, πρόεδρος Νέων Αγροτών) και Μαριάνθη Τουτουντζίδου (εκπαιδευτικός, υπεύθυνη του κοινωνικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας).

Οι υποψήφιοι

Στη συνέχεια πήραν το λόγο με τη σειρά που παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

 Φρ. Καρασαρλίδου: «Είμαστε ξανά μαζί για τη νέα αναμέτρηση όμως τώρα είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα με νέο διακύβευμα. Οι εκλογές ήταν αναπόφευκτες και επιβεβλημένες λόγω της νέας πραγματικότητας που προέκυψε από την συμφωνία με τους δανειστές και την αποχώρηση πολλών βουλευτών του κόμματος. Επρεπε να γίνουν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ μια νέα στήριξη από τον λαό που θα κρίνει ποιος είναι άξιος να τον κυβερνήσει. Δώσαμε σκληρή μάχη με την διαπραγμάτευση η οποία ήταν μια μεγάλη δοκιμασία. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλαμε και προσδοκούσαμε αλλά δεν είχαμε υπολογίσει την αντίδραση που θα συναντούσαμε. Ωστόσο με τα δεδομένα αυτά ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει, αποφεύγοντας μια άτακτη αποχώρηση από την Ε.Ε. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλλά θα δώσουμε μάχη για να απαλυνθούν οι δεσμευτικές επιπτώσεις σε κάποιους πολίτες όπως είναι οι επαγγελματίες και οι αγρότες».

Η κ. Καρασαρλίδου αναφέρθηκε και στα θετικά του επτάμηνου που πέρασε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, το άνοιγμα της ΕΡΤ, η κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και οι προσεχείς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Οσον αφορά την Ημαθία είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε καθημερινή μάχη για τα προβλήματα κυρίως της υγείας αλλά και την επαναλειτουργία της ΕΒΖ και έκανε αγώνα για το θέμα της φορολογίας των αγροτών το οποίο μένει ανοιχτό αλλά και για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής.

Γ. Ουρσουζίδης: «Δόθηκε μάχη μέσα από την οποία προέκυψε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, που είναι το χρέος, το οποίο έγινε διεθνές θέμα και τον Οκτώβριο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ή για κούρεμα ή για επιμήκυνση ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης. Το ελληνικό χρέος είναι παρωνυχίδα σε σχέση με αυτό των άλλων χωρών της Ευρώπης. Η συμμετοχή μου έχει να κάνει με την διεκπεραίωση  κάποιων ζητημάτων που αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρούσαν καθόλου, όπως το χρέος , οι αποζημιώσεις, η ιθαγένεια, το μεταναστευτικό κ.α.»

Χρήστος Αντωνίου: «Θεωρώ σαν μια συνέχεια της πολιτικής μου δράσης την εκ νέου υποψηφιότητά μου. Για τις εκλογές πρέπει να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό και να δούμε τι στόχους βάζουμε από εδώ και πέρα. Είχαμε ένα πρόγραμμα κατάργησης μνημονίων αλλά με την διαπραγμάτευση, αυτό μετατοπίστηκε και έγινε βουνό προβλημάτων από τους δανειστές και τις υπογεγραμμένες  ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσεις, ενώ έπρεπε να καλύψουμε και τις κοινωνικές ανάγκες του λαού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ώριμη να αποδεχτεί τη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού και έτσι δημιουργήσαμε ρήγματα με αποτέλεσμα να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια τιμωρητική στάση απέναντί μας. Ελπίζουμε σε μιαν άλλη Ευρώπη με άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς. Κάναμε έναν συμβιβασμό, υπογράψαμε  μια συμφωνία, αλλά δεν είναι η χειρότερη. Έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τις ακραίες θέσεις της και να πάμε σε μια ανάπτυξη με βάση την παραγωγή και όχι τις υπηρεσίες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός  θα δώσει την εντολή σε μας και όχι σ’ αυτούς που σαράντα χρόνια λειτουργούν στο ίδιο μοτίβο”.

Εύη Παπαγιαννούλη: «Πρωταρχικό ζήτημα είναι  η ανάπτυξη. Αντιπαραβάλλοντας το περσινό πρόγραμμα στον τομέα της ανάπτυξης προχωρήσαμε και αποκαταστήσαμε αδικίες ενώ διευκολύναμε όσους κινδύνευαν από χρέη και πτώχευση. Τώρα πρέπει να παλέψουμε εκτός από την αναδιάρθρωση του χρέους, την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη, την αλλαγή στην δεοντολογία των τραπεζών αλλά και στο ΤΑΙΠΕΔ με αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Θεωρούμε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να το κάνει ιδεολογικά αλλά και πρακτικά. Όπως κάναμε παρεμβάσεις και σε θέματα γραφειοκρατίας, διαπλοκής και φοροδιαφυγής που βόλευαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στόχος είναι επιπλέον η ενίσχυση και ο προσανατολισμός της αγροτικής οικονομίας καθώς και της κοινωνικής οικονομίας. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται χέρια καθαρά και διακυβέρνηση προς όφελος των αδύναμων πολιτών».

Δ. Τσιάνος: «Ως νεότερο μέλος μαθαίνω συνέχεια στον αγροτικό χώρο και βιώνω τα προβλήματα αλλά και την αγωνία για την ανάδειξη του αγροτικού κλάδου. Καίριο θέμα είναι το φορολογικό για το οποίο όμως δεν ευθύνεται αυτή η κυβέρνηση. Τα ελαφρυντικά και αντισταθμιστικά στοιχεία είναι πάρα πολλά στο αγροτικό, εάν βγάλουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Είναι τα πρώτα προβλήματα που θα επιλυθούν στον τομέα αυτό που αφορά στους κατά επάγγελμα αγρότες. Το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρό και γι’ αυτό χρειάζεται  αυτοδυναμία για να αποδείξει τι έχει διάθεση να κάνει για να βοηθήσει το λαό».

Μαριάνθη Τουτουντζίδου: Αναφέρθηκε στις σχέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης και την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, με χιλιάδες ωφελούμενους.  «Και στην Ημαθία ενεργοποιήθηκε το ταμείο κοινωνικής βοήθειας με την εμπλοκή και της ίδιας της κοινωνίας, με τις ομάδες αλληλεγγύης οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με την εξαγγελία του κ. Τσίπρα ώστε να βρίσκονται νέοι πόροι για να καλύπτουν νέες ανάγκες. Αλλά και το Υπουργείο βοήθησε μέσω της διανομής αγροτικών προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες αλλά και με την συνεργασία του με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και της προστασίας της στέγης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμούς με την κοινωνία που την θέλει αφυπνισμένη και ενεργή. Εργασία, υγεία, παιδεία, πολιτισμός είναι το μεγάλο στοίχημα της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων και απαντήσεις από τους υποψήφιους. 

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...