Στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα έλλειψης  αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Βέροιας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Βέροιας

Την άμεση επίσκεψη του δημάρχου Βέροιας με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Χατζηαθανασίου και τον γιατρό δημοτικό σύμβουλο κ. Κούτρα στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κύρκο και αμέσως μετά στον υπουργό Υγείας, όταν αυτός αναλάβει, πρότεινε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στη διάρκεια του εκτάκτου θέματος που μπήκε από γιατρούς στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας με αφορμή την έλλειψη αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο Βέροιας. «Αρκεί να αποδώσουν οι κινήσεις μας», σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι δεν άνοιξε μύτη παρά τα 7-8 έγγραφα της διοίκησης του νοσοκομείου προς την 3η ΥΠΕ που είναι απολύτως ενήμερη. Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε επίσης λόγο για άμεση λύση με τη συνεφημέρευση με το νοσοκομείο Νάουσας, να τα βρουν τα νοσοκομεία μεταξύ τους.

Για το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγου από τη μονάδα Βέροιας του νοσοκομείου Ημαθίας ενημέρωσαν νωρίτερα το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας οι γιατροί κ.κ. Πετρίδης και Παπαζήσης, διευθυντής ορθοπεδικής και τομεάρχης χειρουργικού και διευθυντής οφθαλμολογικής αντιστοίχως, ζητώντας τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου στο αίτημά τους.

«Παραπαίει το νοσοκομείο εδώ και καιρό. Βασικές ειδικότητες λείπουν. Πολιτικές σκοπιμότητες υπάρχουν και δεν αναλαμβάνονται οι πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν λύσεις, αλλά κωλυόμαστε στη γραφειοκρατία και το υπουργείο», σημείωσε ο κ. Πετρίδης, αναφερόμενος κυρίως στην έλλειψη ενός αναισθησιολόγου. «Μόνο με δύο αναισθησιολόγους δουλεύουμε ανά 15 μέρες τον μήνα, κάτι που είναι απάνθρωπο και έχουμε πρόβλημα στα χειρουργεία. Καλούνται να καλύψουν τη Βέροια και τον νομό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω είναι οι προσπάθειες της διοικήτριας κ. Μπούρτσου. Πρέπει να κρατήσουμε την καρδιά του νοσοκομείου και τα χειρουργεία του. Το νοσοκομείο έδωσε εξετάσεις στα τροχαία της Εγνατίας και πέτυχε. Παρακαλάμε τους διοικητές να μας στείλουν από άλλες πόλεις, αλλά με αρνητικές απαντήσεις. Τρεις αναισθησιολόγοι είναι στη Νάουσα, δύο στη Βέροια. Ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ η συνένωση των νοσοκομείων. Αυτόνομη και ξεχωριστή παραμένει η λειτουργία τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε ότι το νοσοκομείο που κτίζεται (επέκταση) θα είναι χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, αφού δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς αυτό.

«Άμεση είναι η προτεραιότητα για τις ανάγκες της εφημέρευσης, αλλά και για μόνιμους διορισμούς. Είναι καλό, αλλά και κακό που έχουμε δύο νοσοκομεία στον νομό, σαν να έχουμε δύο κουτσά άλογα, την ώρα που το ένα θα μπορούσε να γίνει πρώτο σε λειτουργία. Πρέπει να εξετάσουμε τη λειτουργία του συστήματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαζήσης, ζητώντας επειγόντως δύο επικουρικούς αναισθησιολόγους στο νοσοκομείο Βέροιας.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε λίγο αργότερα ότι το αναισθησιολογικό είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού δεν μπορεί να βγει τακτική λίστα χειρουργείου. «Υπάρχει πρόβλημα και στην ουρολογική και τη μαιευτική, αλλά και στην οφθαλμιατρική και άλλες κλινικές αργότερα, αφού υπάρχουν ελλείψεις», σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης. Επίσης ενημέρωσε για την επίσκεψη της βουλευτίνας Φρόσως Καρασαρλίδου τη Δευτέρα και τη σύσκεψη που αποφασίστηκε να γίνει σύντομα με τους δημάρχους Βέροιας και Νάουσας για την καλή λειτουργία των δύο νοσοκομείων. «Ή θα πρέπει να κλείσει το ένα νοσοκομείο ή θα πρέπει να μεταφερθούν οι γιατροί του ενός στο άλλο ή να έχουμε εναλλασσόμενες εφημερίες», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι αποφάσεις θα παρθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα ούτε το ένα νοσοκομείο ούτε το άλλο μπορούν να σταθούν.

 

Τοποθετήσεις συμβούλων

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, στην κατεύθυνση της ανάγκης πίεσης για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Ν. Μπέκης. Η άρτια εξυπηρέτηση όλων των νοσοκομείων να είναι το ζητούμενο, όχι κλείσιμο και μετακινήσεις γιατρών. Να ζητήσουμε μόνιμες προσλήψεις γιατρών.

Γ. Γουλτίδης. Να κλείσουμε και το δημαρχείο αν χρειαστεί. Να θέσει άμεσα ο δήμαρχος το θέμα στον υπουργό και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Ζ. Πατσίκας. Να ενημερωθούν οι βουλευτές και να μας πουν τι έχουν κάνει.

Χρ. Κούτρας. Το νοσοκομείο Νάουσας ανακαινίστηκε και έχει τα πιο σύγχρονα χειρουργεία. Αντί να αναπτυχθεί όπως λέγαμε, λέμε τώρα να το κλείσουμε; Δεν έχει πολλά νοσηλευτικά κρεβάτια η επέκταση του νοσοκομείου Βέροιας. Το Πάσχα του 2016 θα τελείωνε χωρίς τα capital control. Πάμε τώρα έξι μήνες πίσω. Σύγχρονα τα επείγοντα, τα καλύτερα σε επαρχιακό νοσοκομείο. Απόφαση της 3ης ΥΠΕ η λειτουργία των δύο νοσοκομείων, με τελική πολιτική απόφαση του υπουργού. Προσλήψεις γιατρών χρειάζονται για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς. Οι δήμαρχοι με τους βουλευτές και αντιπεριφερειάρχη να επισκεφθούν την 3η ΥΠΕ και από εκεί στο υπουργείο.

Μ. Παπαϊωάννου. Χάνουμε χρόνο με τους βουλευτές. Άμεση κινητοποίηση. Κινδυνεύουν ζωές.

Αθ. Αποστολόπουλος. Τριμελής επιτροπή να ενημερωθεί και να κάνει συναντήσεις με ΥΠΕ και υπουργείο.

Αντ. Καγκελίδης. Ανεπίτρεπτο να έχεις χειρουργούς και όχι αναισθησιολόγους. Δυναμική να είναι η κινητοποίηση. Ένα νοσοκομείο να αναπτυχθεί στην Ημαθία.

Μιχαηλίδου (αναισθησιολόγος νοσοκομείου Βέροιας).  Άμεσο το πρόβλημα. Θα θέλαμε στελέχωση και των δύο νοσοκομείων. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Παρέμεινε τρεις μέρες στο νοσοκομείο επειδή δεν βρισκόταν γιατρός. Θα κινδυνεύσουν ζωές. Δεν μπορούμε να γίνουμε χίλια κομμάτια. Βοηθήστε μας να ακουστεί η φωνή μας. Η μόνη εφικτή και άμεση λύση αυτή τη στιγμή η συνεφημέρευση των δύο νοσοκομείων, έστω και για λίγο. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις επόμενες μέρες.

Π. Τσαπαρόπουλος. Συνεννόηση με τη Νάουσα και άμεσες προσλήψεις επικουρικών.

Τ. Χατζηαθανασίου. Από τη δεκαετία του 1980 το πρόβλημα της υποστελέχωσης στα νοσοκομεία. Από τότε τέθηκε το ζήτημα. Ένα νοσοκομείο πρέπει να υπάρχει. Κέντρο εφημερίας στη Βέροια λύνει το πρόβλημα προσωρινά. Να στελεχωθεί όποιο νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 19/4 έως 26/4

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας και στον...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ  Ενημέρωση μελών  για απαγόρευση αλιείας στους  ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ενημέρωση...

Γνωστοποιείται στα μέλη του συλλόγου και τους...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων...

Χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο...

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας...

 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός και ο...

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της Δ.ΥΠ.Α. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Βέροιας

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του...

Επίσκεψη διαδραστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν, για...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81...

Έφυγε από τη ζωή  και κηδεύεται την Παρασκευή 19...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...