Δεν είσαι κόμμα, είσαι σε κώμα!

Δεν είσαι κόμμα, είσαι σε κώμα!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

την Τρίτη που μας πέρασε ήμουν μπροστά στο Δημαρχείο και παρατηρούσα την τοποθέτηση της εξέδρας, όταν κάποιος από εσάς, που με διαβάζει και με αγαπά, μου λέει: “θα είσαι και εσύ, πάνω στην εξέδρα”; 

Στην ερώτησή μου, πως σκέφθηκε κάτι τέτοιο, μου απάντησε: “επειδή η εξέδρα είναι διπλή, από τις άλλες φορές, υπέθεσα, για να χωρέσεις!”

 

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αναρωτήθηκα για τις διαστάσεις της, αλλά η απορία μου έλαβε τέλος όταν πληροφορήθηκα ποιος θα έρθει  να τιμήσει την πόλη μας που εορτάζει.

Θα μας επισκεφθεί, ο Βαγγέλας και πρέπει να χωρέσει η μουστάκα του, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: “είναι τρέλα, είναι τρέλα η μουστάκα του Βαγγέλα!”

Επίσης, την εβδομάδα που μας πέρασε, μου λύθηκε και μία άλλη απορία που είχα εδώ και καιρό. Εντάξει, ο Αλέξης γνωρίζουμε ότι ομιλεί την αγγλική, ο Βαγγέλας όμως τι; 

Σας πληροφορώ ότι ομιλεί την Γαλλική και μάλιστα απταίστως. Εισήλθε σε μία συνεδρίαση του κόμματός του και άρχισε τα γνωστά σε όλους μας … γαλλικά. 

Να δω την μουστάκα να επισκεφθεί το Παρίσι και να εισέλθει στα Ηλύσια Πεδία και τι στον κόσμο!

 

Το κώμα (και όχι κόμμα) της ΝΔ, φίλοι μου, ζει ιστορικές στιγμές. 

 

Ευάγγελε, για να μην έρθει η στιγμή και πιεις το ποτό που ονομάζεται  “Καληνύχτα, Βαγγέλη μου, και όνειρα γλυκά!”, θα έπρεπε να παραιτηθείς και να μη δεχθείς να παίξεις το παιχνίδι των δεινοσαύρων, τερατοσαύρων και λοιπών σαυρών, της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης (εδώ γελάμε!).

Είναι προφανές ότι σε χρησιμοποιούνε. 

Επειδή τα διάφορα τέκνα των γνωστών βαρόνων δεν είναι ακόμη έτοιμα, επιλέγουν εσένα ως βοηθητικό, ως μεταβατικό. 

Κανείς από αυτούς δεν πιστεύει σε σένα. Απλά τους βολεύεις, εξυπηρετείς τα μελλοντικά τους σχέδια.

Και όταν έρθει η ώρα, θα φωνάξουνε Βαγγέεεεεελη και θα κλείσει η πόρτα της ΝΔ (με πέντε έψιλον!). Α ρε Γιαννάκη λεβεντόπαιδο, που είσαι, μας λείπεις!

 

Συνεχίζοντας την πληκτρολόγηση, συναντάμε, τον νέο, τον ωραίο, τον χαμογελαστό, το ομορφόπαιδο, … τον τζακάτο, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο κ. περιφερειάρχης μας από τζάκι προέρχεται. για αυτό το λόγο τυγχάνει και της υποστήριξης της κ. Άννας Μισέλ.

 

Πάντως, αυτό που μου αρέσει, είναι ότι οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα όταν καλούμαστε να επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα ασκήσουν διοίκηση, “κινούμαστε” με καθαρά ποιοτικά κριτήρια, όπως “τίνος παιδί είσαι συ”, τον τόπο ή την περιφέρεια καταγωγής, τη μουστάκα, τη γενειάδα, το ντύσιμο, το περπάτημα, τους ραχιαίους, τους μηρούς, τις τρίχες κατσαρές,  …

 

Σε αυτό πάντως το σημείο θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον κ. υποψήφιο της ΝΔ, που δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθώ στην ομιλία του, αλλά δυστυχώς δεν έχω κουστούμι. 

Δεν έχει βρεθεί ακόμη το μέγεθος του ζώου που θα μου διαθέσει το απαραίτητο ύφασμα! 

Γραβάτα έχω, αλλά ο συνδυασμός βερμούδα  με γραβάτα θα τραβούσε τα βλέμματα πάνω μου και όχι στο τιμώμενο πρόσωπο. Τέτοια απρέπεια, από μένα ποτέ.

 

Αφού λοιπόν οι κυρίες πέσανε με τα μούτρα στο σιδέρωμα και στα συνολάκια και πολλά φαντάσματα της πολιτικής τρέξανε να προλάβουν τις πρώτες θέσεις της αίθουσας, έφθασε και εκείνος.  

Χειροκροτήματα, αγκαλίτσες και φιλάκια, χαμόγελα αισιοδοξίας και νίκης και ο υποψήφιος ανέβηκε στο βήμα και … δεν είπε τίποτα. 

Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι θα λυθούν τα προβλήματα της χώρας επειδή αυξήθηκε το ποσοστό απορροφητικότητας των χρημάτων ΕΣΠΑ στην συγκεκριμένη περιφέρεια; 

 

Θα πρέπει αυτοί που είναι κοντά στον υποψήφιο να κατανοήσουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ είναι και ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί να έχουν μείνει ακόμη σε εκθέσεις ιδεών επιπέδου Μητσάρα (ο μικρός γιος μου στο δημοτικό!).

Ποιες είναι οι προτάσεις και το πρόγραμμα διοίκησης της χώρας και με ποιους;

Για παράδειγμα κ. περιφερειάρχα, εάν εκλεγείτε,  ο κ. Παπαμιμίκος, θα έχει μία θέση στους στενούς σας συνεργάτες; Οφείλει να γνωρίζει ο υποψήφιος ψηφοφόρος και ποιος θα σας εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

Αλήθεια πιστεύετε, ότι με την συγκεκριμένη ομιλία σας, πείσατε, έστω και ένα νέο να μείνει στην πατρίδα του και να μην φύγει, τρέχοντας; 

 

Προσωπικά πιστεύω πως εάν τους προσφέρατε δωρεάν την ξυλεία του χειμώνα από το δάσος … του Ομέρ Βρυώνη και του Αλή πασά, θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

 

Για να μην σας αδικώ, βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση στην οποία αναφερθήκατε, αλλά δεν ξεκαθαρίσατε. Να γίνει τώρα το νέο ξεκίνημα για τη νέα ΝΔ και σε καμιά δεκαριά χρονάκια, όταν θα είστε έτοιμοι, να ζητήσετε ψήφο διακυβέρνησης της χώρας. 

 

Όσον αφορά, τους άλλους δύο υποψηφίους, που συμπληρώνουν την τετράδα, αυτοί έχουν ήδη ασκήσει διακυβέρνηση και αντιπολίτευση και ο κόσμος τους “γνωρίζει” και από την καλή και από την ανάποδη.

 

Και ήρθε η ώρα για το κρίσιμο ερώτημα. 

Γιαννάκη, εσύ τι “σκέφτεσαι” να κάνεις;

Η απάντηση, φίλοι μου, είναι απλή.

Όταν κάποιος πενηνταρίζει, δεν γίνεται εύκολα μέλος ενός κόμματος. Αλλά ο κυριότερος λόγος είναι ότι  έχει περάσει πολύς καιρός πλέον που … δεν χωρώ στα παραβάν!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...