O

O "ΛΑΟΣ" θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

 ΜΙα πολύ σοβατή παρενέργεια η οποία και θα έχει σημαντική επίπτωση στο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών εξαιτίας της εφαρμογής της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής είναι και η μείωση της επιστροφής του Φ.Π.Α. Μέχρι τώρα οι Έλληνες βαμβακοπαραγωγοί εισέπρατταν για το βαμβάκι που παρήγαγαν περίπου 20 δρχ. κατά κιλό απ’ την επιστροφή του Φ.Π.Α.

 Στα «Κλωστήρια Ναούσης» περιμένουν νέες πρώτες ύλες τις επόμενες ημέρες και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. Εξαιτίας της δυσμενούς νέας συγκυρίας, απειλείται πλέον, εκτράχυνση της κατάστασης στη Νάουσα, καθώς είναι νωπό το γεγονός της απόλυσης 110 ατόμων από τη β΄ παραγωγική μονάδα της εταιρίας πριν από μικρό χρονικό διάστημα.

 Πάνω από 970 διαδικασίες διεκπεραιώνονται καθημερινά από τα ΚΕΠ η δημιουργία των οποίων βελτίωσε σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη. Μάλιστα σύντομα πρόκειται να προστεθούν και νέες υπηρεσίες που θα αφορούν συναλλαγές των πολιτών με τη Δ.Ο.Υ., τη Δ.Ε.Η., τις πληρωμές λογαριασμών προστίμων κ.ά.

 

Πριν 20 χρό­νια 

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με επιστολή του προς τη Διοίκηση των Αστικών Λεωφορείων Βέροιας, διαμαρτύρεται για τα δρομολόγια των αστικών στον συνοικισμό του Πανοράματος Βέροιας.

 Η παιδική και νεανική χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε την ακριτική Προσατσάνη Δράμας, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Προσατσάνης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρουσιάσει η χορωδία ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έκανε ο Δήμος για τα παιδιά της Κράινα.

 Αυξήσεις-μπουναμάς, λίγο πριν τις γιορτές αποφάσισε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Βέροιας.

 Την έντονη ανησυχία των 115 οικογενειών – μελών του εκφράζει ο Σύνδεσμος Οικοπεδούχων πολεμιστών-τραυματιών-θυμάτων πολέμου, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βέροιας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το άλυτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με εκτάσεις τους, στην περιοχή «Βικέλα» Βέροιας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η

Η "μαύρη τρύπα" της Παρασκευής 21/9

ΥπουργόςΕσωτερικών:Υπό εποπτεία οι ΟΤΑ για την τήρηση...

Ανεβαίνει  το ακτινίδιο!

Ανεβαίνει το ακτινίδιο!

 Μπορεί να μην του φαίνεται σε σχέση με άλλα φρούτα,...

Αρχίζει το βαμβάκι

Αρχίζει το βαμβάκι

Ξεκινάει η  περίοδος συγκομιδής της νέας...

Μαύρα και φαρμακερά  τα κουνούπια  αυτές τις μέρες…

Μαύρα και φαρμακερά τα κουνούπια αυτές τις μέρες…

Υποτίθεται ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο...

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου «κουνούπι»  σε  βαμβάκια στην Αλεξάνδρεια

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου «κουνούπι» σε ...

Χθες λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, εκπαιδευτικό ελικόπτερο...

Η Βέροια και το «Υπερταμείο»

Η Βέροια και το «Υπερταμείο»

Μακρύς ο κατάλογος των ακινήτων που καθημερινά...

Στη Χαράδρα Ημαθίας η PELLA T.V

Στη Χαράδρα Ημαθίας η PELLA T.V

Συνεργείο της PELLA T.V από την εκπομπή «Μια φωτογραφία...

Πληρώνεται  σε λίγες μέρες  το ΚΕΑ Αυγούστου

Πληρώνεται σε λίγες μέρες το ΚΕΑ Αυγούστου

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...