Απάντηση σε επιστολή αναγνώστη για τις άδειες οδήγησης

Απάντηση σε επιστολή αναγνώστη για τις άδειες οδήγησης

Κύριε Διευθυντά,

Αναφορικά με τα όσα αναφέρει ο επιστολογράφος σας , με τα αρχικά Γ.Γ, στο φύλλο του «ΛΑΟΥ» της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής: Τα προβλήματα συστάσεως δευτεροβάθμιων επιτροπών αναθεώρησης αδειών οδήγησης, δεν υφίστανται μόνο στην Π.Ε Ημαθίας, αλλά σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, λόγω της δυσχέρειας πληρώσεως των πέντε προβλεπόμενων θέσεων από γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων (παθολόγος, οφθαλμίατρος, ΩΡΑ, νευρολόγος ή ψυχίατρος, ορθοπεδικός) που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να παρίστανται, ώστε να εξετάσουν τους ενδιαφερόμενους. Τα προβλήματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο με το Π.Δ 51/2012 (ΦΕΚ 101 Α/2012) όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, το οποίο προβλέπει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ επανεξέταση των οδηγών, άνω των 80 ετών, από Δευτεροβάθμια πλέον Ιατρική Επιτροπή και όχι όπως ίσχυε, από Ιατρούς Πρωτοβάθμιας Εξέτασης Οδηγών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει συμφόρηση στον αριθμό των επανεξεταζόμενων.

Κατά το ισχύον νομικό πλαίσιο, η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή αναθεώρησης αδειών οδήγησης, δεν μπορεί να συνεδριάσει πάνω από 50 φορές τον χρόνο, ενώ για την σωστή αξιολόγηση της σωματικής και πνευματικής κατάστασης των ενδιαφερομένων, δεν μπορούν να εξεταστούν πάνω από 10 άτομα, ανά συνεδρίαση.

Πρόσφατα η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Ημαθίας, απευθύνθηκε στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο , με τον οποίο έχουμε άριστη επαφή και σχέση, ώστε να οριστούν τα απαιτούμενα μέλη του, που έχουν τις προβλεπόμενες ειδικότητες για τη στελέχωση των επιτροπών.

Παρά τα σημαντικά προβλήματα που σας περιγράφω, τα στελέχη της Υπηρεσίας μας κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους.

Τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα μπορούσαν να υποβοηθήσουν άμεσα την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων, είμαι πρόθυμος να παράσχω στους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και σε κυβερνητικά στελέχη, ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών της ΠΚΜ, τονίζοντας ότι η γραφειοκρατία οφείλεται στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και όχι στην δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Απάντηση και για τον δρόμο

Αλεξάνδρειας-Πλατέος

Αναφορικά με τα σχόλιο της έγκριτης εφημερίδας σας, της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου, το οποίο

αναδημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή σας πύλη laos-epea.gr, με τίτλο «Να βελτιωθεί ο δρόμοςι

Αλεξάνδρειας-Πλατέος» ,θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Το τμήμα της Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Βέροιας (στα όρια της Ημαθίας) έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της Π.Ε Ημαθίας με τον «Καλλικράτη», ενώ μέχρι τότε ήταν στην αρμοδιότητα της ΔΕΚΕ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο τμήμα «Λιανοβέργι-Λουδίας» και έχουν αποκατασταθεί επικίνδυνα τμήματα. Αναφορικά δε με το τμήμα «Λιανοβέργι-Αλεξάνδρεια» επίκειται η υπογραφή σύμβασης αντίστοιχων αποκαταστάσεων, έως το τέλους του διερχόμενου έτους. Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι αρμόδιος για το τμήμα της Περιφερειακής Οδού της Βέροιας είναι ο οικείος δήμος.

Με εκτίμηση

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει «μπαρούτι» η Μέση Ανατολή!

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει...

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρίσκονται στο...

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και δόσεις των δανείων;

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και...

Όσοι πληρώνετε δόσεις δανείων βιώσατε το ράλι ανόδου...

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Σηκώσατε μακρυμάνικα και μπουφάν; Ξανακατεβάστε τα…...

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

 Άντε τώρα να καταλάβει η γιαγιά σου, τι δουλειά κάνει...

Εκδήλωση γνωριμίας της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ν.Δ. Μαρίας Ωραιοζήλη Κουτσουπιά το Σάββατο στην Εληά

Εκδήλωση γνωριμίας της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ν.Δ....

Το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου η υποψήφια...

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με στάση και σε Βέροια – Βεργίνα στις 23 Απριλίου

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με στάση και...

Στην αρχαία Ολυμπία έγινε χθες η τελετή αφής της...

«Tourism Awards 2024»: Χρυσό βραβείο στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας για τις Ανθισμένες Ροδακινιές

«Tourism Awards 2024»: Χρυσό βραβείο στον Τουριστικό Όμιλο...

Και έρχεται η ώρα που οι προσδοκίες για τα καλύτερα και...

Εικόνες ντροπής από το Βήμα Αποστόλου Παύλου στην Βέροια του 2024

Εικόνες ντροπής από το Βήμα Αποστόλου Παύλου στην...

Από ανάρτηση συμπολίτη μας αλιεύσαμε τις φωτογραφίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...