4ος Φιλίππειος δρόμος – Σύλλογος δρομέων Βέροιας

4ος Φιλίππειος δρόμος – Σύλλογος δρομέων Βέροιας

Πριν ένα 4 χρόνια γεννήθηκε η ιδέα που για καιρό καλλιεργούσε μία μικρή ομάδα δρομέων, να διοργανώσει έναν αγώνα που να συνδέει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό. Έτσι άνθρωποι με ευαισθησία στον χώρο της άθλησης και τον πολιτισμό σκέφτηκαν και υλοποίησαν το γεγονός αυτό, την διοργάνωση ενός λαϊκού αγώνα δρόμου που θα συνέδεε τη Βεργίνα και τους αρχαίους Βασιλικούς τάφους του Φιλίππου με την πόλη της Βέροιας, περνώντας τον αγώνα από την τεχνική λίμνη του Αλιάκμονα προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο στη διοργάνωση, την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής του Αλιάκμονα και την ανάδειξη του φυσικού και περιβαλλοντολογικού της κάλλους.

 

Η ομάδα αυτή των δρομέων με την πραγματική βοήθεια του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Βέροιας Κ.Α.Π.Α και τον Δήμο Βέροιας που πάντοτε ανταποκρίνεται και δραστηριοποιείτε στο χώρο του Αθλητισμού, ξεκίνησε μια προσπάθεια τον Δεκέμβρη του 2012 με την διοργάνωση του 1ου Φιλίππειου δρόμου απόστασης 14600m συμμετέχοντας 480 δρομείς εκ των οποίων οι 60 ήταν Βεροιώτες. Το 2013 στον 2ο Φιλίππειο δρόμο το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν ακόμη μεγαλύτερο αφού συμμετείχαν 560 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 80 Βεροιώτες . Το 2014 συμμετείχαν 750 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 128 Βεροιώτες. Φέτος η μικρή αυτή ομάδα των δρομέων απέκτησε οντότητα με την επωνυμία Σύλλογος δρομέων Βέροιας που ξεπερνάει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια τα 150 μέλη. Σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Α. αποφασίστηκε ο Φιλίππειος δρόμος να γίνει πλέον θεσμός. Έτσι ξεκίνησε πριν από δύο μήνες ο προγραμματισμός του 4ου Φιλίππειου δρόμου. Για την συμμετοχή του στον αγώνα αυτόν ο κάθε δρομέας θα καταβάλει το ποσό των 5 ευρώ, για τα έξοδα της διοργάνωσης. Η φετινή πρόβλεψη βάση των δηλώσεων συμμετοχής έχει φτάσει τους 1000 δρομείς και αναμένεται να αγωνισθούν τουλάχιστον 850 εκ των οποίων 180 Βεροιώτες. Αποτέλεσμα ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί και να μπει στο ετήσιο Καλεντάρι των Λαϊκών δρόμων προσφέροντας την ευχάριστη αίσθηση στον δρομέα κάθε δεύτερη εβδομάδα του Δεκέμβρη.  Για πρώτη φορά στην διοργάνωση 20 τυμπανιστές, 300μ πριν τον τερματισμό θα ηχούν σε έντονους ρυθμούς παροτρύνοντας και ενθαρρύνοντας τους διαγωνιζόμενους

 

Με τη γλώσσα των αριθμών

Την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015 η πόλη θα υποδεχτεί περίπου 900 με 1000 δρομείς που θα καλύψουν την απόσταση Βεργίνα – Βέροια 14.6 χιλ.

Φέτος για πρώτη φορά θα γίνει και αγώνας μαθητών δημοτικών Σχολείων απόστασης 1000μ, προβλέπετε να τρέξουν περίπου 150 με 200 μαθητες.

Πίσω από αυτό το event θα συμμετάσχουν 140 εθελοντές. Οι οποίοι ανήκουν σε διάφορους κοινωνικούς φορείς η συλλόγους αλλά και μεμονωμένοι πολίτες . Το εθελοντικό παρόν τους όπως και τις περασμένες 3 χρονιές θα δώσουν η ΛΕΜΟΒ (λέσχη μοτοσικλετιστών) ο ΠΟΠΕΣΥ (Περιβαντολογικός ποδηλατικός σύλλογος ) οι Ραδιοερασιτέχνες, το τμήμα στίβου του Φιλίππου Βέροιας, το κοινωνικό Ιατρείο.

Σημαντική και ουσιαστική θα είναι συμβολή της τροχαίας και του στρατού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιος αγώνας έχει και ένα μεγάλο κόστος διοργάνωσης , που το περισσότερο μέρος, τα 2/3 περίπου κάλυψαν φέτος οι χορηγοί μας οι οποίοι είναι ντόπιοι έμποροι και καταστηματάρχες. Το κόστος της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης η οποία είναι ακριβή ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ΚΑΠΑ και το υπόλοιπο μέρος των εξόδων υπολογίζετε ότι θα καλυφθεί από το κόστος συμμετοχής των δρομέων.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ, οικονομικοί υποστηρικτές του Φιλίππειου δρόμου:

 

 

ΑΦΟΙ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗΣ                                                                                     ΦΙΛΟΞΥΛ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ (Μακροχώρι – Ναουσα)

MCOZA ‘’ all day bistro ‘’

NOVASERT ‘’Συμβουλευτικές υπηρεσίες’’

ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ

VITRO                                                                                                                    AGRO                                                                                                  ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Εξοπλισμοί)                                                                        ΚΟΓΙΑΣ (Φούρνοι)                                                                                           SNOWLAND ALL4RUN ‘’Αθλητικό κατάστημα’’

ΠΙ&ΦΙ ‘’ Τακούνι & κλειδί’’

 

ΧΟΡΗΓΟΙ διάθεσης προϊόντων:

Α.Ε. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ   ‘’Μπανάνες’’

ΙΟΛΗ ‘’Νερα’’

ALMME ‘’κομποστακια’’

ETHICKSPORT ‘’ενεργειακά προιοντα’’

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ‘’χορηγία σουπας’’                           BIOMEDI ‘’4 δωρεάν εξετάσεις με την μέθοδο βιοσυντονισμού)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τα μέλη του Συλλόγου δρομέων Βέροιας έχοντας αγάπη για τον Αθλητισμό γενικά και κατ’ επέκταση για το τρέξιμο προσπαθούν πέραν από το να ικανοποιούν προσωπικές τους αθλητικές φιλοδοξίες και δοκιμασίες να προωθούν με τις προτάσεις τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον πολίτη της Βέροιας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η διοργάνωση του 4ου Φιλίππειου δρόμου με προοπτική επαναλαμβανόμενων επετειακών διοργανώσεων στο μέλλον θα βοηθήσει πολύ σε όλα τα παραπάνω, αλλά και στον τουριστικό Αθλητισμό της πόλης της Βέροιας που έχει τόσα πολλά να προσφέρει και να αναδείξει.

Καλούμε τους πολίτες της Βέροιας που αγαπούν το τρέξιμο να συμμετάσχουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στον 4ο  Φιλίππειο δρόμο γιατι είναι μία γιορτή για όλους.

Μετά το τέλος του αγώνα 12:30μ.μ. θα ακολουθήσει πάρτυ στο café Mcoza που διοργανώνει . η ίδια η επιχείρηση με τον Σύλλογο δρομέων Βέροιας . Μουσική , ποτό μεζέδες και κουβέντα θα χαλαρώσουν τους δρομείς και φίλους μετά την έντονη προσπάθεια τους.

 

Καλεσμένοι είναι όλοι οι δρομείς και φίλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...