Ευχαριστίες για την ημερίδα  περί δυσλειτουργίας στην οικογένεια

Ευχαριστίες για την ημερίδα περί δυσλειτουργίας στην οικογένεια

Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας η προγραμματισμένη Ημερίδα «Δυσλειτουργία στην οικογένεια: Ο κύκλος της βίας και της προδοσίας». Την Ημερίδα συνδιοργάνωσε η Πρωτοβουλία για το Παιδί και το τοπικό τμήμα Βεροίας της ΑΧΕΠΑ «Βεργίνα». Προσκεκλημένη Οργάνωση ήταν το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ», που  εδρεύει στην Καβάλα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης της ΕΛΑΣ κ. Διονύσης Κούγκας, εκπρόσωποι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, εκπρόσωποι του Διοικητή της Ι Μεραρχίας και του ΚΕΔΔΥ, καθώς και πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικοί, ειδικοί των κοινωνικών επιστημών και της ψυχικής υγείας, μέλη και εθελοντές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, μέλη της ΑΧΕΠΑ, αλλά και απλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Πριν από την κυρίως εκδήλωση ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα και τον τίτλο του Επιτίμου Μέλους στον Ύπατο Κυβερνήτη της ΑΧΕΠΑ Ευρώπης  κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, για την προσφορά του στον Σύλλογο.

Παρουσιάστηκαν τρείς εισηγήσεις που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, από την κ. Ελένη Φώτου, Δικαστική Ψυχολόγο, τον κ. Νίκο Καραγιαννίδη Αστυνόμο Α΄ εν αποστρατεία, μέλη της «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» και την κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργό της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Κατόπιν παίχτηκε η ταινία μικρού μήκους του κ. Γρηγόρη Βαρδαρινού «The noir project». Επακολούθησε συζήτηση, που κράτησε την εκδήλωση μέχρι αργά, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού για απαντήσεις σε ζωτικά ερωτήματα ήταν αμείωτο.

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί θερμά:

1.Την Οργάνωση «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησης και την ουσιαστική παρουσία της με εισηγήσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

2.Το τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ, για την άψογη συνεργασία.

3.Το Επιμελητήριο Ημαθίας για την παραχώρηση της αίθουσας και προσωπικά την κ. Μαυροπούλου για τις εξυπηρετήσεις που παρέσχε.

4.Τις Επιχειρήσεις των Γ. Καλλιγά και Κ. Καλλιγά «ΛΕΞΙΣ» και “Super Course”, για την χορηγία στην εκτύπωση όλων των εντύπων της εκδήλωσης.

5.Το Ξενοδοχείο «Δήμητρα» στη Βεργίνα, της κ. Αγγελικής Ζησέκα, για τη φιλοξενία των ομιλητών.

6.Την σχολική κοινότητα για την ανταπόκριση και τη διάθεση ουσιαστικής συμμετοχής που επέδειξε.

7.Τα ΜΜΕ της πόλης μας που πρόβαλαν και ανέδειξαν το γεγονός.

8.Τους εθελοντές μας, που εργάστηκαν για την επιτυχία της Ημερίδας.

ΑΠΟ  ΤΟ  Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες   ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα   ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής  ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του   για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας   Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της Βέροιας

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της...

Ένα κομμάτι Ιταλίας στο κέντρο της Βέροιας.Το μοναδικό...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες ονομασίες, εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον υπόδουλο, καθώς και στον ελεύθερο Ελληνισμό που με την οικονομική ενίσχυση των σχολείων...