Zωντανή η ελπίδα για επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ μετά την Αθήνα

Zωντανή η ελπίδα για επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ μετά την Αθήνα

Δεσμεύσεις που αναζωπυρώνουν την ελπίδα για επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ, απέσπασαν οι πρώην εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια επαφών που είχαν την Τετάρτη στην Αθήνα με κυβερνητικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον δήμαρχο της Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Νάουσας και της Κομοτηνής, καθώς και τοπικούς βουλευτές, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και το τεχνικό του επιτελείο.

 

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. για την επαναλειτουργία εργοστασίων της επιχείρησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

 

Στο απολογιστικό δελτίο για τις συναντήσεις τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ απέσπασαν τη δέσμευση ότι:

(α) θα «παγώσει» άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση η διαδικασία των πλειστηριασμών της εταιρικής περιουσίας και

(β) θα διαμορφωθεί άμεσα (ή δυνατόν και από αύριο) μία διυπουργική Επιτροπή που θα εξετάσει ενδελεχώς τις τεχνικές παραμέτρους του σχεδίου επαναλειτουργίας των εργαζομένων, σε συνδυασμό με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και τις παράπλευρες αναπτυξιακές δράσεις με βάση την χωρική εξειδίκευση,που προκύπτουν από αυτό το σχέδιο.  Στην Επιτροπή αυτή θα συμβάλλουν συμμετέχοντας και οι τοπικοί βουλευτές καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εμπιστοσύνη με την οποία έχουν περιβάλει το σχέδιο των εργαζομένων οι θεσμικοί φορείς της πόλης της Νάουσας, με προεξάρχοντα τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη, καθώς και στα ψηφίσματα συμπαράταξης που απέστειλαν οι θεσμικοί φορείς της περιοχής Θράκης.

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς ανάλογες υποσχέσεις και δηλώσεις στήριξης έχουν γίνει και στο παρελθόν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έως τώρα.

Γι’ αυτό τον λόγο οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. δηλώνουν πως:

 

1.  Θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και τους κατοίκους κάθε περιοχής που η ΕΝ.ΚΛΩ. είχε δραστηριότητα για όλες τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού που συζητήθηκε σήμερα.

2. Είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση, διευκρίνιση, τεκμηρίωση του σχεδίου επαναλειτουργίας από αύριο το πρωί, συμβάλλοντας δημιουργικά στην άμεση υλοποίηση του.

 

3. Θα σταθούν σθεναρά απέναντι σε οποιαδήποτε σχεδιασμό που έχει ως στόχο τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας μέρους ή όλης της εταιρείας με όρους που θα είναι σαφώς χειρότεροι για τους εργαζομένους και τις τοπικές περιοχές, σε σχέση με το τεκμηριωμένο σχέδιο που έχουν παρουσιάσει από τον Απρίλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...