Συνέντευξη “εφ’ όλης της ύλης”  της τέως διοικήτριας του Νοσοκομείου Ημαθίας

Συνέντευξη “εφ’ όλης της ύλης” της τέως διοικήτριας του Νοσοκομείου Ημαθίας

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες της για τη διετή συνεργασία τους όσο βρέθηκε στο τιμόνι της διοίκησης του Νοσοκομείου Ημαθίας εξέφρασε η Τάσα Μπούρτσου, σε μια άτυπη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε στην Εληά χθες το μεσημέρι. Η κ. Μπούρτσου ευχαρίστησε ειδικά τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπίνο, όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας κ.κ. Παπαζήση και Καλαϊτζίδη, την κ. Παπαϊωάννου (προϊσταμένη νοσηλευτικής), και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, χωρίς να ξεχάσει και τους πολίτες. “Ήταν όλες και όλοι πολύτιμοι συμπαραστάτες σε δύσκολες καταστάσεις”, σημείωσε, σχολιάζοντας ότι με την αποχώρησή της κλείνει για την ίδια ένας εξαετής κύκλος ζωής στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας, κάτι που έκανε με πάθος μέσα σε δύσκολες συνθήκες και είναι περήφανη γι’ αυτό. Παρά τους μικρότερους προϋπολογισμούς πετύχαμε καλύτερες υπηρεσίες με εξαιρετικούς γιατρούς”, τόνισε.

Η κ. Μπούρτσου συνέχισε λέγοντας ότι παρά τις περιορισμένες δυνατότητες, στα δύο χρόνια της θητείας της έγιναν σημαντικά πράγματα, όπως το κτίριο του ΟΚΑΝΑ (με εξαιρετικά αποτελέσματα, 100 ασθενείς και υποδειγματική λειτουργία, όπως είπε), αλλά και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο (με 300 στεφανιογραφίες ήδη και 42 αγγειοπλαστικές), σχολιάζοντας ότι η λειτουργία του άγγιξε τα όρια θαύματος με έναν επεμβατικό γιατρό, με τη φήμη του να ξεφεύγει από τα όρια της Ημαθίας, πόσο μάλλον αν στελεχωθεί όπως πρέπει. Στο σημείο αυτό η κ. Μπούρτσου ευχαρίστησε τον διευθυντή της Καρδιολογικής κ. Βογιατζή, λέγοντας ότι ο τόπος τού οφείλει θερμά συγχαρητήρια. Συμπλήρωσε δε ότι ο επόμενος στόχος του Αιμοδυναμικού είναι να τεθεί υπό την ομπρέλα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αναφερόμενη στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Βέροιας ενημέρωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες και υπογράμμισε ότι πρόκειται για υπερσύγχρονο κτίριο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που όμως για να αξιοποιηθεί και να αποδώσει όσο πρέπει επιβάλλεται να στελεχωθεί.

“Έχω καταθέσει πρόταση σύμφωνα με την οποία το Νοσοκομείο Ημαθίας και ειδικά η Μονάδα Βέροιας πρέπει να πάρει τα μερίδα του λέοντος, ώστε να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο να γίνει ένα νοσοκομείο ανάσχεσης επάνω στην Εγνατία και γιατί όχι τριτοβάθμιο στην πορεία”, τόνισε η τέως διοικήτρια, ενώ αναφερόμενη ειδικά στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νέου κτιρίου σημείωσε ότι είναι ζηλευτή, ίσως η μεγαλύτερη και πληρέστερη στη χώρα.

Η κ. Μπούρτσου, τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη προμήθειας του αξονικού τομογράφου στη μονάδα Νάουσας (για την οποία σημείωσε ότι υπάρχει τραγική υποστελέχωση και οι υπάρχοντες γιατροί και νοσηλευτές είναι ήρωες) από το νέο ΣΕΣ, αλλά και στη μονάδα Βέροιας, αφού ο υπάρχων επιβαρύνθηκε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια της έλλειψης αξονικού σε πολλά γειτονικά νοσοκομεία.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον των μονάδων Υγείας στην Ημαθία, η κ. Μπούρτσου επισήμανε την έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ των μονάδων που δεν ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό της συνδιοίκησης των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά σε όλες τις μονάδες, τότε η ύπαρξη ενός μόνο νοσοκομείου θα έχει πολλαπλά οφέλη και καλύτερες υπηρεσίες από τις σημερινές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...