Αλεξάνδρα Πολιτάκη: Το ζήτημα  των προσφύγων θα επιβαρύνει μικρές επαρχιακές πόλεις της χώρας

Αλεξάνδρα Πολιτάκη: Το ζήτημα των προσφύγων θα επιβαρύνει μικρές επαρχιακές πόλεις της χώρας

Με πολύ κόσμο και εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου η εκδήλωση για το προσφυγικό, από τη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η πολιτική επιστήμων και μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πολιτάκη, την οποία παρουσίασε στο κοινό η συντονίστρια της εκδήλωσης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στο προσφυγικό και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, εστιάζοντας στο μεγάλο πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η δυσκολία μιας ευρείας αποδοχής του όρου πρόσφυγας.

«Χαρακτηριστικό του πρόσφυγα είναι πως δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Είναι άνθρωποι σαν και εμάς. Το ότι τους συναντάμε σε αυτή την εικόνα παρατεταμένης κακουχίας δεν σημαίνει ότι διαφέρουν από εμάς. Φανταστείτε τους εαυτούς σας σε αυτή τη θέση, να χάνετε με βίαιο τρόπο σπίτια, αξιοπρέπεια, προσωπικότητα...», σημείωσε η κ. Πολιτάκη, λέγοντας ότι το μεγάλο βάρος θα πέσεις στους δήμους.

«Υπάρχει μια πρόβλεψη για 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός. Οι πρόσφυγες δε θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, σε μια χώρα με ανεργία και κοινωνικές δομές σε κατάρρευση. Θα πέσει ένα μεγάλο βάρος στους δήμους, καθώς οι πρόσφυγες, μη έχοντας εργασία στις μεγάλες πόλεις που θα τους τοποθετήσουν, θα στραφούν στον πρωτογενή τομέα στις μικρές επαρχιακές πόλεις…» τόνισε.

Στην αρχή της εκδήλωσης μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας παρουσίασαν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Συρμούλας Τζήμα, εργασίες σχετικές με το θέμα των προσφύγων του χθες και του σήμερα.

Στο τέλος της εκδήλωσης η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας αφιέρωσε στον κοινό προσφυγικά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στον ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου κατά της διάρκεια της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και ρουχισμός, που θα διατεθούν για τις ανάγκες των προσφύγων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...