Επίκαιρα θέματα - Η ιστορική μέρα του Τσίπρα

Επίκαιρα θέματα - Η ιστορική μέρα του Τσίπρα

Παρεπιδημών «εις τας κλινάς Αθήνας», αποφάσισα να θυσιάσω το ελεύθερο απογευματινό μου και να συμμετάσχω εκ του μακρόθεν στις εργασίες της Ελληνικής Βουλής.

Με τη βοήθεια κυβερνητικού παράγοντος, εξασφάλισα είσοδο στον οίκο της νομοθετικής εξουσίας και ειδικότερον άνωθεν της αίθουσας συνεδριάσεων του σώματος των βουλευτών. Έλαβα θέση σε περίοπτη θέση των θεωρείων που διατίθενται στους φιλοξενούμενους ακροατές, αναμένοντας το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Είχα πληροφορηθεί πως επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της ομοφυλοφιλίας και της ανάδειξής της σε κυρίαρχο κοινωνικό δικαίωμα. Το ενδιαφέρον μου ως εκ τούτου είχε φτάσει στο κατακόρυφο και ανέμενα ομηρικές μάχες ανάμεσα στις δύο μεγάλες παρατάξεις.

Γρήγορα όμως απογοητεύθηκα. Οι ρητορικές αντιπαραθέσεις κάθε άλλο παρά ομηρικές συγκρούσεις θύμιζαν. Κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι, με το δικό τους τρόπο καθένας τους, καταλήγαν στο ίδιο συμπέρασμα: Πως ένα… πολιτισμένο έθνος όπως η Ελλάδα, οφείλει να εντάξει τη διαφορετικότητα των ατόμων στη λίστα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να παρέχει στους φορείς μιας τέτοιας διαφορετικότητας προστασία και διευκολύνσεις, ώστε να βιώνουν το πάθος και τις ενδεχόμενες ανωμαλίες τους υπό τη σκέπη του κράτους.

Η συζήτηση στην αίθουσα των συνεδριάσεων κατήντησε τόσο ανιαρή που θα είχα φύγει προ πολλού αν δε με κρατούσε η περίεργη συμπεριφορά δύο αρρένων ακροατών που παρακολουθούσαν με ζωηρό ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των βουλευτών, χωρίς εν τούτοις να παύσουν χαριεντιζόμενοι κατά τρόπον ύποπτο μεταξύ τους. Κάτι μου έλεγε πως ο χώρος στον οποίο είχαν εισχωρήσει και που κατ’ ευφημισμόν απεκαλείτο «οίκος της δημοκρατίας» θα έπαιρνε οσονούπω τους χαρακτήρες ενός άλλου «οίκου» τον οποίο, για λόγους ευπρεπείας, δε θα κατονομάσω.

Ήδη όμως, στο βήμα των ομιλητών είχε ανέβει ο πρωθυπουργός της χώρας που υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός νόμου λυτρωτικού για κάποιους ανθρώπους, τους οποίους η φύση επροίκισε με κάποια ιδιαιτερότητα. Ονόμασε «ιστορική» τη σημερινή μέρα και χαρακτήρισε μεγαλόπνοη την απόφαση που θα έπαιρνε η Βουλή των Ελλήνων. Όμως εγώ που είχα διαβάσει το «ΒΗΜΑ» της προηγούμενης Κυριακής, ήξερα πως ο υπό ψήφιση νόμος, είχε σχέση με τα «προαπαιτούμενα» του Μνημονίου και ιδίως με την προηγηθείσα καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο πρωθυπουργός περάτωσε την ομιλία του υπό τα ζωηρά χειροκροτήματα όλων των πτερύγων πλην των ακραίων. «Έχει πλάκα το πράγμα!» είπα μέσα μου.

Και δικαιώθηκα. Οι βουλευτές των άκρων, (αριστεράς και δεξιάς), χαρακτήρισαν «μέρα ντροπής» αυτό που ο πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει «μέρα ιστορική».

Δίπλα μου οι δύο φωνασκούντες  άρρενες, έφριτταν! «Κομμούνες! Ας όψεται ο Ανδρέας που δε σας άφησε να σαπίσετε στη Σιβηρία» έλεγεν ο νεώτερος.

«Φασίστες! Καλά σας είχε κλείσει στο μπουντρούμι ο Σαμαράς» συμπλήρωνε ο έτερος και γηραιότερος.

Ήδη όμως η παράσταση είχε λήξει. Το νομοσχέδιο πέρασε με δυναμική πλειοψηφία.

Ας είναι καλά το «συνταγματικό τόξο».

Ο.Σ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό...

 H δωδεκάδα των υπουργών που θα τρέξει τον προεκλογικό...

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS;

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών...

Είναι γενική παραδοχή ότι οι χρεώσεις των τραπεζών για...

Δώρα φιλοξενίας και εκτίμησης αντάλλαξαν ο δήμαρχος Βέροιας και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού με τους  επισήμους καλεσμένους της Ολυμπιακής Φλόγας

Δώρα φιλοξενίας και εκτίμησης αντάλλαξαν ο δήμαρχος...

Κατά την διάρκεια της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής...

Από τις 18 Απριλίου αγνοούνται τα ίχνη του 43χρονου από το Μακροχώρι

Από τις 18 Απριλίου αγνοούνται τα ίχνη του 43χρονου από...

Συνεχίζεται η αγωνία με την εξαφάνιση του 43χρονου...

Πατρίδα – Βέροια - Εγνατία και η  πρόταση της Βέροιας για κούμπωμα στην Πιερίων

Πατρίδα – Βέροια - Εγνατία και η πρόταση της Βέροιας...

Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, αναφέρθηκε στην...

Οι «βολές» Κούγια για το ματς Άρη-ΑΕΚ προκάλεσαν εισαγγελική έρευνα

Οι «βολές» Κούγια για το ματς Άρη-ΑΕΚ προκάλεσαν...

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις...

Κανονισμός Πυροπροστασίας: Με την επικινδυνότητα, ξεκινάει η αξιολόγηση ακινήτων - Στην χαμηλή κατηγορία το Σέλι

Κανονισμός Πυροπροστασίας: Με την επικινδυνότητα,...

Στην ερμηνευτική εγκύκλιο για τον Κανονισμό...

Το πασχαλινό Bazaar της Πρωτοβουλίας στα Δικαστήρια Βέροιας την Πέμπτη και Παρασκευή

Το πασχαλινό Bazaar της Πρωτοβουλίας στα Δικαστήρια...

Το πασχαλινό Bazaar της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...