Επίκαιρα θέματα - Αν ήταν πατριώτες

Επίκαιρα θέματα - Αν ήταν πατριώτες

Μιλούσα με δημοσιογράφο έγκριτης αθηναϊκής εφημερίδας. Οι απόψεις του για την κατάντια στην οποία μας οδήγησαν οι πολιτικές ηγεσίες ήσαν αναμφισβήτητα ορθές και τεκμηριωμένες. Εν τούτοις δε θα μετέφερα στις στήλες μου τη συζήτησή μας, αν ο συνομιλητής μου, περατώνοντας την τοποθέτησή του, δε μου αποκάλυπτε κάποιο πολιτικό γεγονός που αποτελούσε είδηση πρώτης τάξεως αν και αναφερόταν στο παρελθόν.

Ας αρχίσουμε όμως με τις ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες, όπως είπα, πολιτικές σκέψεις του φίλτατου και αξιόπιστου δημοσιογράφου. Σκέψεις που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν άρθρο εφημερίδας με τον τίτλο «ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»:

«Αν ήταν πατριώτης ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο έσχατος της γνωστής πολιτικής δυναστείας, θα καταδίκαζε με δηλώσεις επίσημες τους εχθρούς του έθνους τότε που κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι πυρπόλησαν την Πελοπόννησο και την Αττική για να εκφοβίσουν τον τότε πρωθυπουργό και να τον τιμωρήσουν για τις παράτολμες συμφωνίες του με τη Ρωσία».

Υπενθύμισα τον συνομιλητή μου πως ο νεανίζων Παπανδρέου, εκείνη την εποχή, κοιμόταν και ξυπνούσε με το όραμα της πρωθυπουργίας. Και ήξερε πως ο δρόμος για την υλοποίηση του οράματος αυτού, περνούσε από τα επιτελεία των υπερατλαντικών «συμμάχων μας» και πως μια τέτοια δήλωση θα έκαιγε κι αυτόν και το όραμά του.

Αγνοώντας τις αντιρρήσεις μου ο Αθηναίος δημοσιογράφος, συνέχισε τους διαλογισμούς του:

«Αν ήταν πατριώτης ο Τσίπρας θα ξυπνούσαν τα σοσιαλιστικά του αισθήματα τότε που η Ελλάδα έδινε τον αγώνα για να κατακτηθούν οι αγορές της Ρωσίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Θα χτυπούσε η σοσιαλιστική καρδούλα του και θα έλεγε στο Σαμαρά πως είναι κοντά του, συναγωνιστής και συμπαραστάτης. «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο», όπως είπε κάποτε και η Πατουλίδου. Ποια Ελλάδα όμως; Και ποιος Έλληνας;».

Ποια Ελλάδα; ψέλισσα κι εγώ. Και ποιος Τσίπρας; Αυτόν, εκείνο το καλοκαίρι, τον ένοιαζε να ρίξει την κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός. Όμως και πάλι, εύρισκα τους χαρακτηρισμούς του συνομιλητή μου υπερβολικούς και μεροληπτικούς. Πέρασα στην αντεπίθεση:

«Κι ο Σαμαράς; Τί έκανε ο δικός σου ο Σαμαράς; Έπεσε στη λούμπα του Τσίπρα και οδήγησε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Δεν εκμεταλλεύθηκε ούτε το τρίμηνο που απαιτούσε η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις απαραίτητες διαδικασίες. Ήταν πατριώτης ο Σαμαράς; Τότε, γιατί δεν πρότεινε το Γλέζο για Πρόεδρο; Να βλέπαμε, τι θα έφτανε τότε ο Τσίπρας. Να βλέπαμε, τί θα έκαμναν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Θα έριχναν την κυβέρνηση; Είμαι βέβαιος πως όχι.

Ο φίλος μου ο Αθηναίος, έμπειρος και αξιόπιστος δημοσιογράφος, έσπασε κάποιο πικρό χαμόγελο. Και μου αποκάλυψε πως ο Σαμαράς, ο τότε πρωθυπουργός, την έκανε την πατριωτική αυτή χειρονομία. Πως ο πρώτος στον οποίο προσέφερε την Προεδρία της Δημοκρατίας, ήταν ο Γλέζος. Ο Μανώλης Γλέζος, το σύμβολο της Αντίστασης κατά των Γερμανών. Η πρόταση όμως, παρέμεινε πρόταση. Γιατί; Ίσως επειδή προερχόταν από την «φασιστική» Δεξιά. Ίσως γιατί κάποιοι μίλησαν στο αυτί του Γλέζου και του είπαν το δικό τους παραμύθι.

Η αποκάλυψη αυτή, δεν αποτέλεσε ποτέ πρωτοσέλιδο στον τύπο των Αθηνών. Την πιστεύετε; Εγώ πάντως, ΟΧΙ!

Ο.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πάσχα των Καθολικών επηρεάζει τις συναλλαγές μας με τις Τράπεζες

Το Πάσχα των Καθολικών επηρεάζει τις συναλλαγές μας με...

Κατεβάσουν... ρολά για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες στο...

Παράταση πληρωμής των ασφαλίστρων ΕΛΓΑ, ζητά η ΕΘ.Ε.Α.Σ.

Παράταση πληρωμής των ασφαλίστρων ΕΛΓΑ, ζητά η ΕΘ.Ε.Α.Σ.

Με αίτημα της ΕΘ.Ε.Α.Σ. στο υπουργείο Αγροτικής...

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και τι θα γίνει με εξετάσεις και Ευρωεκλογές;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και τι θα γίνει με...

Φέτος, το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου, ενώ η Μεγάλη...

ΕΔΕΥΑ: Ραντεβού με Σκυλακάκη και με προτάσεις για τη διαχείριση του νερού

ΕΔΕΥΑ: Ραντεβού με Σκυλακάκη και με προτάσεις για τη...

Οι επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για τη...

«Στάση» με συνεδρίαση στο Ταγαροχώρι για το Τοπικό Συμβούλιο Βέροιας

«Στάση» με συνεδρίαση στο Ταγαροχώρι για το Τοπικό...

Συνεχίζονται με επιτυχία οι ανοιχτές συνεδριάσεις του...

Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και «καλάθι νονών»

Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και...

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα με πιθανή ημερομηνία...

Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για την 4η βουλευτική έδρα της Ημαθίας

Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για...

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Συμβούλιο...

Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

Αρκετοί αναγνώστες μας επεσήμαναν ότι διασχίζοντας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...