Ζητείται ελπίς. Του Κυριάκου Τσαλουχίδη, Φορολογικού Σύμβουλου - Οικονομολόγου

Ζητείται ελπίς. Του Κυριάκου Τσαλουχίδη, Φορολογικού Σύμβουλου - Οικονομολόγου

Είναι πολύ λυπηρό για όλους μας να βιώνουμε την καθημερινότητα τοσο δύσκολα και να υπομένουμε όλα τα δεινά των αποφάσεων, Νόμων,μνημονίων που δήθεν θα προωθήσουν την ανάπτυξη που μόνο αυτό δεν κάνουν και να μην αντιδρά ουδείς.

Απάθεια,αδράνεια και μιζέρια  για το γίγνεσθαι χαρακτηρίζει ολο και περισσότερο την κοινωνία που  τείνει σε γενικευμένη ασθένεια.Οσο πιο επώδυνα μέτρα τόσο πιο μεγάλη απάθεια.Τι εχει γίνει λοιπόν ; Ετσι ηταν ο Ελληνας ,σκυθρωπός ,αγέλαστος και με σκημένο το κεφάλι ;ξεχάσαμε ότι εχουμε δικαιώματα ; ξεχάσαμε ότι εμεις οι ιδιοι ως λαός περάσαμε και πιο δύσκολα χρόνια (κατοχή) και όμως αντισταθήκαμε .

Τι συμβαίνει στο ελληνικό λαό ; Το δόγμα του Σόκ είναι τόσο ισχυρό τελικά η ο ψεκασμός τόσο συχνός που  μας εχει αδρανοποιήσει εντελώς.

Πρέπει να βρεθεί λύση . Πρέπει κάποιος να φωνάξει δυνατά και να ακουστεί μακριά ,να ξυπνήσει ο κόσμος από τον λύθαργο.Ολοι κάτι περιμένουν ,ισως κάποιο μεσσία –σωτήρα που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας ,χωρίς να υπολογίζει ξένα κέντρα και συμφέροντα για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

Υπάρχει ένα μεγάλο γιατί μία χώρα σαν την Ελλάδα με όλα τα δώρα και τα καλά του Θεού ,την γη ,τον ηλιο,την θάλασσα ,να βρίσκεται πολύ πίσω στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών στο δείκτη διαβίωσης .Το τι έφταιξε νομίζω ότι το γνωρίζουν ολοι.

Έφταιξε ο υπερκαταναλωτισμός των προηγούμενων χρόνων και το πρότυπο του Έλληνα στο αμερικάνικο όνειρο .Την απόκτηση δηλαδή ολο και περισσότερων αγαθών όχι απαραίτητα αναγκαίων με δανεικά λεφτά και όχι παραγωγικά.            

Επιπλέον  η νοοτροπία του Ελληνα να βολεύεται ,υποστηρίζοντας πάντα με την ψήφο του ανθρώπους που στήριζαν τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι του συνόλου.

Οι δε πολιτικοί να εξυπηρετούν πιο πολλούς ψηφοφόρους κάθε φορά για να γίνουν πιο αρεστοί με στόχο να επανεκλεγούν  χωρίς στην ουσία να πράττουν αυτό για το οποίο εκλέχθηκαν ,την ψήφιση νομοσχεδίων για ισονομία και ισοπολιτεία, αδιαφορώντας για το μέλλον της επόμενης γενιάς.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των χρόνων της άθλιας πολιτικής και των προσωπικών συμφερόντων και της έλλειψης αξιών,είναι η σημερινή κατάντια  που βιώνουμε ολοι  και δεν φαίνεται δυστυχώς φως στον ορίζοντα.Βέβαια ισχύει αυτό που λέγεται επειτα, από τους κάθε φορά νεοεκλεγμένους ότι παρέλαβαν χάος  ως δικαιολογία ,ενώ πρίν υφάρπαζαν την φήφο με υπόσχεση  την ελπίδα. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική πλέον ούτε για τα χρώματα όπως κάποτε.Ενδιαφέρεται για την καθημερινή του διαβίωση ,αν εχει δουλειά ώστε να μπορει να αποπληρώνει τα προς το ζήν, και μετα αν του περισσεύουν για τα υπόλοιπα , φόρους και  τράπεζες.

Ομως ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην ακρη και να αναρώτηθούμε υπάρχει πραγματική ελπίδα η θα πρέπει και μεις οι υπόλοιποι να μεταναστεύσουμε στο εξωτερικό όπως χιλιάδες μορφωμένοι νέοι ,ο αφρός της κοινωνίας μας ; 

Η απάντηση είναι Ναι υπάρχει  ελπίς και δεν πρέπει να αφήσουμε τα πάτρια εδάφη μας ,δεν θα τους  κάνουμε την χάρη όπως νομίζουν.Πρέπει να αντέξουμε λίγο διάστημα ακόμη αρκεί να συναινέσουν και οι πολιτικοι μας σε αυτό.

Τα σημερινά μέτρα είναι εγκληματικά και δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να βγάλουν την κοινωνία από το αδιέξοδο.Φαίνεται αδιανόητο να μαστιγώνεις κάποιο καθημερινά και να περιμένεις μετά να αποδώσει.στην εργασία του. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει γενική συρρίκνωση του εισοδήματος(ΑΕΠ απο 340 δις στα 172 δις)   αρα αδυναμία επιβίωσης  και εσυ ως πολιτεία κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις να επιβάλλεις πιο πολλούς φόρους πιστεύοντας ότι ετσι θα σωθεί το καράβι.

Υπάρχει επίθεση σε ολες τις τάξεις και σε ολους τους επαγγελματικούς τομείς    Εχουν πληγεί σχεδόν ολοι .Οι παραλογισμοί των φόρων εχουν πλήξει τελευταία ακόμη και τους αγρότες .Τι φαντάζονται λοιπόν να παρατήσουν και αυτοί τις παραγωγές τους ,τα προϊόντα μας δηλαδή (αυτά που εχουν μείνει)να τα εισάγουμε ; Δεν είναι λογικό να επιβάλεις φόρο 29% που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και σε ανεπτυγμένα κράτη , με άλλο τόσο προκαταβολή και  με επιπλέον διάφορους φόρους(ενφια,τέλος επιτηδεύματος ,εισφορά αλληλεγύης )και ταυτόχρονα να αυξάνεις την ασφαλιστική εισφορά ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα.Δεν γίνεται να επιβάλονται σε μια κοινωνία μέτρα που εμπεριέχουν μόνο φόρους χωρίς κανένα μέτρο ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των ίδιων πόρων.Το υπο ψήφιση νέο ασφαλιστικό «στραγγαλίζει» οριστικά τους εναπομείναντες επαγγελματίες που άντεξαν τη λαίλαπα των τελευταίων 6 χρόνων και σε συνάρτηση με τα ήδη επαχθή φορολογικά μέτρα, οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες επαγγελματίες από πολλούς κλάδους.

Αρα τι να υποθέσει κανείς η ότι αυτοι που νομοθετούν είναι γελοίοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται η αλλιως ξέρουν πολύ καλά τι τους γίνεται αφού εφαρμόζουν εντολές άλλων με  σκοπιμότητα ,μεθοδευμένα με οργανωμένο σχέδιο ισοπέδωσης του λαού,με στόχο αφανισμό της υπόλοιπης μεσαίας τάξης ,μόνης που μπορεί να τους αντισταθεί,,ώστε να προετοιμαστεί το εδαφος για την έλευση των πολυεθνικών σε μία χώρα υποδουλωμένη , προδωμένη , που θα  πωλούν τα πάντα στους πάντες και ολοι θα εργάζονται σε αυτούς και θα ειναι και ευχαριστημένοι.

      Τέρμα στο τέλμα, υπάρχει ελπίς ,αν εχει απομείνει λίγο φιλότιμο να παρθούν γενναίες αποφάσεις από τους  νυν η τους μετέπειτα κυβερνώντες ώστε να φανεί φώς στο ορίζοντα.:

- Τέρμα ο δανεισμός. 

- Μακροπρόθεσμος διακανονισμός και ρύθμιση των δανείων 

- Αναπροσαρμογή των επιτοκίων δανεισμού

- Δραστική μείωση του δημοσίου τομέα 

- Άμεση εκμετάλλευση των ίδιων πόρων (Γή,προιόντα,τουρισμό,)

- Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με αναζήτηση βοηθείας.

- Φορολογικά κίνητρα για επιστροφή μεγάλων  ελληνικών επιχειρήσεων που μετέφεραν την εδρα τους το εξωτερικό

Αλλαγή συντελεστών της φορολογίας στο 10% και του φπα στο 10% και δέσμευση ολων των πολιτικών δυνάμεων για διατήρηση αυτών για μια δεκαετία για προσέλκυση επενδύσεων 

Άμεσο κλείσιμο επιχειρήσεων σε περίπτωση φοροδιαφυγής και ποινικό αδίκημα. 

Ελάχιστα μέτρα, στην πληθώρα νομοσχεδίων, ελπίζοντας στην εφαρμογή τους .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΜΗΤΡΟΔΩΡΟΥ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ

ΜΗΤΡΟΔΩΡΟΥ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ

Γράφει ο Θωμάς ΓαβριηλίδηςΦιλόλογος-ΣυγγραφέαςΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...