Το αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τα ρέστα του παλαιού κατεστημένου συστήματος

Το αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τα ρέστα του παλαιού κατεστημένου συστήματος

Του Δημήτρη Χαμπίδη*

 

Διαχρονικά αλλά κυρίως από το 1974 την χώρα την κυβέρνησαν 

Η Ν.Δ.  19 ΧΡΟΝΙΑ 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ  21 ΧΡΟΝΙΑ 

Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρα μας.  

Ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα όπου έχουμε κατεστραμμένη πάνω από το 25%  της παραγωγικής μας βάσης. 

Με χρέος 180% του ΑΕΠ, με την καταλήστευση της οικονομίας και τις γνωστές αλλά και άγνωστες ακόμη λίστες φοροφυγάδων και μαύρου χρήματος.

Έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 25%, στο σύνολο, 60% στη νεολαία  και 200 χιλιάδες επιστήμονες μετανάστες και άλλες 0,5 εκ. εργαζόμενους με μαύρη εργασία.

Έχουμε κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος  γιατί το καταλήστευσαν διαχρονικά  εκατοντάδες  δις .   

Έχουμε αρνητικό ισοζύγιο ακόμη και στον αγροτικό τομέα .

Είμαστε η μοναδική χώρα στην  Ε.Ε. που δεν έχουμε συνεταιρισμούς  γιατί τους λήστεψαν  και τους απαξίωσαν.  Αυτούς τους  εγκληματίες  η προηγούμενη κυβέρνηση τους απάλλαξε με νόμο,  που ψήφισε πριν κλείσει η βουλή . Αυτοί είναι  που πρωτοστατούν  σε αρκετά αγροτικά  μπλοκ, τα λεγόμενα και σκληρά.  

Ποιοι  δημιούργησαν  την παραπάνω πραγματικότητα;

Η Ν.Δ. και ΤΟ ΠΑΣΟΚ  ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ  40 ΧΡΟΝΙΑ  Η Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ; 

Και έρχεται σήμερα το παλαιό σύστημα  των 40 χρόνων  ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ  μετά από τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές  ήττες το 2015,  να  χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ  την καταστροφή της χώρας με ένα χρόνο κυβέρνησης  με την θηλιά στο λαιμό .  

Δίνει τα ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ  με αφορμή το ασφαλιστικό,  γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού και το κλείσιμο της αξιολόγησης  των προαπαιτούμενων  ανοίγει η συζήτηση  για το χρέος (κούρεμα –αναδιάρθρωση )και ακολουθεί η ανάπτυξη .

Ενώ παράλληλα άρχισαν ήδη να   περνούν από τον μπάγκο –ταμείο  οι λίστες  με τους φοροφυγάδες και το μαύρο χρήμα .

ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 

 

 Οι θεσμοί ,και οι σκληροί  Σόιμπλερ  από την μια , από την  άλλη η Ελλάδα(  ελπίδα των ευρωπαϊκών λαών  ),η  Ιταλία , η Γαλλία ,η Πορτογαλία ,η Ισπανία και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία   που μοιράζεται  για να μην πάθει  ό,τι το ΠΑΣΟΚ,  όπως οι ίδιοι αναφέρουν . 

Το πολιτικό σύστημα (Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ , ΔΗΜΑΡ , ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ  Κ.Λ.Π .)

Το μιντιακό σύστημα , τα κανάλια, ο τύπος ( αλλά ήδη ο κ. Ψυχάρης και ο κ. Μπόμπολας,  πέρασαν από το ταμείο και τα κανάλια καλούνται να πληρώσουν).

Οι λίστες όμως  από τους εισαγγελείς  πάνε στο ταμείο, όπως ο κολλητός του κ. Σαμαρά, κ. Παπασταύρου της λίστας  Λαγκάρτ.  Ούτε αρνούνται να παραληφτούν από τον κύριο  Τσιάρα,  γραμματέα της Ν.Δ. σήμερα, Υπ. εξωτερικών το2012 .όπως αναφέρει το κρατίδιο της Ρηνανίας.

Και ακλουθούν  ΓΕΣΕΕ (Παναγόπουλος) ΠΑΣΕΓΕΣ (Καραμίχας). Η λίστα είναι ατελείωτη.

Και οι δικοί μας  κύριοι αντιπεριφερειάρχες κ. Καλαιτζίδης και Θεοδωρίδης να μας μιλούν για ΚΙΛΕΛΕΡ.  

«Δεν γίνεται κάποιοι από αυτούς που έκαναν καμπάνια για το Ναι στο δημοψήφισμα να εμφανίζονται τώρα ως επαναστάτες» είπε την Κυριακή το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος σε ένα σκοτεινό κομμάτι πολιτικών συμφερόντων που κρύβεται τεχνηέντως πίσω από τις αγροτικές διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών. 

 

Αυτό το μπλοκ της διαπλοκής προσπαθεί να εμφανίσει ως το νέο  τον κ. Μητσοτάκη, επικαλούμενος και  τους 400 χιλιάδες που τον ψήφισαν για αρχηγό της Ν.Δ. με ποσοστό των ΝΕΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΩΝ 2,4%. 

Αυτοί που στο δημοψήφισμα μας κατάγγελλαν γιατί δεν υπογραφούμε ,αυτοί που ψήφισαν μαζί μας το τρίτο μνημόνιο για να μη βγούμε από το ευρώ,  τώρα μας καταγγέλουν γιατί το εφαρμόζουμε υποστηρίζοντας τάχα ότι  είναι αντιλαϊκά τα μέτρα .Περιμέναμε τις προτάσεις και  μας είπαν για ιδιωτική ασφάλιση ,ανταποδοτικό σύστημα  και συμψηφισμό των εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις .

Έτσι  πάνε να καπηλευτούν τις κινητοποιήσεις των αγροτών  μαζί  με το μιντιακό  σύστημα και τον κίτρινο τύπο.

Εμείς θα στηρίξουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και τους νέους αγρότες  που τους στέρησαν τις επιδοτήσεις  . Θα φορολογήσουμε τα μεγάλα αγροτικά εισοδήματα, τις μεγάλες επιδοτήσεις πάνω από 12000 χιλιάδες  και αυτούς που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δηλ. δημόσιους υπάλληλους, επιχειρηματίες, κ.λ.π. ,όπως αναλογεί σε κάθε Έλληνα  . 

Έχουν όμως σημαντικές ευθύνες και οι επικεφαλής των  μπλοκ για αυτό που συμβαίνει ενώ δεν είναι της διαπλοκής και του παλαιού κατεστημένου συνεταιριστικού κινήματος  και αγωνίζονται πραγματικά για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών .

  Ζητούν  30.000 αφορολόγητο και προκαλούν την υπόλοιπη κοινωνία .

 Επιτρέπουν σε ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία που είναι ελάχιστα να τους εκπροσωπούν  και σε συνεργασία με  τον κιτρινισμό και μέρος  των Μ.Μ.Ε .να συκοφαντούν το αγροτικό κίνημα και να χάνουν οι αγρότες  το δίκαιο τους.

  Δεν μιλάμε βέβαια για αυτούς που αρνούνται την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό  και παλεύουν  για την ανατροπή της κυβέρνησης,  αν και η χθεσινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη  τους άδειασε και τους απογοήτευσε . Αυτός που επίσημα ,ενώ  καταγγέλθηκε στην βουλή για 51 αποσπασμένους στο γραφείο του έναντι 2 του σημερινού αντίστοιχου υπουργού  , το έκανε γαργάρα . Τόσο  λίγος.

 Στην πρώτη λοιπόν  πολιτική αναμέτρηση απέναντι στον σ.  Τσίπρα  ζυγίστηκε μετρήθηκε και βρέθηκε πολύ λειψός . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως  είναι η  μοναδική κυβέρνηση που πιστεύει και έχει εντάξει τον αγροτοδιατροφικό  κλάδο ,μαζί με την ενέργεια, και τις νέες τεχνολογίες  στους τρεις στρατηγικούς κλάδους ανάπτυξης της χώρας .

Και αυτό άρχισε να φαίνεται από το ΕΣΠΑ,  το σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης ,το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς  κ.α. ,τα οποία  αποκρύπτουν τα Μ.Μ.Ε από τον αγροτικό κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του είναι η τελευταία  και η μοναδική ελπίδα για τους αγρότες και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό  , παρόλα τα προβλήματα  και εμπόδια   της τρόικας ,εξωτερικής και εσωτερικής. 

 ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΘΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ.

 

*Γεωπόνος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για τα αγροτικά στην κεντρική Μακεδονία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή των Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων σε Υπ.Α.Α.Τ. και ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την επιμελητηριακή τους εκπροσώπηση

Επιστολή των Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων σε...

Την ισότιμη ένταξη των Γεωπόνων – Γεωτεχνικών Τ.Ε. στο...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για εργαζόμενους  σε διαλογητήρια και κονσερβοποιεία Ημαθίας - Πέλλας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για εργαζόμενους σε...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών...

Παρουσιάστηκε  η νέα υπηρεσία Egnatia Pass - Διευθύνων Σύμβουλος: «Από 4 Νοεμβρίου  οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας γίνονται διαλειτουργικοί»

Παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσία Egnatia Pass - Διευθύνων...

Παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, η νέα...

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΠΥΡΙΝΟΣ  (Οφφικιούχος άρχοντας διδάσκαλος   του Ευαγγελίου)  Βεροιώτικα Σημειώματα  Τόμος Γ΄ (2014-2019)

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΠΥΡΙΝΟΣ (Οφφικιούχος...

Είναι γεγονός, φίλοι αναγνώστες, ότι όσα δημοσιεύονται...

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5 το πρωί και χρήση μάσκας παντού

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις...

Η εφαρμογή των μέτρων θα ισχύσει από τις 6 το πρωί του...

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης για περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου 4» και «αυξημένης επιτήρησης 3» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης...

Η Κυβέρνηση έχει ήδη ενεργοποιήσει μέτρα για τις ...

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με ελαφρά τραύματα η οδηγός

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό της νεαρής οδηγού, στις 3...

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ - Κλειστά 3 τμήματα και απολύμανση σε όλους τους χώρους

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ -...

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με μια ακατανόητη απόφαση, η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου μας, προχώρησε στην προβολή ταινιών με εισιτήριο (!), σε υπαίθριο χώρο. Αποδείχθηκε -για ακόμη μια φορά- ότι...

Φωτό: Ανατολική άποψη του (κατεδαφισμένου πλέον) Ι. Ναού Παναγιάς Κυριώτισσας, στα 1960, στην αυλή του οποίου γινόταν  η συγκέντρωση-έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βέροιας.Δεξιά, σε πρώτο πλάνο το...

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού δεν εμπόδισαν ένα πολύ λαμπερό ζευγάρι να ενώσει τις ζωές του στον γάμο τους που έγινε το προηγούμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ....

Σύμφωνα με την έκθεση: «Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού...