Το αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τα ρέστα του παλαιού κατεστημένου συστήματος

Το αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τα ρέστα του παλαιού κατεστημένου συστήματος

Του Δημήτρη Χαμπίδη*

 

Διαχρονικά αλλά κυρίως από το 1974 την χώρα την κυβέρνησαν 

Η Ν.Δ.  19 ΧΡΟΝΙΑ 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ  21 ΧΡΟΝΙΑ 

Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρα μας.  

Ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα όπου έχουμε κατεστραμμένη πάνω από το 25%  της παραγωγικής μας βάσης. 

Με χρέος 180% του ΑΕΠ, με την καταλήστευση της οικονομίας και τις γνωστές αλλά και άγνωστες ακόμη λίστες φοροφυγάδων και μαύρου χρήματος.

Έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 25%, στο σύνολο, 60% στη νεολαία  και 200 χιλιάδες επιστήμονες μετανάστες και άλλες 0,5 εκ. εργαζόμενους με μαύρη εργασία.

Έχουμε κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος  γιατί το καταλήστευσαν διαχρονικά  εκατοντάδες  δις .   

Έχουμε αρνητικό ισοζύγιο ακόμη και στον αγροτικό τομέα .

Είμαστε η μοναδική χώρα στην  Ε.Ε. που δεν έχουμε συνεταιρισμούς  γιατί τους λήστεψαν  και τους απαξίωσαν.  Αυτούς τους  εγκληματίες  η προηγούμενη κυβέρνηση τους απάλλαξε με νόμο,  που ψήφισε πριν κλείσει η βουλή . Αυτοί είναι  που πρωτοστατούν  σε αρκετά αγροτικά  μπλοκ, τα λεγόμενα και σκληρά.  

Ποιοι  δημιούργησαν  την παραπάνω πραγματικότητα;

Η Ν.Δ. και ΤΟ ΠΑΣΟΚ  ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ  40 ΧΡΟΝΙΑ  Η Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ; 

Και έρχεται σήμερα το παλαιό σύστημα  των 40 χρόνων  ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ  μετά από τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές  ήττες το 2015,  να  χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ  την καταστροφή της χώρας με ένα χρόνο κυβέρνησης  με την θηλιά στο λαιμό .  

Δίνει τα ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ  με αφορμή το ασφαλιστικό,  γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού και το κλείσιμο της αξιολόγησης  των προαπαιτούμενων  ανοίγει η συζήτηση  για το χρέος (κούρεμα –αναδιάρθρωση )και ακολουθεί η ανάπτυξη .

Ενώ παράλληλα άρχισαν ήδη να   περνούν από τον μπάγκο –ταμείο  οι λίστες  με τους φοροφυγάδες και το μαύρο χρήμα .

ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 

 

 Οι θεσμοί ,και οι σκληροί  Σόιμπλερ  από την μια , από την  άλλη η Ελλάδα(  ελπίδα των ευρωπαϊκών λαών  ),η  Ιταλία , η Γαλλία ,η Πορτογαλία ,η Ισπανία και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία   που μοιράζεται  για να μην πάθει  ό,τι το ΠΑΣΟΚ,  όπως οι ίδιοι αναφέρουν . 

Το πολιτικό σύστημα (Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ , ΔΗΜΑΡ , ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ  Κ.Λ.Π .)

Το μιντιακό σύστημα , τα κανάλια, ο τύπος ( αλλά ήδη ο κ. Ψυχάρης και ο κ. Μπόμπολας,  πέρασαν από το ταμείο και τα κανάλια καλούνται να πληρώσουν).

Οι λίστες όμως  από τους εισαγγελείς  πάνε στο ταμείο, όπως ο κολλητός του κ. Σαμαρά, κ. Παπασταύρου της λίστας  Λαγκάρτ.  Ούτε αρνούνται να παραληφτούν από τον κύριο  Τσιάρα,  γραμματέα της Ν.Δ. σήμερα, Υπ. εξωτερικών το2012 .όπως αναφέρει το κρατίδιο της Ρηνανίας.

Και ακλουθούν  ΓΕΣΕΕ (Παναγόπουλος) ΠΑΣΕΓΕΣ (Καραμίχας). Η λίστα είναι ατελείωτη.

Και οι δικοί μας  κύριοι αντιπεριφερειάρχες κ. Καλαιτζίδης και Θεοδωρίδης να μας μιλούν για ΚΙΛΕΛΕΡ.  

«Δεν γίνεται κάποιοι από αυτούς που έκαναν καμπάνια για το Ναι στο δημοψήφισμα να εμφανίζονται τώρα ως επαναστάτες» είπε την Κυριακή το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος σε ένα σκοτεινό κομμάτι πολιτικών συμφερόντων που κρύβεται τεχνηέντως πίσω από τις αγροτικές διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών. 

 

Αυτό το μπλοκ της διαπλοκής προσπαθεί να εμφανίσει ως το νέο  τον κ. Μητσοτάκη, επικαλούμενος και  τους 400 χιλιάδες που τον ψήφισαν για αρχηγό της Ν.Δ. με ποσοστό των ΝΕΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΩΝ 2,4%. 

Αυτοί που στο δημοψήφισμα μας κατάγγελλαν γιατί δεν υπογραφούμε ,αυτοί που ψήφισαν μαζί μας το τρίτο μνημόνιο για να μη βγούμε από το ευρώ,  τώρα μας καταγγέλουν γιατί το εφαρμόζουμε υποστηρίζοντας τάχα ότι  είναι αντιλαϊκά τα μέτρα .Περιμέναμε τις προτάσεις και  μας είπαν για ιδιωτική ασφάλιση ,ανταποδοτικό σύστημα  και συμψηφισμό των εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις .

Έτσι  πάνε να καπηλευτούν τις κινητοποιήσεις των αγροτών  μαζί  με το μιντιακό  σύστημα και τον κίτρινο τύπο.

Εμείς θα στηρίξουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και τους νέους αγρότες  που τους στέρησαν τις επιδοτήσεις  . Θα φορολογήσουμε τα μεγάλα αγροτικά εισοδήματα, τις μεγάλες επιδοτήσεις πάνω από 12000 χιλιάδες  και αυτούς που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δηλ. δημόσιους υπάλληλους, επιχειρηματίες, κ.λ.π. ,όπως αναλογεί σε κάθε Έλληνα  . 

Έχουν όμως σημαντικές ευθύνες και οι επικεφαλής των  μπλοκ για αυτό που συμβαίνει ενώ δεν είναι της διαπλοκής και του παλαιού κατεστημένου συνεταιριστικού κινήματος  και αγωνίζονται πραγματικά για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών .

  Ζητούν  30.000 αφορολόγητο και προκαλούν την υπόλοιπη κοινωνία .

 Επιτρέπουν σε ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία που είναι ελάχιστα να τους εκπροσωπούν  και σε συνεργασία με  τον κιτρινισμό και μέρος  των Μ.Μ.Ε .να συκοφαντούν το αγροτικό κίνημα και να χάνουν οι αγρότες  το δίκαιο τους.

  Δεν μιλάμε βέβαια για αυτούς που αρνούνται την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό  και παλεύουν  για την ανατροπή της κυβέρνησης,  αν και η χθεσινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη  τους άδειασε και τους απογοήτευσε . Αυτός που επίσημα ,ενώ  καταγγέλθηκε στην βουλή για 51 αποσπασμένους στο γραφείο του έναντι 2 του σημερινού αντίστοιχου υπουργού  , το έκανε γαργάρα . Τόσο  λίγος.

 Στην πρώτη λοιπόν  πολιτική αναμέτρηση απέναντι στον σ.  Τσίπρα  ζυγίστηκε μετρήθηκε και βρέθηκε πολύ λειψός . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως  είναι η  μοναδική κυβέρνηση που πιστεύει και έχει εντάξει τον αγροτοδιατροφικό  κλάδο ,μαζί με την ενέργεια, και τις νέες τεχνολογίες  στους τρεις στρατηγικούς κλάδους ανάπτυξης της χώρας .

Και αυτό άρχισε να φαίνεται από το ΕΣΠΑ,  το σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης ,το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς  κ.α. ,τα οποία  αποκρύπτουν τα Μ.Μ.Ε από τον αγροτικό κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του είναι η τελευταία  και η μοναδική ελπίδα για τους αγρότες και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό  , παρόλα τα προβλήματα  και εμπόδια   της τρόικας ,εξωτερικής και εσωτερικής. 

 ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΘΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ.

 

*Γεωπόνος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για τα αγροτικά στην κεντρική Μακεδονία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα,   για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο   από την εξέγερση   του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...